Tarihe geçen takıntılı dahiler!
Rus asıllı ABD'li yazar Nabokov, kelebekleri takip ediyordu.. Tarihe geçen takıntılı dahiler!
Rus asıllı ABD'li yazar Nabokov, kelebekleri takip ediyordu.
ABD'li romancı Flannery O'Connor hamam böceği yetiştiriyordu.
İngiliz yazar Ted Hughes arılara bakıyordu
Rus oyun yazarı Anton Çehov ise mangoose, fare, timsah, kaplan ve maymun gibi yabani hayvanlara bakmaktan büyük zevk alıyordu. Hayvanlarına yaklaşık bir buçuk yıl baktıktan sonra seyahat etmesi gerektiği için onları Moskova Hayvanat Bahçesi'ne bağışlamak zorunda kalmıştı.
9. yüzyılın Alman şairi Frederic Von Schiller'in takıntısı ise özellikle ilham versin diye masaya koyduğu çürük elmaların üzerinden meyve sineklerini yakalamaktı. Schiller'in genç filozof arkadaşı Goethe ise bunu öğrendikten sonra eserlerini, kafatasına bakarak kaleme almıştı
ABD'li şair Marianne Moore'un takıntısı ise otomobillere ilham verici isimler bulmaktı. Büyük birotomobil firmasında da çalışan kadın yazar 'Esnek Kurşun', 'Gümüş Kılıç' gibi isimler bulmuştu.
Immanuel Kant'ın takıntısı mumya gibi kundaklanarak uyumaktı
İngiliz yazar Charles Dickens'ın takıntıları roman kahramanı gibi isimler verdiği köpeği, kedisi, kanaryası, midillisiydi. Hayvanlarına verdiği isimler arasında Sultan, Turk, Grip, Don gibi sıradışı adlar bulunuyor.
ABD'li düşünür Katherine Anne Porter, desenli Meksika çam tabutlarına düşkündü.
Onlar bir dahi olabilirler ama tuhaf takıntılarından vazgeçmediler,işte onlardan bir kaçı. YazarD. H. Lawrence çırılçıplak 'dut ağacına' tırmanmayı bir takıntı haline getirmişti.