Şifa için yerin 288 metre altına iniyorlar
5 hektarlık bir alanı kaplayan tuz mağarasının duvarlarını 40 – 50 metre kalınlığındaki tuz katmanı oluşturuyor.
5 hektarlık bir alanı kaplayan tuz mağarasının duvarlarını 40 – 50 metre kalınlığındaki tuz katmanı oluşturuyor.
Tuz madeninde bulunan eşsiz mikro klima hastaları tedavi ediyor. Tedavinin erişkinlerde yüzde 70-85, çocuklar arasında ise yüzde 85-95 oranında etkili olduğu kaydediliyor.
Tuz sanatoryumunun resmi temsilcisi Valeriy Lazarev: "İnsanlar tuz madenine inince tuzun iyonlarını solumaya başlıyorlar. Bu da sadece solunumu sistemine değil, tiroit bezine ve deriye de olumlu etki yapıyor. Madende yapılan bir seans tedavinin ardından insanların sağlığında iyileşme görülüyor."
"Sanatoryumda sıcaklık 15 derecede sabit halde bulunuyor. Aynı anda 100 kişi tedavi olabiliyor. Hastalar, gündüz 4 ve gece 12 saat olmak üzere günde 16 saat sanatoryumda bulunuyorlar."
"Sanatoryum 2007 yılında faaliyete geçti. Bugüne dek yaklaşık 6 bin kişi tedavi gördü. Hastalar, Rusya, Belarus, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, İsrail, Kanada, Almanya, ABD ve Japonya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden geliyorlar."
"Avrupa'da buna benzer sadece birkaç maden bulunuyor."
Yerin 288 metre altındaki eski tuz madenleri sanatoryum olarak kullanılıyor.
Ukrayna'nın güneydoğusundaki Soledar şehrinde yerin 288 metre altında bulunan eski tuz madeni solunum sistemi ve tiroit bezi hastalarına şifa veriyor.