Dünya tarihine geçecek! İlk kez görüntülendi
Bilim insanlarından bir ilk daha: Atomların sıvı içinde yüzerken çekilen ilk görüntüsü büyük heyecan yarattı.
Bir bilim insanları ekibi, transmisyon elektron mikroskobu (TEM) kullanarak, platin atomlarının malzemenin yüzeyinde nasıl hareket ettiğini inceledi. TEM’in çalışabilmesi için havasız ortam gerekiyor, bu nedenle sıvıyı kapalı tutan grafen yapısı olmadan çalışmak imkansız. Havasız ortamda ise malzemenin davranışı değişiyor.
Çalışmanın baş yazarı Dr. Nick Clark yaptığı açıklamada, “Çalışmamızda, atom davranışı sıvı hücrelerimizi kullanmak yerine, boşlukta incelenirse, yanıltıcı bilgiler verildiğini gösteriyoruz” dedi ve devam etti: “Bu sadece başlangıç. Dünya’nın net sıfır hedeflerine ulaşmak için gerekli olan sürdürülebilir kimyasal işleme için malzemelerin geliştirilmesini desteklemek için bu tekniği şimdiden kullanmak istiyoruz.”
Platin atomları iç yüzeylerde duruyorlardı ve sıvı, onları sıvı olmadan olduğundan daha yüksek bir hızda kaydırdı. Ayrıca tuzlu suyun varlığının, atomların yüzeylerde yerleşim yerlerinde değişikliklere yol açtığını keşfettiler.
Bilim insanları elektronları yavaşlatmanın yolunu buldu!
Işık objelere çarptığında bir kısmı çarptığı objeden yansırken, radyasyon reaksiyonu olarak adlandırılan işlemde, çok hızlı bir cisim çok yoğun bir ışığın etkisinde kaldığında elektronları sarsarak söz konusu elektronların yavaşlamasını sağlıyor.
Radyasyon reaksionlarının evrenin en zorlu koşullara sahip, kara deliklerde oluştuğu düşünülüyor.
Imperial College of London Fizik Bölümü Profesörü Dr. Stuatr Mangles, Deyende, çok parlak ve yüksek enerjiye sahip gamma ışını radyasyonu izlerini gördüğümüzde, iki ışının birbirine çarpmasını sağladığımızı anladık. Gerçek sonucu gamma ışını radyasyonunu, elektronun enerji yüküyle kıyasladığımızda aldık. Başarılı çarpışmalarda, tahmin edilenin altında bir elektron enerjisine sahip olduğunu keşfettik ve bu da radyasyon reaksiyonun net bir ispatı oldu. diyor.
İşte o muhteşem görüntüler;