Huawei Global Enerji Sektörü Zirvesi 2015 Kazakistan'da Gerçekleşti
Global Enerji Sektörü Zirvesi 2015’i “İnovatif Bilişimle Akıllı Enerji” temasıyla gerçekleştirildi
Küresel ekonomik gelişimin en önemli itici güçlerinden biri olan dünya çapındaki enerji şirketleri, dijital dönüşüme uyum sağlama sürecinde zaman zaman farklı sorunlar yaşıyorlar. Huawei, bu zorlukları belirleyip çözüm bulmak amacıyla, Global Enerji Sektörü Zirvesi 2015’i “İnovatif Bilişimle Akıllı Enerji” temasıyla, 19 – 20 Ağustos tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirdi.
200’den fazla katılımcıyla gerçekleştirilen zirvede; enerji sektöründe inovatif bilişim teknolojilerinin kullanımıyla verimliliğin artması ve bilimsel yönetimle operasyonel güvenlik konuları ön plandaydı. Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu, KazEnergy Birliği, Huawei’nin Çin, Mısır, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan’dan gelen enerji alanındaki müşterileri, CNPC Richfit, Çin Petrol Hattı, Engineering Corporation (CPPE), Honeywell ve ABB gibi global iş ortakları, uzmanlar ve sektör medyası da zirvenin katılımcıları arasında yer aldı.
Forrester Başkan Yardımcısı Bobby Cameron zirvede yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Gelecekte bilgi teknolojileri, petrol ve gaz sektöründe köklü değişikliklerin gerçekleşmesini sağlarken, iş stratejilerinin ve verimli üretim yöntemlerinin de yeniden tanımlanmasının yolunu açacak. Sektör bugün farklı zorluklarla mücadele ediyor. Sabit boru hatlarının güvenliği, gerçek zamanlı veri sondajının yetersizliği, düşük operasyonel verimlilik ve ürünlerdeki düşük olgunluk seviyesi, bu zorluklardan bazıları. Bu temel sorunlar, petrol ve gaz şirketlerini olumsuz etkiliyor.”
Sinopec Group Eski Teknoloji Direktörü ve Başkan Yardımcısı Zhang Zhilin ise konuşmasında şunları söyledi: “Bahsi geçen tüm bu zorlukların temel nedeni olarak uluslararası yakıt fiyatlarındaki dalgalanma gösterilebilir. Bu da köklü bir inovasyon eşliğinde, maliyetlerin düşürülmesi ve verimliliğin artırılması ile ek olarak da rekabetin devamlılığı ile aşılabilir. Bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı bir enerji sektörü; nesnelerin interneti, büyük veri, bulut bilişim, mobilite, koordinasyon ve dijital enerjiden akıllı enerjiye geçişe odaklanacaktır” dedi.