Laptopunuzu kendiniz tamir edin! İşte size altın bilgiler
Bu küçük bilgiler, laptop servislerine servetler ödemenizi engelleyecek.
İşlemci çipin üzerinde yalıtım sağlayan termal macun, zamanla kurur. Bilgisayarın içini dikkatlice açarak, işlemcinin üzerinde kuruyan macunu dikkatlice temizleyip, bir bulgur tanesi kadar macun sürüp, kapatın.
Bütün bunların yanı sıra usb bağlantısından enerji alarak çalışan soğutucu fanlar kullanılabilir.
Laptoptan Farklı Sesler Geliyorsa... Laptopunuzu Kendiniz Tamir Edin! İşte Size Altın Bilgiler. Bilgisayarlarda uzun süreli kullanımlarda, mekanik parçalarda sorunlar çıkması normaldir. Eğer gelen ses, sürekli ve aynı şekilde devam eden bir gürültü şeklindeyse, fan sorun çıkarıyor olabilir. Yüksek ihtimalle fan tozlanmıştır.
Eğer dijital bir ses varsa ve belli aralıklarla takılıyor gibiyse, bu büyük olasılıkla cd bölmesinden geliyordur. CdRom'un yerinden oynayıp oynamadığını mutlaka kontrol edin ve sağlamlaştırın.
Gelen ses yine dijital bir sesse ve daha kısa süreli olarak kendini tekrarlıyorsa, harddisk zarar görmüş olabilir. En kısa zamanda, diskinizi yedeklemeniz ve verilerinizi güvenceye almanız gerekir.
Laptop Pilinin Ömrü Nasıl Uzar? Laptopunuzu Kendiniz Tamir Edin! İşte Size Altın Bilgiler. Genellikle, kabloyla çalışırken pilinin çıkarılması önerilse de elektrik hatlarının güvensizliği ve voltaj düşmelerine direk maruz kalmak, laptopunuza zarar verebilir.
Pili bitmek üzereyken şarj etmek gerekir. Ne kadar az şarj edilirse, pil ömrü o kadar artar. Kullanmadığınız zamanlarda wi-fi ve bluetooth özelliğini kapatmak, tasarruf sağlayacaktır.
Laptoplarınızda oyun oynamak, DVD izlemek, film izlemek, bataryanızın daha kısa sürede tükenmesine neden olacaktır. İlle de film izlemek istiyorsanız, bunu optik sürücünüz içerisindeki bir DVD’den yapmak yerine, o videoyu hard diskinize kopyalayın.
Laptobunuzun firewire, USB ve optik sürücü gibi harici donanımlarınızı devre dışı bırakın. Mouse kullanmak yerine, laptobunuzdaki touchpad’i kullanmanızda fayda vardır.
Kullanmadığınız zamanlarda, laptobunuzu bekleme konumuna geçmesini sağlayacak şekilde ayarlayın. Örneğin, bir 10 dakika hiçbir şey yapmadığınızda, hard diskinizi ve ekranınızı kapatacak şekilde gerekli ayarlamaları yapın.
Laptopun Ekranı Donuyorsa... Laptopunuzu Kendiniz Tamir Edin! İşte Size Altın Bilgiler. Bilgisayarınız virüs problemi yaşıyor olabilir. Acilen bir virüs programıyla taratmanız gerekir. Eğer işlemci ile diğer donanım malzemeleri arasında uyum sorunu varsa, yapılan işlem ağır gelir ve ekran donar.
Bilgisayarın fanındaki kirlenme veya laptopun hardisk, RAM 'inden fazla bellek kullanımı ısınma sorununa yol açar; bu da ekran donmasına sebep olabilir.
Laptop Isınıyorsa... Laptopunuzu Kendiniz Tamir Edin! İşte Size Altın Bilgiler. Oyun oynamak ve flash içerikli siteler işlemcinizi ısıtabilirler. Ancak bilgisayarınız sürekli ısınıyorsa, sorun yazılımsal olabilir. Laptopun güncellemelerini kontrol etmek ve disk birleştirme yapmak faydalı olabilir.
Isınma devam ediyorsa kontrol etmeniz gereken diğer bir yer, bilgisayarın fanıdır. Klavye bölümünü tırnaklarından çıkararak fana ulaşabilir ve bir saç kurutma makinesiyle temizleyebilirsiniz.