Kayıp şehir Tenea bulundu!
Daha önce izine rastlanamayan Tenea kenti arkeologlar tarafından bulundu. İşte detaylar!
Yunanistan Kültür Bakanlığı bilim dünyasını oldukça heyecanlandıran bir açıklama yaptı.
Sadece antik metinlerde geçen ve daha önce izine rastlanamayan Tenea kenti arkeologlar tarafından bulundu.
Keşif Mora Yarımadası'nda yapıldı. Arkeolaglar antik kente ait yapılara ve şehir duvarlarına ulaştı. Tenea kentinin Truva Savaşı'ndan kurtulanlar tarafından kurulduğuna inanılıyor. Kentin tarihini anlamak için çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aslan, Troya'nın kutsal alan olarak kullanılmış olabileceğini gösteren buluntulara rastladıklarını söylemişti.
Antik kentin ilk kez 1863 yılında Frank Calvert tarafından kazılmaya başlandığını hatırlatan Aslan, bölgenin tüm dünya için önemli bir arkeolojik alan olduğunu vurguladı. Aslan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018'in, Troya'nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girişinin 20. yılı dolayısıyla "Troya Yılı" olarak ilan edilmesiyle kazıların da bu yönde farklı bir ivme kazandığını aktardı.
Kayıp şehir Tenea bulundu!
Aslan, önceki yıllarda "Agora açması" olarak tanımladıkları ve son Tunç Çağı Homeros Troya'sının güney kapısında başlattıkları çalışmaların ilginç sonuçlar ortaya çıkardığını vurguladı.
Troya'da 2016-2017 yıllarında yaptıkları kazılarda üst katmanlarda bir Doğu Roma Mezarlığı keşfettiklerini kaydeden Aslan, "Bu mezarlığın altında da Helenistik ve son Tunç Çağı'na doğru giden kalıntılar karşımıza çıkmıştı. Bu yıl da Doğu Roma Mezarlığı'nın devamını bulduk ve bu mezarlığın araştırılması sonrasında da alt katmanlara ve son Tunç Çağı katmanlarına gideceğiz" bilgisini verdi.