Kadınların muhteşem icatları şaşırtıyor!
Daksil (1951)Bette Nesmith Graham'ın icadı olan ve ülkemizde daha çok daksil adıyla bilinen bu hata düzeltici beyaz sıvı, ofis masamızın ilk çekmecelerinin en önemli demirbaşlarından biri olmaya devam ediyor.
Daksil (1951) Bette Nesmith Graham'ın icadı olan ve ülkemizde daha çok daksil adıyla bilinen bu hata düzeltici beyaz sıvı, ofis masamızın ilk çekmecelerinin en önemli demirbaşlarından biri olmaya devam ediyor.
Kevlar (1964) Stephanie Kwolek 'kevlar'ı icat ettiğinde belki de tüm dünyayı kasıp kavuracak bir şeye imza attığını düşünmemişti. Örümcek ağının bileşenlerini inceleyerek oluşturduğu 400 dereceye kadar ateşe dayanıklı bu malzeme, halat yapımından pilot üniformalarına, kurşun geçirmez yeleklerden uçak kanatlarına kadar farklı yerlerde kullanılıyor.
Cam sileceği (1903) Alabamalı Mary Anderson, otomotiv sektörünün en önemli buluşlarından birine imza attı. Onun sayesinde araç kullanmak çok daha güvenilir bir hale geldi.
Döner testere (1813) Tabitha Babbitt imzasını taşıyan bu tasarım günümüzde daha çok korku filmlerinde katillerin kullandığı bir silah olarak karşımıza çıksa da, zamanında testere endüstrisinin en önemli aracı olarak kabul ediliyordu.
Bebek bezi (1946) Bebeklerin altını değiştirmek ve bu kirli bezleri binbir güçlükle yıkamak zamanında her annenin kabusuydu. Marion Donovan, tek kullanımlık çocuk bezini icat ettiğinde hem yeni bir endüstri doğdu hem de tüm dünyada anneler rahat bir nefes aldı.
Torpido teknolojisi (1940) Hedy Lamarr aslında kusursuz bir Hollywood tanrıçası olarak bilinir. Oysa onun bilinmeyen bir özelliği de 'mucit' oluşu. Torpido teknolojisine getirdiği yenilikler günümüzde kablosuz iletişim ve internetin ilk adımı olarak kabul ediliyor. İnanılmaz değil mi?
Bulaşık makinesi (1886) Amerikan sosyetesinden bir kadının çıkıp bulaşık terörüne son vereceği kimin aklına gelirdi? Mekanik olarak çalışan ilk pratik bulaşık makinesini icat eden Josephine Cochrane, bugün mutfakla işi olan herkesin mutlulukla andığı bir isim olmalı.
İşaret fişeği (1859) Evet belki Titanic'i kurtaramadı ama işaret fişekleri bugüne kadar sayısız insanın hayatının kurtulmasına sebep oldu. Martha J. Coston imzasını taşıyan bu ilginç ve son derece yararlı buluş, özellikle askerlik için fazlasıyla büyük önem taşıyor.
Yangın merdiveni (1887) İşte en yararlı buluşlardan biri... Teknolojinin gelişmesiyle giderek yükselen binalar, olası bir yangın tehdine karşı savunmasız kalmıştı. Ta ki Anna Connelly yeter diyene kadar. Connelly sayesinde sayısız felaketzedenin hayatı kurtuldu. Ve tüm dünyada binalar çok daha güvenli hale geldi.
Kadınların imzasını taşıyan ve dünden bugüne insanlık tarihinde unutulmaz izler bırakan 10 tasarımı sizin için biraraya getirdik..