E-Fatura ve E-Defter ülke ekonomisine 2 milyar TL ekonomik katkı sağlayacak

2015 sonunda e-Fatura ve e-Defter kullanan mükellef sayısı 40 bine ulaşacak

E-Fatura ve E-Defter ülke ekonomisine 2 milyar TL ekonomik katkı sağlayacak

Teknolojinin etkin kullanımı sayesinde şirketler iş gücünden ve maliyetten önemli oranda tasarruf edip verimliliklerini artırabilirken, kâğıda dayalı işlemlerden kaynaklanan zararları da en aza indirip doğayı koruyabiliyorlar. Ticaret ve iş süreçlerinin fiziki ortamdan bilgisayar ortamına taşınmasıyla şirketler, iş süreçlerini çok daha kolay ve düşük maliyetle gerçekleştirebiliyorlar. Bu alandaki en önemli gelişmelerden biri de e-Fatura uygulaması. Yıllık 6 milyarı aşkın fatura işlemi gerçekleşen Türkiye’de e-dönüşümün kısa vadeli yararlarının bile oldukça yüksek seviyede olması öngörülüyor. Türkiye’nin lider KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Hizmet Sağlayıcısı TÜRKKEP, elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların taraflar arasında dolaşımını güvenli kılan yasal geçerli, güvenli e-Fatura ile birlikte e-Defter ve e-Arşiv hizmeti ile şirketlerin operasyon maliyetlerini büyük oranda azaltıyor.

1424160655_e-defterfaydalar.jpg

2017’ye kadar e-Fatura kullanıcı sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan düzenlemeler ile e-Fatura ve e-Defter uygulamalarının yaygınlaştığına dikkat çeken TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, Türkiye’deki e-dönüşüm sürecini değerlendirdi: “2015-2019e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde ilk etapta 20 bin şirket için zorunlu olan e-Fatura'nın ardından, e-Arşiv ve e-Defter gibi uygulamalar hayata geçirilmeye başlandı. 2 yıl içerisinde e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine, e-Defter uygulamasına geçen mükellef sayısının da 50 bine ulaştırılması öngörülüyor. Bu uygulamalar ile sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar TL’ye ulaşacağını tahmin ediliyor. 2015’te E-Fatura ve faturaların elektronik ortamda oluşturulup muhafaza edilmesi ve gerektiğinde elektronik olarak ibraz edilmesini sağlayan e-Arşiv ile birlikte kullanıcı ve fatura sayılarında ciddi bir artış olacak.”

2015’te 250 milyon e-Fatura sisteme dahil olacak, 500 milyon TL tasarruf sağlanacak

1424160642_yukselsamast.jpg

E-Fatura gönderimlerinde herhangi bir kargo ücretinin ödenmemesinin, kesilen faturanın tek tıkla alıcısına ulaştırılabiliyor olmasının, kâğıt kullanımındaki gözle görülür düşüşün kurum ve kuruluşlar için önemli avantajlar sağladığını dile getiren Samast, “Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre, 2015 yılında, e-Fatura ve e-Arşiv ile sistemde 250 milyon e-fatura dolaşacak. 250 milyon e-fatura, şirketlerin ekonomisine 500 milyon TL'ye yakın tasarruf olarak geri dönecek. 2015 yılında, e-Fatura mükellefi olan 20 bine yakın işletmedeki toplam tasarruf oranı, ayda 20 milyon TL'yi bulacak. E-fatura ve e-defter uygulamasının hemen ardından gelecek e-Arşiv ile birlikte, sistemdeki fatura sayısının yaklaşık 10 kat artış göstermesi bekleniyor.” dedi.

E-Fatura İleti Yönetim Sistemi, kurumlara önemli tasarruf avantajı sunuyor

1424160669_verimlilik.jpg

TÜRKKEP’in e-Fatura entegrasyon sürecinde faturaların hızlı ve etkin bir şekilde yönetilebilmesi için tasarladığı E-Fatura İleti Yönetim Sistemi (FİYS) ile farklılaşabildiği ve yoğun rekabet ortamında kurumlara önemli bir avantaj sunduğunu ifade eden Samast, “FİYS, sisteme çekilen faturaların muhasebeleşmeden önce yetkili/sorumlu ve masraf merkezi bazında dağıtımını sağlayarak onay sürecini hızlandırıyor ve faturaların kayıt altına alınmasını sağlıyor. Faturalarını elektronik ortama geçiren şirketler hız ve verimlilik avantajlarıyla birlikte, doğanın korunmasına katkı sağlıyor ve kâğıt masraflarını en aza indiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hızlı entegrasyon, kullanıcı dostu çözümler ve 7/24 uzman kadro desteği

TÜRKKEP olarak hizmetlerini, faturalarını elektronik ortama geçirecek firmaların temel ihtiyaçlarını en hızlı ve ekonomik şekilde karşılayacak şekilde oluşturduklarını söyleyen Samast, sözlerini şöyle tamamladı: “E-Fatura uygulamasına geçecek şirketlere hızlı entegrasyonumuz ve tüm süreçlerde verdiğimiz uzman kadro desteğimiz ile hizmet sunuyoruz. Müşterilerimiz tüm muhasebe ve ERP yazılımıyla uyumlu olarak geliştirilen TÜRKKEP E-Fatura sistemleri ile e-Fatura hizmetine daha çabuk geçiş yapabiliyor, ayrıca kullanıcı dostu ekran ve ara yüzlerle kolaylıkla adapte olabiliyorlar. Faturalama süreçleri, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sistemi ile entegre çalışan, yasal geçerli fatura itiraz ve cari hesap mutabakat çözümleriyle noter tasdikine gerek kalmaksızın gerçekleştiriliyor.”