Onlar çok farklı insanlar!
KAREN WATTERS (BİRLEŞİK KRALLIK)Üç defa ikiz doğum yaptıAvrupa’da doğum oranları düşük ama 41 yaşındaki Karen Waters ve 44 yaşındaki kocası Collin bu duruma istisna oluşturuyor. Üstelik oldukça sıra dışı bir istisna. Çünkü kurdukları ailenin nüfusu her defasında ikişer ikişer artıyor. Karen Waters bundan önce iki defa ikiz doğum yaparak kocasına dört erkek evlat vermişti. Tekrar hamile kaldığında doktorlara göre yine ikiz doğurması sadece 500 binde bir ihtimal taşıyordu. Nitekim o küçücük ihtimal gerçekleşti ve Karen geçtiğimiz günlerde yine iki çocuk dünyaya getirdi. Ama bu defa Karen’in bir de kızı oldu ve aile kız çocuk hasretini de gidermiş oldu.
KAREN WATTERS (BİRLEŞİK KRALLIK) Üç defa ikiz doğum yaptı Avrupa’da doğum oranları düşük ama 41 yaşındaki Karen Waters ve 44 yaşındaki kocası Collin bu duruma istisna oluşturuyor. Üstelik oldukça sıra dışı bir istisna. Çünkü kurdukları ailenin nüfusu her defasında ikişer ikişer artıyor. Karen Waters bundan önce iki defa ikiz doğum yaparak kocasına dört erkek evlat vermişti. Tekrar hamile kaldığında doktorlara göre yine ikiz doğurması sadece 500 binde bir ihtimal taşıyordu. Nitekim o küçücük ihtimal gerçekleşti ve Karen geçtiğimiz günlerde yine iki çocuk dünyaya getirdi. Ama bu defa Karen’in bir de kızı oldu ve aile kız çocuk hasretini de gidermiş oldu.
ARSHİD ALİ KHAN (HİNDİSTAN) Kuyruğu onu kutsallaştırıyor Bugün 12 yaşında olan Hintli çocuk Arshid Ali Khan diğer insanlarda olmayan bir organa sahip; bir kuyruk. Belinden uzayan ve onunla beraber büyüyen bu kuyrukla doğan Ali Khan bu durumdan hiç şikayetçi değil, tam tersine bunu büyük bir kısmet olarak görüyor. Çünkü yaşadığı bölgede onu dışlamadıkları gibi bir de Hindular tarafından tanrısal varlık muamelesi görüyor
Hinduların Maymun Tanrısı Hanuman gibi kuyruklu olduğu için, onun Hanuman’ın yeniden bedenlenmiş hali olduğuna inanan Hindular daha bebekliğinden beri gelip önünde yerlere kapanıyor, ona hediyeler sunuyorlar. Ancak doktorlar farklı düşünüyor ve ameliyat edilmezse bu omurilik bozukluğunun kalıcı hasar bırakacağını düşünüyorlar.
DAN ROSEGAARDE (HOLLANDA) Giyilebilir teknoloji üretmenin peşinde Hollandalı tasarımcı Dan Rosegaarde’ın en büyük hayali vücutla öylesine bütünleşecek bir giysi yapmak ki hem insanın tüm duygularını yansıtsın hem de yalan söylediği zaman şeffaflaşsın. 34 yaşındaki Rosegaarde bu hayalini “Intimacy Projesi” ile gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bu proje çerçevesinde insan bedeniyle etkileşim sağlayabilecek giysiler tasarlamaya çalışıyor.
Başka bir deyişle giyilebilir teknoloji üretmenin peşinde.
Tasarladığı kıyafetler kalp atışlarına göre tepki verecek ve duyguları renklerini değiştirerek yansıtacak.
Örneğin; kırmızı öfkeyi, mor düşünceliliği yansıtacak. En ilginci ise yalanı gösteren giysi; bu giysi yalan söylendiği zaman derhal şeffaflaşacak.
Rosegaarde bu giysiyi özellikle bankacılar ve hukukçular için tasarlıyor.
FAİZUL HASAN KADARİ (HİNDİSTAN) Tac Mahal’in minisini yaptı Hindistan’daki meşhur Tac Mahal’i Cihan Şah çok sevdiği eşinin vefatı üzerine yaptırmıştı. 77 yaşındaki Faizul Hasan Kadari de eşi Tajammuli Begum’u kaybettikten sonra ona olan aşkını böyle bir yapıyla ölümsüzleştirmek istedi. İmkanları haliyle Cihan Şah gibi olmadığından mütevazı olması gerekiyordu. Bir yıl tek başına uğraşarak evinin bahçesinde kendi çapında bir mini Tac Mahal yaparak eşine adadı. Böylelikle eşine bağlılığını ve ardında çocuk bırakmadan giden karısının adını abideleştirmiş oldu.
BENJAMIN IKENCHUKU KEAGBOREKUZI (NİJERYA) Tahtta en uzun oturan en genç kral Krallıkların devri geçmiş olabilir ama krallar için öyle değil. Krallar, bir Avrupa’da bir de Afrika’da bol miktarda varlıklarını sürdürüyorlar. En çok kralı olan ülke ise Nijerya… Zira ülkede hemen her bölgenin bir kralı var. Ülkedeki sayıları 10’u aşan krallardan biri de Agbor Kralı I. Benjamin Ikenchuku Keagborekuzi. Henüz 36 yaşında ama 34 yıldır tahtta bulunuyor genç kral. 1979’da aniden babasını kaybedince daha 28 aylık bir bebekken tahtı devralmış genç kral. Yani hem dünyadaki en genç hem de en uzun süre tahtta oturan kralların başında geliyor. Genç kral aynı zamanda Nijerya’nın en prestijli okulu olan İlorin Üniversitesi’nin de rektörlüğünü yürütüyor.
Organize suç, eğer bir ülke olsaydı rahatlıkla G20’lerden biri de o olurdu. Avustralya İçişleri Bakanı Jason Clare organize suç ekonomisinin ulaştığı küresel boyuta dikkat çekiyor.
RACHID NEKKAZ (FRANSA) Tesettüre verilen cezaları o ödüyor Rachid Nekkaz Fransa’da bir inşaat müteahhidi. Ama projelerinden çok ülkede uzun süre tartışma konusu olan ve yasaklanarak para cezasına bağlanan çarşaf dolayısıyla tanınıyor. Bunun nedeni ise toplum içine çarşafla çıkmayı yasaklayan yasaya uymadıkları için polis tarafından para cezasına uğratılan kadınlara yardım etmesi. Nekkaz bu şekilde ceza yazılan kadınlara destek olmak için isteyenlerin para cezalarını ödüyor. Yasa çıktığından beri yazılan 661 para cezasının 653’ünü o ödemiş.
Karısı Katolik olan Nekkaz’ın kendisi de aslında çarşafa karşı ama bu şekilde davranmasının nedeni daha üst bir değeri öncelemesinden geliyor. Nekkaz her ne kadar kadınların çarşafa girmesine karşı olsa da, isteyenlerin çarşafla dolaşabilme özgürlüğünü savunmayı tercih ediyor.