Japonya hakkında ilginç ve tuhaf bilgiler
Japonya hakkında ilginç ve tuhaf bilgiler haberine ait Güncel fotoğraf galerisini ve teknoloji gündemini fotoğraflarla takip edin.
2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Okunoshima adasına bırakılan 8 tavşan o günden bu yana çoğalmaya devam ediyor. Tavşanlar savaş zamanında hardal gazı testi için kullanılıyordu. Şimdi ise turistlerin ilgi odağı haline geldi.
Japonya'da özel kafesler ile üretilen kare karpuzlar ülkede ve çevre bölgelerde büyük ilgi görüyor. Taşıma ve koruma kolaylıklarına da sahip olan küp karpuzların tadının normal karpuza göre farklılığı bulunmuyor.
Japonya'da tüketilen yetişkin bezi sayısı, çocuk bezi sayısından fazladır.
Batan Titanic'ten sağ kurtulan Japon vatandaş Hosono Masabumi, ülkesine döndüğünde diğer insanlarla birlikte ölmediği için korkak olarak anıldı.
Japonya'da iş yaşamının stresini atmanın bir yolu kedi kafeleri. Japonlar iş çıkışı bu kafelere gidip hem bir şeyler içiyor hem de kedi seviyor.
Japonya'da işte uyuya kalmak kabul edilebilir bir davranıştır. Çünkü bu çok çalışmaktan bitkin düşmenin göstergesi olarak algılanır.
Japon okullarında kadrolu bir müstahdem veyahut hizmetli yoktur. Bunun yerine okulun tüm işlerini öğrenciler ve öğretmenler işbirliği içerisinde yapar. Japon okullarında yer paspaslayan öğrenci, cam silen öğretmen görmek şaşırtıcı değildir. Hatta ve hatta tuvalet temizliğini bile öğrenciler yapar. Bu sebepledir ki öğrenciler okulu temiz tutmaya özen gösterir, nihayetinde kirletseler de temizleyecek olanın kendileri olacağını iyi bilirler.
Japonyada insanların çoğu Noel yemeğini KFC' de yerler. Noel' de KFC' de yiyebilmek için rezervasyon yaptırmak gerekir.
Japon hızlı trenleri dünyanın en dakik toplu taşıma araçlarıdır. İstatistiklere göre ortalama gecikme süreleri sadece 18 saniye.
Japonya'da yaklaşık 1 milyon genç, Hikikomori denen bir rahatsızlığın pençesinde. Rahatsızlık insanların kendisini toplumdan izole edip, bazen yıllarca odalarına kapanması şeklinde kendini gösteriyor
İlk geyşalar erkekti.
Sumo güreşçileri, şişmanlamak için Chankonabe adlı bir yahni yiyorlar.
Washlet adı verilen Japon tuvaletleri, genital ve anal temizlik için su sıkıyor.
Tokyo Metropolü, 38 milyon nüfusuyla dünyadaki en kalabalık metropol.
Japonya'da yoğun saatlerde insanları metroya sığmaları için ittiren görevlilere "Oshiya" adı veriliyor.
Ülkede içinden ana yol geçen bir bina var.
Japon kadınlar tuvaletteyken çıkardıkları seslerin duyulmasından utandıkları için sürekli sifonu çekiyorlardı; bu da su israfına neden oluyordu.
Titanik'ten sağ kurtulan Masabumi Hosono, gemi batarken Samuray ruhuna ihanet ederek kendini feda etmediği ve kurtulduğu için işini kaybetmiş ve Japon medyası tarafından bir korkak olmakla suçlanmıştı.
Yemekleri şapırdatarak yemek aşçıya iltifat sayılıyor.
Geniş bir buzdolabının boyutunda odalar barındıran kapsül oteller Tokyo'nun pek çok yerine yayılmış durumda.
Tokyo Kulesi, Eyfel Kulesi'nden esinlenilerek inşa edilmiş. Kule, her 5 yılda bir boyanıyor.
Japon demiryolları dünyadaki en dakik demiryollarından biri. Bir tren 5 dakika bile gecikse, kondüktör gecikme için özür diliyor ve demiryolu şirketi bir "gecikme belgesi" hazırlıyor. Bir tren bir saat gecikecek olursa, bu olay gazetelerde haber olarak yer alıyor.
Çiğ at eti, Japonya'da popüler bir yiyecek.
12. yüzyılda Edo adı ile kurulan Tokyo, "Doğu başkenti" anlamına geliyor.
Bir fugu (balon balığ) şefi olmak 7-10 sene yoğun bir eğitimden geçmeyi gerektiriyor.
Sevimli çizgi kahramanlar her yerde.
Jamaika'nın yıllık kahve üretiminin %85'ini Japonya ithal ediyor.
Japonya'nın Saitama prefektörlüğünde bulunan Iruma kentinde, yaşlı insanların kaybolma riskine karşı tırnaklara yapıştırılan ve su geçirmeyen QR kodları üretildi.
Tırnaklara yerleştirilen bu barkodlar okutulduğunda kişinin adres ve diğer kimlik bilgilerine erişilebiliyor.