İnternet üzerinden yayılan lanetli fotoğraflar!
Kaçırılan çocukların çoğu parçalanmış ve kan kaybından ölmüş olarak bulunuyor. 2014 yılının Mayıs ayında Wisconsin'de 12 yaşındaki 4 kız bir arkadaşlarını 'Slender Man'in isteği ile 19 yerinden bıçaklayarak öldürüyor.
Kaçırılan çocukların çoğu parçalanmış ve kan kaybından ölmüş olarak bulunuyor. 2014 yılının Mayıs ayında Wisconsin'de 12 yaşındaki 4 kız bir arkadaşlarını 'Slender Man'in isteği ile 19 yerinden bıçaklayarak öldürüyor.
Yetişkin gibi ceza alan ve her biri hapishaneden 65 yaşında çıkacak olan kızlar, Slender Man ile telepatik ilişkide olduklarını söylüyorlar.
Aynı yıl Ohio'da Slender Man okuduktan sonra annesine bıçak çeken 13 yaşında bir kız, Florida'da ailesini diri diri yakmaya çalışan 14 yaşında bir erkek çocuğu da ortaya çıkıyor.
Dünyanın pek çok yerinden çocuk kaçırma olaylarında yüzsüz, ince, takım elbilseli bir adamdan bahsediliyor. Slender Man'e bakmaya cesaret edenlerin hipnotize olduğu ve mıknatıs gibi ona doğru çekildiği söyleniyor.
Kaçırdığı çocukları ormana götüren Slender Man, ardında 8 adet not bırakır. 2009 yılında forumlarda tekrar hortlayan ve varlığı birkaç görüntüyle desteklen Slender Man bir oyun karakteri olarak piyasalarda yerini alır.
Size deli saçması gelecek ama iddia şu: Kötü ruh kendini var etmek için bir oyun tasarımcısının zihnini mi kullandı?
İnternet efsanesi smile.dog'un laneti! Bu resmin orijinali yok. Smile.dog dosyasının orijinaline ulaşmak neredeyse imkansız. Paylaşıldığı an silinmekte ve paylaşan kişi tespit edilemiyor.
90'lı yılların ortalarında disket ve internet ortamında yayılmaya başlayan görselde köpeğe benzer bir yaratık, kamera flaşı ile aydınlatılmış karanlık bir odada oturuyor.
Tek arka plan detayı ise insan eli izi şeklinde kan lekesi. Büyük bir sırıtışla, iki ön diş çok beyaz, çok düz, çok keskin ve insan dişine benziyor. Bu resmin orijinalini görenler, aynı sahneyi olur olmadık anlarda görmeye başlıyor.
Daha sonra kabusların da eşlik ettiği ruh hali insanları intihara sürüklüyor. "Gülümse, Tanrı seni seviyor" başlığı ile yayılan bir e-mail'in smile.jpg ekiyle birlikte internet dünyasını çalkalayan resim 400'e yakın kişinin intihar etmesine sebep olmuş.
ELbette bunların hepsi sadece birer iddia fakat bu efsanenin yayılmasına pek de engel olmuyor.
Mary E. 'Smile.dog'un orijinal dosyasını görüp, hayatı kabusa dönen ve konuşan en önemli kurban. 2007 yılında konuşan Mary tam 15 yıldır her gece kabuslarında "sözlerimi yay" diyen smile.dog'un laneti yüzünden işkence çekmiş.
"15 yıldır o görüntü tarafından lanetlendim. Smile.dog artık her gece kabuslarımda. Diğer arkadaşlarımın çoğu intihar ettiler. Bazıları tamamen sessiz."..."artık umurumda değil. Bu maliden kısa süre sonra Mary intihar ediyor.
YouTube'da "Mereana Mordegard Glesgorv" adıyla yayınlanmış ve onlarca kişinin intihar etmesine sebep olmuş video. Orijinalinde, fotoğraftaki adam tamamen kırmızı ışık altında ifadesiz bir yüzle ekrana bakmakta.
Video YouTube'a koyulduktan sonra 153 izleyici videodaki gözlerin onları izlediğini ve her baktıkları yerde o yüzü gördüklerini söyleyip şikayet etmiş.
Video silinene kadar da izleyenler arasında pek çok intihar vakası gerçekleşmiş.
Videoyu silmek için izleyen bir YouTube çalışanının 45. saniyede çığlık atarak ataklar geçirdiği ve daha sonra psikiyatrik tedaviye başladığı da bildirilmiş.
İnternet üzerinden yayılan bir fotoğraf ne kadar lanetli olabilir? 2009'da yapılan ve internet forumlarında, bilgisayar oyunlarında yaşayan kurgu karakter Slender Man'in sadece kurgu olmadığını düşündürten olaylar olduğu iddia ediliyor.
1900'lü yılların başından beri ABD, İngiltere ve Rusya'da kayda geçen çocuk kaçırma vakalarında da ailelerin bir kısmı çocukları kaçırılmadan önce civarda görünen kel, yüzü olmayan, takım elbiseli, uzun ve zayıf bir adamı tarif ediyor.
Videoyu yükleyen kişinin IP adresi bulunamamış.
Teorilerden bir tanesi, fotoğrafta görünen kişinin psişik yetenekleri olan kötü niyetli biri olduğu...
Videonun neden böyle bir etki yarattığını anlamak için orijinalinden yola çıkılarak tekrar bir video üretiliyor. Psikolojik tedavi gören tanıkların anlattıklarına göre yeniden oluşturulan video orijinalinin etkisini yaratmaktan uzak.
Satan's Sphinx (İblis'in gizemi)/2006 yıllında internete konulan videoyu izleyenler arasında intihar etmeye yeltenen, depresyon, kendine zarar verme gibi eğilimlerle yardım talebinde bulunanların sayısı oldukça fazla. İntihar edenler de olmuş.
Şu an yayından kaldırılmış olan orijinal videodaki görüntüler arasında gözün göremediği ama zihnin algılayabildiği bilinçaltı mesajlar olduğu söyleniyor. Bir söylentiye göre ise video devletin zihin kontrol için ürettiği deneylerden biri.
Gencecik bir Japon kızın intihar resmi. Kendisini tuvale resmettikten sonra intihar eden hassas ruhlu sanatçının resmi, anısını yaşatmak için taratılıp internet ortamına konulmuş. Bu fotoğrafı izleyen kötü ruhlu kişilerin intihar ettiği iddia ediliyor.