Geleceğin üniversitelerinde fiziksel eğitim olmayacak

Eğitimde kullanıcı merkezli iletişim dönemi başlıyor.

Geleceğin üniversitelerinde fiziksel eğitim olmayacak

Yeni nesil alışkanlıkları ve beklentileri her geçen gün değişiyor. Değişen talepler, artan eğitim masrafları, üniversitelerin daha yaratıcı eğitim araçlarına yönlendiriyor. Y kuşağının hayat tarzına ve alıştıkları teknoloji kullanımları dikkate alındığında, üniversitelerin gelecekte şu an olduğundan çok farklı eğitim ve iletişim metotları kullanmaları gerektiğini gösteriyor. Yeniklikleri ve eğilimleri takip ederek ürünlerini yeni talepler doğrultusunda geliştiren Unify, yeni nesil teknolojileri ile gelecekteki eğitim sistemlerine katkıda bulunacak çözümler sunuyor. Eğitmenlerin, dahili mesajlaşma, sosyal medya veya ses gibi farklı iletişim kanalları ile interaktif online eğitim verebildiği, öğrencilerin her yerden ve her zaman istedikleri bilgilere tek bir ara yüzden ulaşabildiği platformlar sunan Unify, üniversiteleri geleceğe taşımayı hedefliyor.

Online eğitim pazar büyüklüğü 51,5 milyar Dolar’a ulaşacak

1434791630_erdatutuncuoglu.jpg

2016 yılına kadar online eğitimin pazar büyüklüğünün küresel çapta 51,5 milyar Dolar’a ulaşacağını belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Online eğitim sistemi dünya çapında hızla gelişiyor. Teknoloji, eğitimi de içerisine alarak hayatımızdaki yerini ve ağırlığını artırıyor. Özellikle Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde eğitim sisteminin online olarak şekillendiğini izliyoruz. Bununla birlikte dünya genelinde birçok üniversitede tüm kampüsü kapsayacak ve öğrencilerin birden çok cihazla bağlanabileceği hızlı bir kablosuz internet ağı olmadığını görüyoruz. Her bilgiye her yerden ve her zaman ulaşmak isteyen yeni nesil, akademisyenlerle, sınıf arkadaşlarıyla anında mesajlaşabilmek veya ders notlarına ulaşmak istiyorlar. Ayrıca öğrenciler, proje sunumlarına her zaman ve her yenden erişebilmeyi talep ediyorlar. Üniversite e-posta adresinden öğrenci işlem süreçlerini yönetebilecekleri verilere tek bir ara yüzden bağlanarak işlemlerini sorunsuz şekilde yapmayı arzuluyorlar. Masaüstü paylaşımı, videolu görüşme gibi tümleşik iletişim araçları ile üzerinde çalışılan bir projeyi bir araya gelme zorunluluğu olmadan tamamlamak ihtiyacı duyuyorlar.” diyor.

1434791645_universite.jpg

Oxford Üniversitesi tümleşik iletişim altyapısı kullanmaya başladı

Yenilikçiliğin adresi Oxford Üniversitesi, online eğitime yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara yenilerini ekliyor. Oxford Üniversitesi, online eğitim alanında önem teşkil eden altyapı çalışmalarına, dünyanın öncü tümleşik iletişim ve hizmet sağlayıcısı Unify ile devam ediyor. Oxford Üniversitesi, mevcut iletişim altyapısını dönüştürmek için Unify’ın hizmet ve çözümlerini kullanıyor. Oxford, personel ve öğrencilerinin artan iletişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere stratejik bir yatırım yaparak kendisini geleceğe taşıyor. Proje ile OpenScape ses ve tümleşik iletişim uygulaması ile üniversitenin 40 bin personel ve öğrencisine yeni iletişim olanakları sunuluyor. Yenilik, öğrenme, öğretme ve araştırma konularında dünyaca ünlü yenilikçilik merkezi Oxford Üniversitesi, gelecekteki başarının anahtarlarını yüksek teknolojiye sahip iletişimde ve kuvvetli işbirliği uygulamalarında görüyor.

40 bin kişi tümleşik iletişimin avantajlarından faydalanacak

Projenin tamamlanmasından sonra Oxford Üniversitesi bünyesinde yer alan tüm fakülte ve enstitüler, kendi aralarında tümleşik iletişim altyapısına sahip olacak. Proje ile 40 bin öğrenci ve personel, tümleşik iletişimin avantajlarından faydalanmaya başlayacak. Oxford Üniversitesi’ndeki personel ve öğrenciler, bu dönüşüm sayesinde kendi aralarında daha etkili ve kullanıcı odaklı bir iletişim sağlayacaklar. Kullanıcı deneyiminin ön planda tutulduğu proje kapsamında, personel ve öğrenciler cihazları üzerinden mekândan bağımsız çalışma olanağı bulacaklar. Teknolojinin hızlı gelişimi, kullandığımız hemen hemen bütün cihazlara yansıyor. Hayatımızın her alanında varlığını kuvvetli şekilde hissettiren teknoloji, klasik eğitim anlayışını da dönüştürmeye başladı. Bu etkiyi özellikle yeni nesilde görebilmek mümkün oluyor.