O ürünler bakın nasıl yapılıyor
Sakız:Çoğumuzun çiğnemeyi çok sevdiği renk renk, çeşit çeşit tatlara sahip sakızlar, ilk kez Meksika'da üretildi. Ağaçtan elde edilen lateks, kimyasal yollarla temizlenir ve lateksin içine şeker, nişasta ve koku verici maddeler eklenerek sakız yapılır.
Sakız: Çoğumuzun çiğnemeyi çok sevdiği renk renk, çeşit çeşit tatlara sahip sakızlar, ilk kez Meksika'da üretildi. Ağaçtan elde edilen lateks, kimyasal yollarla temizlenir ve lateksin içine şeker, nişasta ve koku verici maddeler eklenerek sakız yapılır.
Tebeşir: Eğitim ve öğretimin ayrılmaz parçası; tahta ve tebeşir. Tebeşir, bir çeşit kireç taşıdır. Tebeşirin içeriğinde az miktarda balçık mineralleri, silis tanecikleri ve çakmaktaşı tozu bulunur.
Çikolata: Yemekten asla vazgeçemediğimiz o nefis çikolataların gerçek ve en lezzetlisi, kakao ağacından elde edilen kakao yağından yapılır. Evde çikolata yapmak için ise; ‘'kuvertür'' adı verilen kakao yağ oranı çok yüksek bir çikolata özü kullanılır.
Boza: Kışın severek içilen ve ekşi-tatlı bir lezzete sahip olan boza; darı irmiği, su ve şekerden üretilir.
Ruj: Kadınların olmazsa olmaz kozmetik ürünü rujların en temel maddesi hint yağı ve türevleridir. Rujların parlak olması için ringa balıklarının pulları kullanılır. Daha yumuşak olmaları için içerisine E vitamini, papatya yağı, zerdeçal özü, aloe vera gibi maddeler eklenir.
Para: İnsanlık tarihinin akışını değiştiren paranın Lidyalılar tarafından bulunduğunu hepimiz biliriz. Peki nasıl oluyor da bir kağıt parçası o kadar uzun yıllar el değiştirmesine rağmen deformasyona uğramıyor? Çünkü para; sadece kağıttan değil, değerli kağıtların üretiminde kullanılan linter denilen bir maddenin içerisine eklenmesiyle yapılıyor. Linter, tesktil ham maddesi olarak kullanılan, lifli bir madde.
Şalgam: Şalgam, sebze olarak da yenilebilen turpgiller ailesinden bir bitki. Kebabın yakın dostu şalgam suyu ise mor havucun özünden yapılıyor.
Kefir: Bağışıklık kuvvetlendirici, gençlik iksiri, her derde deva kefir, doğal mı doğal bir Kafkasya içeceğidir.Sütün mayalanması ile elde edilen fermente bir içecek. Kefirin mayasını çoğaltarak evde de kefir yapabilirsiniz.
Salep Öksürük kesici özelliği bulunan, kış aylarının tarçınlı lezzeti salep Arapça ‘'sahlap'' kelimesinden türemiştir. Bir tür orkide diyebileceğimiz bir bitkinin toz haline getirilmesiyle yapılır.
Mum: Işık kaynağı ve romantik masaların ilk akla geleni mumun temel maddesi parafindir.
Kına: Müstakbel gelin adaylarının annesine bakıp bakıp ağlaması için düzenlenen kına geceleri geleneklerimizde önemli yere sahip. Avuç içimize çeşitli şekillerde yapabileceğimiz kına tozu, Arabistan'da yetişen kına ağacının yaprakları kurutularak elde edilir.
Cam: Dünyada yapımı en meşakkatli olan ürünlerden biri camdır. Camın ana maddesi silisyumdur. Cam yapımında kullanılan temel maddeler ise kum, kireç ve soda.Bu maddeler bir araya getirilerek 15.000 derecelik fırınlarda eritilir ve cam ustaları tarafından üfleyerek istenilen şekli verilir.
Coca-Cola: Kolanın içindekiler de merak edilenler arasında. Coca-Cola'nın yüzde 85'ini oluşturan su, hassas süreçlerden geçirilerek her üründe aynı tadın alınması sağlanır. Su ve şeker karıştırılarak pastörize edilir. Bu karışımdan şeker şurubu oluşturulur. Bu özel şuruba su ve karbondioksit eklenerek doluma hazır hale getirilir ve cola yapımı tamamlanır.