Milyar dolarlık, teknolojik hatalar
Google piyasaya çıktığı dönemde YAHOO onu rahatlıkla satın alabilirdi fakat yapmadı. Oysa şimdi Google'in değeri 500 milyat dolarken YAHOO 35 milyar dolarda kaldı.Şu
Google piyasaya çıktığı dönemde YAHOO onu rahatlıkla satın alabilirdi fakat yapmadı. Oysa şimdi Google'in değeri 500 milyat dolarken YAHOO 35 milyar dolarda kaldı.Şu
Şu an da en büyük teknoloji şirketi olarak bilinen APPLE'ın kurucusu Steve Cobs'u herkes tanır. Fakat şirketin kimsenin bilmediği bir kurucusu daha var Ron Wayne. Şirkette %10 luk bir hissesi bulunan Ron sahibi olduğu hisseleri 1500 dolara sattı. Eğer satmamış olsaydı şimdiki serveti 50 milyar doların üstündeydi.
RealNetworks isimli şirket iPod fikrini sunan Tony Fadell'i tabiri caizse kapı dışarı etmişti. Fadell'in projesine yeşil ışık yakan Apple, milyonlarca iPod satarak ciddi bir gelirin sahibi olmuştu.
Steve Jobs, kendi kurduğu şirket Apple'dan kovulmuştu, Steve Jobs'un olmadığı yıllarda beklentileri karşılayamayan şirket, 2'nci Steve Jobs döneminde büyük bir çıkış yakaladı.
1990'lı yıllarda Sony ve Nintendo bir oyun konsolu için güçlerini birleştirmişti. Sonradan çıkan bir anlaşmazlık sonucu projeye son verildi. Daha sonra Sony, PlayStation'ı üretti.
Alexander Graham, 1876 yılında patentlerini Western Union'a teklif etmişti. Şirket bu teklifi redderek tarihi bir fırsatı tepmiş oldu.
2000 yılında Blocbuster, Netflix'i 50 milyon dolara satın alabilirdi, ancak yapmadı. Bugün Netflix sektörünün en değerli şirketi.
Ünlü film şirketi KODAK 1975 yılında kendisiyle iletişime geçen ve filme ihtiyaç duymayan bir makine geliştirmek isteyen bir mühendise sırtını dönerek çok yanlış bir karara imza attı. 2012 yılında dijital teknolojiye yenilerek iflas etti.