Kaza ve ölümler öncesi çekilen 7 selfie!
Bu selfie görüntüler, kaza ve ölümlerin hemen öncesinde çekildi.
Akıllı telefonların kullanım alanları arasında kamerası en büyük yeri kaplıyor diyebiliriz. Mobil kullanıcılar, telefon alırken kamera kalitesinin iyi olmasına özen gösteriyor. Her anın paylaşıldığı sosyal medyaların da bunda etkisi büyük.
Telefonların arka kameralarının yanı sıra ön kameraları da önem taşıyor. Nedeni ise selfie tutkusu. Bu selfie tutkusu kazaların yanı sıra ölümlere de neden olabiliyor. İnsanlar doğada gördüğü muhteşem manzaralar ve ilgi çekici her şeyi sonradan izlemek veya sosyal medyada paylaşmak amacı ile çekmek istiyorlar.
Fakat bazı insanlar ekstra yol kat eder ve birinin hayal edebileceği en epik doğa selfie'sini almaya çalışır. Ve doğa, öngörülemeyen haliyle, bazen güzelliğini bir fotoğrafta yakalamaya yönelik samimi girişimlerimizi cezalandırabilir. Bu nedenle, vahşi doğada kendi kendimize fotoğraf çekerken dikkatli olmalıyız.
Doğada çekilirken kaza ve ölümle sonuçlanmış ya da en tehlikeli selfi görüntüleri aşağıda ve sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.
Ayılı selfie
İnsanlar yabani ayılarla selfie çekmekten hoşlanıyor. Arkanıza bir ayıyı alarak selfie çekmek çok etkileyici görünebilir ancak bir o kadar da tehlikeli. Denver yakınlarındaki Waterton Canyon parkında ayı ile selfie çekmek ziyaretçiler için popüler hale gelmişti. Ama muhtemelen ölümcül dublörlüğünü gerçekleştiren büyük miktarda insan nedeniyle kısa bir süre için bu park kapatıldı. Hatta Instagram ve Twitter'da tur atan bir #bearselfie hashtagı bile vardı.
Ayıbalığı selfie
Jia adındaki bir adam, Weihai, Çin'deki Yeshanko Vahşi Hayat Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret ederek, esir ayıbalığı ile bir selfie almanın harika bir fikir olacağını düşündü. Devasa hayvana doğru yürüdü ve hatta birkaç fotoğraf ve kısa video çekmeyi başardı. Önce ayıbalığı çenesi ile sırtını tuttu ve onu yakındaki havuz suyuna sürükledi. Canavara on yıldan fazla bir süre boyunca bakan bakıcısı, suya atlayarak Jia'yı kurtarmaya çalıştı ancak yaratık her ikisini de boğdu.
Deve selfie
Kimsenin yaralanmaması nedeniyle bu hepsinden daha komik. Ancak bu karşılaşma, Justine adındaki Avustralya blog yazarı için kötü sonuçlanmış olabilir. Blog yazarı ve sevgilisi Dave, Perth, Avustralya'nın güneyindeki bir peynir fabrikasının dışındaydı. Söz konusu fabrika dışında, içinde iki deve olan bir muhafaza vardı. Çift, hayvanlarla birkaç hızlı fotoğraf çekmeye karar verdi. Justine, develerden biriyle görüntü alırken, devenin dişlerine maruz kaldı.
Çift, korkmaktan başka bir şey yapmadan kaçtı ve fotoğrafı dünyayla paylaşmaya karar verdi, çünkü komikti.
Sincap selfie
Sincapları genelde zararsız olarak bilirsiniz değil mi? Sakin bir şekilde yerel parktaki bir korkulukta oturuyor ve kaçmıyorsa, neden bir selfie almamalısınız ki? Ama aslında hafife alacağınız için sizi cezalandıracak vahşi bir canavar.
2014'te bunu yapmaya kalkışan Brian Genest için bu çekim, umduğu kadar eğlenceli ve sevimli değildi. Sincap ona saldırdı ve sırtındaki t-shirt'ün altına sürünerek o küçük pençelerini geçirmeye çalıştı. Yanında olan annesi fotoğraf çekmeye devam etti.
Grand Kanyon selfie
Colleen Burns, Orlando, Florida'daki Yelp'in bölgesel pazarlama müdürüdür. 7 Temmuz 2016'da bir tatil sırasında Grand Kanyon'da aile üyeleri ile yürüyüş yapıyordu. Gün boyunca birkaç Instagram fotoğrafı yayınladı ancak, Grand Canyon'daki en büyük selfie almak için Burns yanlışlıkla Ooh Aah'da bir kenara tırmandı. Point, Kanyon'daki muhteşem manzaralı bir yer. Soldaki fotoğraf kazadan birkaç dakika önce çekildi.
Ganj Nehri Selfie
19 yaşındaki Shivam ve altı arkadaşı, geçen sene Haziran ayında Hindistan'ın Ganges Nehri'nde yüzmeye gitti. Ne yazık ki, nehirde selfie çekerken Shivam dengesini kaybetti ve düştü. Akıma kapılan gencin arkadaşlarından biri kurtarmak için nehire atladı, ancak boğulmaya başladı.
Diğer arkadaşları da birbiri ardına suya atladı ve her biri kendinden öncekileri kurtarmaya çalıştı. Bu olay yedi trajik ölümle sonuçlandı.
Kasırga selfie
Aşağıda izleyeceğiniz videonun zaten sahte olduğu kanıtlandı ve The Woolshed Company adlı bir film yapım stüdyosu tarafından sahte videolar dizisinin bir parçası. Videolar, video viralitesinin nasıl çalıştığına dair bir deney olarak yapıldı. Ancak Avustralya'da bir kasırga ile karşılaştığınızda yapmamanız gerekenler için önemli bir örnek.