Geçmişten günümüze resimlerle Microsoft Windows -GALERİ
Microsoft'un unutulmaz işletim sistemleri, geçmişten günümüze...
Windows 1.0'ı hatırlamama ihtimaliniz yüksek, zira Bill Gates'in yazılımının tanınması birkaç sürümden sonra gerçekleşmişti.
Bir zamanlar... Microsoft, Windows'u dünyaya 20 Kasım 1985 tarihinde bir basın bülteninde tanıtmıştı. 99 dolar fiyata sahip işletim sistemi, Bill Gates tarafından şöyle tarif edilmişti: 'Windows, kullanıcılara benzeri olmayan bir güç sağlayacak.'
Windows/MS-DOS Executive Windows/MS-DOS Executive'in 1.01 sürümü, gördüğünüz gibi sadece 416KB boş bellek ile çalışıyordu... Bugünkü cep telefonlarında ise bunun yaklaşık 1.000 katı boş belleğe sahibiz.
Çok fazla uygulama İlk durağımız yüklü olan programların listesi: Hesap makinesi, saat, takvim, not defteri, yazdırma kuyruğu, paint, bir kelime işlemcisi ve reversi. Windows uygulamaları son çeyrek asırda oldukça gelişse de Not Defteri ve Paint, Windows 7'ye kadar ulaşmayı başardı.
İlk Windows oyun makinesi Microsoft, ilk günden itibaren kullanıcıların PC'lerinde oyun oynayacaklarını (Reversi) biliyordu. Ancak Windows'un oyun özellikleri o kadar gelişti ki 1990'dan beri Solitaire de oynayabiliyoruz.
İnternet bağlantısı? 1985'de internet henüz doğmamıştı ancak Windows 1.0, terminal uygulaması içerisinde bir çeşit modem işlevine sahipti.
Windows sanatsal bir hal alıyor Paint'in ilk sürümü ile sanatsal bir eser oluşturmak artık tamamen sizin ellerinizdeydi.
Not defteri Not defteri yıllar içinde pek değişmedi. Ancak indirilebilir ve web tabanlı sürümleri bulunan OneNote'u düşünürsek onun çok daha detaylı bir not alma yazılımına dönüştüğünü söyleyebiliriz.
'Write' Windows'un ilk sürümleri, not defterinden daha fazla işleve sahip olan 'Write' ile beraber geliyordu. Ancak Microsoft Word'un ortaya çıkmasıyla Write ortadan yavaşça kayboldu.
Pencereler Windows 1.0, pencerelerin üst üste gelmesine izin vermiyordu, ancak onları döşenmiş bir şekilde görmeniz mümkündü. Bu görüntüde Paint ve Clock'un bir arada çalıştığını görüyoruz. Pencerelerin üst üste gelebilme özelliği, 2.0 sürümünde sunuluyordu.
Verimlilik Takvim ve hesap makinesi, 1985'deki bir ev kullanıcısı için yegane verimlilik uygulamalarıydı. Bugünlerde ise Microsoft Exchange Calendar, PC'nizden iPhone'unuza tüm cihazlarınızla eşitlenebiliyor.
Readme dosyası Windows 1.0, kullanım yönergelerini içeren 'readme.doc' dosyasıyla beraber geliyordu.
Readme dosyası Windows 1.0, kullanım yönergelerini içeren 'readme.doc' dosyasıyla beraber geliyordu.
Windows 7 Bu da yaklaşık 350 milyon kopya satmayı başaran Windows 7'den bir görüntü...
Bu görüntüler de 2012'nin sonuna doğru karşımıza çıkacak Windows 8 Final'in alt sürümlerine ve arayüzlerine ait!
Bu görüntüler de 2012'nin sonuna doğru karşımıza çıkacak Windows 8 Final'in alt sürümlerine ve arayüzlerine ait!