Sosyal medya yönetimi konusunda en çok yapılan 10 hata
Aynı içeriği tüm sosyal mecralarda paylaşmak: Malum; Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal mecraların her birinin kendine has karakteristik paylaşım özellikleri var. Ancak yapılan en büyük hataların başında bu servislere göre içerik üretmek yerine tüm mecralarda aynı içeriği tamamen paylaşmak geliyor.
Aynı içeriği tüm sosyal mecralarda paylaşmak: Malum; Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal mecraların her birinin kendine has karakteristik paylaşım özellikleri var. Ancak yapılan en büyük hataların başında bu servislere göre içerik üretmek yerine tüm mecralarda aynı içeriği tamamen paylaşmak geliyor.
Yalnızca kendi içeriğini paylaşmak: Uzmanlara göre paylaşım konusundaki en büyük sıkıntılardan biri de hem kişisel profil hem de sayfalardan yalnızca kendi içeriğini paylaşıyor olmak. Yani bu noktada diğer kişilerle etkileşime geçip Facebook'tan paylaşım ya da Twitter'dan retweet yapılması önerilebilir.
Tüm sosyal medya platformlarında yer almak: Evet; artık elbette tüm sosyal mecralarda yer almak gerekiyor. Ancak tüm bu sosyal mecraların hakkını vermek kaydıyla... Zira kullanılmayan bir sosyal mecra hesabın olmamasından daha kötü. Üstelik tüm platformlarda yer alıp kaliteyi düşürmek yerine birkaç sosyal mecra seçip onlara odaklanmak daha mantıklı.
Sadece yatay görseller paylaşmak: Şimdilik kullanıcılar daha çok yatay eksendeki fotoğraf ve videoları daha çok paylaşıyor olsa da 4:3 ve tam kare formatındaki içerikler de hayli ilgi görüyor. Dolayısıyla bu tip fotoğraf ve videoların etkileşimleri önemli bir oranda artırdığı gösteriliyor.
Video paylaşmamak: Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal mecraların tamamında video içerikler paylaşılabiliyor. Ancak buna direnen önemli bir kitle var; tavsiyeler ise sosyal mecralarda daha fazla video paylaşılması gerektiği yönünde.
Kitle hedeflememek: İçerik konusunda herhangi bir kitleyi baz almayıp genel geçer şekilde paylaşmak da yapılan hatalar arasında yer alıyor.
İçerik performansını takip etmemek: Paylaşılan içeriklerin performansını an be an takip edip bu doğrultuda içerikleri daha fazla ön plana çıkarmak yapılabilecek en önemli hamlelerden biri olarak öneriliyor.
Kullanıcılardan gelen içerikleri önemsememek: Facebook arkadaşlarından ya da Twitter takipçilerinden gelen herhangi bir içeriği de zaman zaman ön plana çıkartmak şart. Bu da etkileşim konusunda zincirin en önemli halkalarından birini oluşturuyor.
Sorulara yanıt vermemek: Sosyal medyada gelen sorulara yanıt vermek etkileşimin en önemli etkenlerinden biri. Böylece kullanıcılarla doğrudan temasa geçilebiliyor.
Gerek kişisel profil gerekse özel sayfalar sosyal medyalarda birçok farklı hata yapabiliyor. İşte uzmanlara göre sosyal medya yönetimi konusunda en çok yapılan 10 hata...
Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev sosyal mecralar için profil ya da sayfayönetim hizmeti veren Buffer, sosyal medyada en çok yaptıkları hataların listesini yayınladı. Yıllardır kullanıcıların davranışlarını izleyerek raporlar hazırlayan servis,sosyal medyada asla yapılmaması gereken hataların 10 maddelik kısa bir özetini paylaştı.