Kedi beyni mühendisler için ilham kaynağı oldu.
Karmaşık insan beyninden çok daha basit bir yapıya sahip olan kedi beyni kopyalanabilirlik açısından ulaşılabilir gerçek bir hedef olarak görülüyor
Amerikan üniversitelerinden Michigan Üniversitesinde görevli olan bilim adamları, normal bilgisayarlara göre çok daha karmaşık kararlar alabilmenin ve daha fazla işlevi aynı anda gerçekleştirebilmenin yanı sıra öğrenebilme ve hatırlayabilme kapasitesinde olan bilgisayarlara doğru ileri bir adım daha attı. Geleneksel bir transistörün yerini alan ve biyolojik bir sinaps gibi hareket eden "memristor" adlı bir aygıt geliştiren bilişim sistemleri mühendisi Wei Lu, bu aletin, normal devrelere takıldığını ve biyolojik sistemlerdeki hafıza ve öğrenmenin temeli olan bir süreci destekleyebileceğini de gösterdi.
Alışıla gelmiş bilgisayarlara nazaran tamamen farklı bir model kullanarak bu projeye başladıklarını söyledi. İnsan beyninden çok daha basit olan kedi beynini kopyalama fikrinin şu anda ulaşılabilir gerçek bir hedef olduğunu kaydeden bilim adamı Wei Lu yine de bu hayvanların beyinlerinin karmaşıklığı ve verimliliği açısından taklit edilmesinin oldukça zor olduğuna vurgu yaptı.
Günümüzün en karmaşık süper bilgisayarının kedi beyninin fonksiyonlarını kullanarak bazı işlemleri yapabildiklerini belirten bilim adamları, ancak bu bilgisayarın 140 bin merkezi işlem ünitesi ve özel bir güç kaynağı olan devasal bir makine olduğunu kaydettiler. Bilim insanları,bu aletin hala bir kedi beyninden 83 kat daha yavaş çalıştığını söylediler.