İnternetin yasak olduğu ülkeler!
2. Burma : Burma'da ise yetkililer e-posta'ları filtreleme yetkisine sahiptir. Ayrıca hükümetin izin vermediği sitelere ve insan haklarını ihlal eden sitelere erişim yasaklanmıştır.
2. Burma : Burma'da ise yetkililer e-posta'ları filtreleme yetkisine sahiptir. Ayrıca hükümetin izin vermediği sitelere ve insan haklarını ihlal eden sitelere erişim yasaklanmıştır.
3. Küba : Bu ülkede de internet erişimi ise sadece hükümetin kontrolündeki "erişim noktaları" ile sınırlıdır.
4. Suudi Arabistan : Bu ülkede 400 bine yakın internet sitesi engellenmiştir. Bu sitelerin çoğunluğu ise islami değerlerle uyuşmayan sitelerdir.
5. İran : Bu ülkede blogger'ların kendilerini Sanat ve Kültür Bakanlığı'na kayıt etmesi gerekir. İnternet üzerinde muhalefet edecek herhangi bir paylaşımda bulunanlar hapis cezasına çarptırılabilir.
6. Çin : Dünyadaki en sert internet sansürü uygulayan ülkelerden birisidir. Hükümet aramaları filtreler, siteleri engeller ve "sakıncalı" içerikleri ise siler.
7. Suriye : Ulusal birliği tehlikeye attığı düşünülen blogger'lar tutuklanır. İnternet kafeler tüm müşterilere kimlik sormalıdır.
8. Tunus : Tunus'taki tüm internet sağlayıcıları, tüm blogger'ların IP adreslerini ve kişisel bilgilerini hükümete bildirmelidir. Tüm trafik ise merkezi ağ aracılığıyla sağlanır. Hükümet tüm içeriği filtreler ve e-posta'ları izler.
9. Vietnam : Komünist Parti, Yahoo, Google ve Microsoft'tan ziyaretçilerinin verilerini talep eder. Ayrıca hükümeti eleştiren, demokrasi, insan hakları ve din özgürlüğünü savunan siteler ise engellenir.
10. Türkmenistan : Ülkedeki tek internet sağlayıcısı hükümettir. Hükümet, birçok siteye erişimi engellemiştir ve Gmail, Yahoo ve Hotmail'deki tüm yazışmaları izleyebilir.
Bazı ülkeler, diğer ülkelere göre internetin kontrolünü elinde bulundurmayı tercih ediyor ve çok katı internet yasakları uyguluyor. İşte USA Today'in sıraladığı o ülkeler;
1. Kuzey Kore : Kuzey Kore'de tüm internet siteleri hükemetin kontrolü altındadır. Sadece internetin %4'üne erişim vardır.