Kurumlar, tümleşik iletişimde evrimsel ve esnek çözümleri tercih ediyor
Unify, 170 yıllık güçlü mirası ile tümleşik iletişimi yeniden tasarlıyor.
Son yıllarda internet erişimine sahip cihaz sayısının artmasıyla birlikte mobilitenin hâkim olduğu bir çağa girdik. Hem şirketler hem de son kullanıcılar bir dönüşüm yaşıyorlar. Mobilite, özellikle şirketlerin iş süreçlerini ve iş yapış şekillerini önemli ölçüde değiştiriyor. Dolayısıyla hizmet ve çözümlerde mobilite ağırlık kazanıyor ve bu eğilim önemini giderek artırıyor. Diğer bir önemli eğilim ise çalışanların kendilerine ait cihazları şirket içerisinde kullanabilmelerini sağlayan BYOD (Kendi Cihazını Getir) kavramı. Bu kavram, şirketlerin BT kaynaklarını daha iyi yönetmelerini ve şirket içi politikalarını gözden geçirmelerini zorunlu kıldı. Eski ismi Siemens Enterprise Communications olan ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında adını değiştirerek yeni bir döneme adım atan Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, tümleşik iletişim çözümlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Unify, iş süreçlerini kolaylaştırıyor
Siemens’in yaklaşık 170 yıllık güçlü bir mirasına ve köklü geleneklerine sahip bulunan Unify’ın kurumların iletişim ve işbirliği yeteneklerini geliştiren, iş akışlarına daha az zaman harcayarak zaman kazanmalarını sağlayan çözümler sunan bir şirket olduğunu söyleyen Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Tüm iletişim gereksinimlerini katma değerli uygulamalar, çözüm ve hizmetlerle kolaylaştırıp verimlilik artıran bir çözüm ve hizmet portföyüne sahibiz. Birkaç çalışanlı şirketlerden coğrafi olarak dünyanın her tarafına yayılmış çok büyük şirketlere kadar çözün sunabiliyoruz. Şirketlerin iş yapış şekillerini basitleştirip verimliliklerini artırarak katma değer sağlıyoruz. 100’ün üzerinde ülkede 10 binin üzerinde çalışanımızla şirketlerin dönüşüm süreçlerinde önemli katkıda bulunuyoruz. Global 500 listesinde yer alan şirketlerin yaklaşık yüzde 75’i müşterilerimiz arasında yer alıyor.” dedi.
Evrimsel ve esnek bir yaklaşım ile gelen verimlilik
Çözümlerini geliştirirken ve şirketlerde uygularken devrimsel değil, evrimsel ve esnek bir yaklaşım sergilediklerini belirten Erda Tütüncüoğlu, “Bu sayede müşterilerimiz eski sistemlerinden Unify çözümlerine sancılı bir süreçle karşılaşmadan kolayca ve kademeli bir şekilde geçebiliyorlar. Sunduğumuz çözüm ve hizmetlerin odak noktasında şirketlerin verimliliklerini artırmak bulunuyor. Böylece çalışanlar diğer işlerle uğraşmak yerine sadece kendi işlerine odaklanabiliyorlar. Çözümlerimizin esnekliği ve kademeli bir geçiş sağlaması, şirketlerin mevcut yatırımlarını korumalarını sağlıyor.” açıklamasında bulundu.
Kurumsal iletişimde köklü değişiklikler
Hayatımıza yakın zamanda giren BYOD kavramının şirketlerin BT kaynaklarını daha iyi yönetmelerini ve şirket içi politikalarını gözden geçirmelerini zorunlu kıldığına dikkat çeken Tütüncüoğlu, “Çalışanların kendi cihazlarını kullanabilmelerini sağlamanın çalışan verimliliğini artırdığına inanıyoruz ama güvenliği elden bırakmamanın da kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bulut bilişim de günümüz çözüm ve hizmetlerini etkileyen önemli bir kavram. Unify olarak sektördeki gelişmeleri yakından izliyor ve değişen dinamiklere göre sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Bu gelişmeleri göz önünde tutarak şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda kurumsal iletişimi yeniden tasarlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Project Ansible ile pazar payı önemli oranda artacak
Son yıllarda kurumlar ve bireylerin iletişim alışkanlıkları üzerine sürdürdüğümüz kapsamlı bir araştırmanın sonucu olan Project Ansible’ı duyurduklarını aktaran Tütüncüoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Çalışanlar artık eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Akıllı telefonlar ve tabletlerin çalışma hayatında daha çok yer almasıyla birlikte, iletişim farklı kanallar kullanılarak yapılmaya başlandı. Project Ansible, şirketlerin iletişim yeteneklerini günümüz teknolojilerinin sağladığı tüm imkânlarla kullanabilmelerini sağlayan bir platform. Bu platform üzerinden sesli ve görüntülü görüşme, sohbet ve uzaktan ekran paylaşımı gerçekleştirilebiliyor. İlk sürümü bulut tabanlı (SaaS – Servis Olarak Sunulan Yazılım) olacak. Project Ansible, Unify'ın OpenScape portföyünü ve diğer sağlayıcıların kurumsal telefon çözümlerini de kapsayan farklı çözümleri tamamlamak üzere tasarlandı. İlk müşteri denemeleri Ocak ayında başarıyla gerçekleştirilen ve Ekim ayında kullanıma hazır olacak Project Ansible’ın kattığı avantajlar ile pazar payımızı önemli ölçüde genişleteceğiz.”
Penta ile kanal odaklı satış stratejimizde önemli bir adım daha atmış olduk
Türkiye pazarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle bitirdi: “Yeni iş ortakları ile eko sistemimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Satış ve satış sonrası hizmetlerde vizyon sahibi, kendini ispatlamış şirketlere yatırım yapıyoruz. Bu da pazar payımızı ve hizmetlerimizin gelişmesini olumlu yönde etkiliyor.İletişim yazılımı ve servisleri alanlarında öncü firma Unify olarak, Türkiye’deki mevcut satış kanal ağımızın genişlemesine ve güçlenmesine yönelik attığımız adımlara devam ediyoruz. Yakın zaman önce Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım A.Ş. ile distribütörlük anlaşması imzaladık ve kanal odaklı satış stratejimizde önemli bir adım daha atmış olduk. Bu yıl hedeflerimize ulaştık hatta önümüzdeki bir-iki ay içerisinde gerçekleşecek projelerle hedeflerimizi geçeceğimize inanıyoruz. Kanal yapısındaki bu titiz çalışmalarımızın önümüzdeki yıllara çok ciddi etkileri olacağından eminiz.”