İşte En iyi 10 aplikasyon
1) YANDEX MAPSKaybolmayanlar kulübü: Dünyanın neresinde olursanız olun kaybolmadan istediğiniz yere gidin. Üstelik trafik yoğunluğu ve yol çalışmasını kontrol edip uygun rotayı sunuyor. İnternet olmasa da İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Kocaeli için çevrimdışı haritalar da mevcut. Bu sebeple de jürimizin favorisi.
1) YANDEX MAPS Kaybolmayanlar kulübü: Dünyanın neresinde olursanız olun kaybolmadan istediğiniz yere gidin. Üstelik trafik yoğunluğu ve yol çalışmasını kontrol edip uygun rotayı sunuyor. İnternet olmasa da İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Kocaeli için çevrimdışı haritalar da mevcut. Bu sebeple de jürimizin favorisi.
2) EVERNOTE Yaz çocuğum: Çıkarın defterleri çöpe atacağız! Not almak, fotoğraf depolamak, yapılacaklar listesi oluşturup planlı bir şekilde çalışmayı sağlamak gibi her türlü işi hallediyor. Erdal Kaplanseren onun için “Tüm yazılı notlarımı her yerden yönetebilmemi sağlayan Evennote telefonumun ana ekranında bulunuyor’’ diyor.
3) TİNDER Aşk, dön cebimden: Artık devir değişti, e tabii flört de değişti. Lokasyonunuza göre yakınınızdaki flört adaylarını gösteriyor. Sizin beğendikleriniz de sizi beğenilmişse mesaj ortamı doğuyor. Patrik Özdemiroğlu tarafından tanımlanmış hali şu: “Evliler için evlilik cüzdanı neyse bekârlar için Tinder o!”
4) POCKET Sakla sayfayı gelir zamanı: Eğer internette gördüğünüz şeyleri nereye koyacağınızı bilemiyorsanız, interneti doğru kullanmıyorsunuz demektir. Bu sorununuzun çözümü de: Pocket. Sonra bakmaya karar verdiklerinizi en basit ifadeyle ‘cebinize atıyor.’ Sosyal medyada gördüklerini kaybetmek istemeyenler için gerekli bir uygulama.
5) Bİ TAKSİ Bir halk kahramanı: Hani aceleniz olur da boş taksi bulamazsınız. Yol kenarında elinizi kaldırmak yerine telefonunuzu çıkarın. Taksiniz nerede olduğunu, aracın plakasını, şoförün adını ve ne zaman geleceğini de gösteren aplikasyon ‘Ayın Şoförü’nü de tam altınla ödüllendirdiği için sürücüler kibarlıkta birbiriyle yarışıyor.
6) İBB CEP TRAFİK Trafikten kaçış: İstanbul şoförlerin başını ağrıtıyor. Hele de iş çıkışları yoldaysanız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir hizmeti olarak sunulan aplikasyonda anlık trafik durumunu görebiliyorsunuz. Ayrıca internetinizi delice sömürmekten de kaçınıyor. İstanbullunun olmazsa olmazı durumuna çoktan geldi bile.
7) TUNEINRADİO Ne çalayım abime?: Dünyanın dört bir yanından yayın yapan 100 binden fazla kanala ulaşın. Favori kanallarınızı seçebilir, spor, haber ve sohbet radyolarını dinleyebilirsiniz. Eser Teker ‘’Pro versiyonu çok sevdiğimiz eski bir geleneğe, radyodan kayıt yapmaya da olanak sağlıyor’’ diyerek güzel bir noktaya parmak basıyor.
8) FLİPBOARD Herkesin yayını kendine: Gündemi ve diğer konuları kolay yoldan takip etmeyi sağlıyor. Bunların hepsini dergi formatında önünüze seriyor ve isteyene de kendi dergisini hazırlama olanağı sunuyor. Ayrıca Twitter, Facebook, Instagram hesaplarınızı da bağlamak mümkün. Tek sorunu bağımlılık yapabilme ihtimali barındırması.
9) SPOTİFY Kullanmayanı dövüyorlar: Çağımızın müzik vebası. Çığ gibi yayıldı. Artık kullanmayanı dövüyorlar ve bunu yapmakta haksız da sayılmazlar. Tabletinizden ve cep telefonunuzdan sevdiğiniz şarkıya ulaşın konu kapansın. Cenk Tarhan “Uzun yolculukları müzik dinleyerek atlatıyorum’’ diyor, size de denemeniz için bir sebep veriyor.
10) SNAPSEED Beni baştan yarat: Fotoğraf çekmek artık günlük bir ritüel haline geldi. Uygulama çektiğimiz fotoğrafların üzerinde oynayarak mükemmel hale getirmemizi sağlıyor. Rahşan Gülşan’a göre kedi ve bulut fotoğrafçıları için olmazsa olmaz bir aplikasyon. Onsuz Instagram, eksik Instagram demek. Kedileri üzmeyin!
İnternette gördüğünün cebine at, yol kapalı kestirmeden git, fotoğraf kötü çıktı şeklini şemalini düzelt, kayboldun haritaya bak... Bir telefonun bütün dertlere çare bulabildiği çağda yaşıyoruz. O zaman bu çağın hakkını verelim ve akıllın telefonların olmazsa olmazlarını sıralayalım.