Dünyanın dört bir yanından en garip 30 yasak
Avustralya, Melbourne'de, erkeklerin halka açık alanda kadın gibi giyinmesi yasaktır.. Dünyanın dört bir yanından en garip 30 yasak
Avustralya, Melbourne'de, erkeklerin halka açık alanda kadın gibi giyinmesi yasaktır.
Singapur sakız satış ve ithalatını yasakladıktan sonra, Singapurluların sakız çiğneme ihtimalleri ortadan kalktı. 1992'de başlayan bu yasak, hala yürürlükte.
Filipinler'in başkenti Manila'da, Claire Danes'in oynadığı tüm filmler yasaklı. Sebebiyse, 1998'de bir film çekimi için şehre gelen oyuncunun şehrin koktuğunu ve garip olduğunu söylemesi.
Fransa'nın kimyasallara olan korkusu, 2008'e kadar Red Bull'u yasaklamasıyla son buldu. 1996'da başlayan bu yasak, içeriği değiştirilmiş bir Red Bull'un satışa sunulmasına sebep olmuştu.
Kulağa garip geldiğini biliyoruz. Ama Çin'de devletin iznini almadan reenkarne olmanız yasak. 2007'de konulan bu yasa, hala geçerli.
2011'de çocukların gece yarısından sonra oyun oynamasını yasaklayan Güney Kore, sabah 6'dan sonra tekrar oynamalarına izin veriyor. Oyun bağımlılığına engel olmak için konulan bu yasa, 2013'te yapılan yeni düzenlemeyle aile izni olursa kaldırılabiliyor.
Çoğu ülke sporu güzel bir aktivite olarak görse de, Burundi 2014 yılında koşmayı yasakladı. Devlet başkanı Pierre Nkurunziza, toplu yapılan koşuların başka aktiviteleri gizlemek için olduğunu düşünüyordu. Bu yasa öylesine ağırdı ki, müebbet hapse kadar gidebiliyordu. Yanızca grupça koşmanın yasak olduğu bu ülkede, hala yalnız başınıza koşabiliyorsunuz.
Malezya 2011 yılında sarı giymeyi yasakladı. Bunun sebebiyse devleti protesto eden bir grubun sarı giyiniyor olmasıydı.
40 yıl önce sakatat yahnisini yasaklayan ABD'de yiyecekler üzerine konulan kanunlar çok sıkı uygulanıyor.
Fransa 2011 yılında okul kantinlerinden ketçabı yasakladı. Çünkü Fransız mutfağına zarar veriyordu ve yüksek miktarda şeker içermesi sağlıksızdı.
İran, 2010 yılında at kuyruğu ve dikilmiş saç gibi stilleri yasakladı. Bunun sebebi, Batı etkisinden kurtulmaktı. Devlet yayınladığı bir bildirgede, izin verdiği saç kesimlerini gösterdi. Ve bu yasak hala yürürlükte.
Avustralya'nın en kalabalık eyaletlerinden biri olan Victoria'da, lisanslı bir elektrikçi değilseniz ampul değiştirmek yasak.
2005 yılından beri Türkmenistan'da yürürlükte olan bu yasağın yanı sıra, opera ve bale de gereksiz görüldükleri için yasaklanan şeyler arasında.
Alkollü içecek reklamlarının yasak olduğu Hindistan'da, reklamcılar yasağa yakalanmadan reklam yapmanın bazı yollarını keşfetmişlerdir.
Somali'de aşırı Hristiyan olduğu için yasaklanan Samosa adlı bu yemeğin Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'u temsil ettiği düşünülüyor.
Parlamento binasında ölenlere cenaze düzenlemek devletin görevi olduğu için konulan bu yasak, 2008 yılında Britnaya'nın en saçma kanunu seçilmişti.
Bu iki ürünün Danimarka'da yasaklanmasının sebebi içerdikleri ekstra vitamin ve mineraller. Danimarka hükümeti, dengeli beslenmenin insan vücudu için gereken tüm değerleri karşılayacağına inandığı için takviye besinlere karşı duruyor.
Japonya'nın başkenti Tokyo hareketli gece hayatıyla bilinir. Ama gece yarısından sonra kulüplerde dans etmek yasaktır.
1980lerde Romanya lideri Nicolae Ceausescu, Scrabble oyununun şeytani olduğunu düşündüğü için yasaklamıştır. Günümüzde artık geçerli olmayan bu yasakla birlikte ülkede Scrabble turnuvaları düzenlenmektedir.
Zaman yolculuğu mümkün olmasa da, bu fikir Çin televizyonlarında çok popülerdi. Devletin pek de hoşuna gitmeyen bu akım, tarihe saygısızlık yaptığı gerekçesiyle yasaklanmıştır.
Çin bu yasağı kaldırmış olabilir, ama Yunanistan'da hala internet kafelerde oyun oynamak yasak.
2013 yılında Güney Afrika'da çıkarılan bu yasak, başkanın evini gösteren fotoğrafların yayınlanmasını yasakladı. Yine de yasağı yok sayan gazeteler, fotoğrafları yayınladı.
Fransa'nın bir kasabası olan Coulaines'de, domuz gribini engellemek için tükürmek yasaklanmıştır.
Monaco, Monte Carlo Kumarhanesi'yle tanınır. Ama eğer buranın yerlisiyseniz, kumar oynamak size yasak.
Kuzey Kore'nin Amerika nefreti bilinen bir şey, ama kot rengi Amerika'yla özdeşleştiği için kotu yasaklamak gerçekten şaşırtıcı.
Tunus'ta 2010 yılında çıkan Yasemin Devirimi sebebiyle, Çin yasemin çiçeceğini yasaklamıştır.
İtalya'nın Capri adasında çıkardıkları sesten ötürü parmak arası terlik giymek yasaktır.
"GENÇ KIZ VE KRAL" Tayland bu filmi, kraliyet ailesine bir hakaret olarak gördüğü ve geçmiş hakkında yanlış bilgiler verdiği gerekçesiyle yasakladı. Ülkede 1930'larda yürürlüğe giren bir kanuna göre, monarşiye saygısızlık yapan her film yasaklanacak ve film yapımcıları hapse mahkum edilecektir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuklarınızı sürpriz yumurtalarla mutlu edemezsiniz. Diğer ülkelerde çok popüler olan bu yumurtalar, Amerika'da oyuncakların boğulma tehlikesi yarattığı gerekçesiyle yasaklanmıştır.