Kişinin yalan söyleyip söylemediğini anlamanın bilimsel yolları
- Size yalan söyleyen kişi sorduğunuz sorular karşısında dudağı ya da dili ile oynuyorsa bu hareket, soruya cevap vermekten kaçındığını gösterir.
- Size yalan söyleyen kişi sorduğunuz sorular karşısında dudağı ya da dili ile oynuyorsa bu hareket, soruya cevap vermekten kaçındığını gösterir.
Genelde yalan söyleyen insanlar suratlarının incelendiğinde yalan söylediklerinin anlaşıldığını düşündükleri için ellerini suratlarına çok sık götürerek ifadelerini kapatmaya çalışırlar.
Karşınızdaki kişi istemsizce ayaklarını hareket ettiriyor masanın altında ayaklarını koyacak yer bulamıyorsa bu yalan söylemekten kaynaklı tedirginlik sebebiyledir.
Basit sorular karşısında dahi duraksayarak cevap veriyorsa bu bekleme anları zaman kazanma çabasıdır. Büyük ihtimalle bulabileceği en makul yalanı arıyordur.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre yalan söyleme esnasında insanların burunları normalden daha fazla ısınıyor. Tuhaf ama bilimsel bir araştırma sonucu olan bu gerçeği deneyebilirsiniz.
Yalan söyleyen insan kesin cümleler kurarken muhakkak omuzlarını hareket ettirir. Bu hareket o cümlenin bilinçsizce söylendiğini kanıtlar.
'Ama' yalan söyleyen insanların çok sık kullandığı bir yöntemdir... 'Ama'lı cümleler bahane üretmek ve genelde yalan söylemek için kullanılır.
Genelde konuşurken gözlerini kaçırmanın yalan belirtisi olduğu bilinir. Fakat tam tersi uzun süre gözlerini kaçırmadan konuşan insan, karşısındakini samimiyetine inandırmaya ihtiyaç duyuyor olabilir. Bu ihtiyacı ise yalnızca gerçekten samimi olmayan insanlar hisseder.
Günlük hayatta karşılaştığımız birçok durumda konuştuğumuz kişinin yalan söyleyip söylemediğini nasıl anlarız? İşte karşınızdakinin sizi kandırmaya çalıştığını gösteren 8 önemli ayrıntı...