Çok kazandırdığı düşünülen aslında öyle olmayan 10 meslek
Muhasebeciler hem iç hem de dış ihtiyaçlar için finansal bilgilerinin yanı sıra performans denetim işlevlerini araştırır. Bu meslekte ekstra okul okuma da genellikle gereklidir. Özellikle bir lisans diploması şart. Okul ve işin getirdiği yüksek profilli görünüme rağmen muhasebeciler sanıldığı kadar yüksek ücretler almıyor. Tabi ki burada önemli kriter işinde oluşturduğu kariyer.
Muhasebeciler hem iç hem de dış ihtiyaçlar için finansal bilgilerinin yanı sıra performans denetim işlevlerini araştırır. Bu meslekte ekstra okul okuma da genellikle gereklidir. Özellikle bir lisans diploması şart. Okul ve işin getirdiği yüksek profilli görünüme rağmen muhasebeciler sanıldığı kadar yüksek ücretler almıyor. Tabi ki burada önemli kriter işinde oluşturduğu kariyer.
Profesör unvanına sahip olmak oldukça fazla bilgi ve tecrübe gerektiriyor. En küçük kolejlerde bile bir profesör doktora derecesini tamamlamak zorundadır. Kültürel çalışmalara odaklanan profesörler diğer meslektaşlarına göre biraz daha fazla kazanır.
İnsanlar bir dizi nedenler için psikologlardan yardım ister. Özel bir psikoloğa gittiğinizde seans başına ödediğiniz ücret size haklı olarak fazla gelir. Bu da sizi onların oldukça fazla kazandığı düşüncesine iter. Aslında psikologlar meslektaş sayıldıkları bölüm doktorlarından daha az kazanır. Psikologların meslek yaşamına başlamadan geçtikleri eğitim süreci ise oldukça zorludur.
Mimar binaların yanı sıra diğer yapıların tasarımları ile ilgilenir. Bir yerde yüksek profilli bir işe başlayabilmeniz için sadece bir lisans derecesinden daha fazlasına ihtiyacınız var. Kazandıkları ücretlere değinecek olursak, tabi ki İstanbul Sapphire’nin mimarıyla Artvin’in yaylasındaki evin projesini çizen mimar aynı parayı kazanmaz. Ancak genel olarak baktığımızda çok havalı ve paralı bir meslek gibi görünen mimarlığın aslında öyle olmadığını biliyoruz.
Çoğu kişi bir Kimyagerin kazançlı bir maaş kazandığını düşünür, ama iş aslında pek de göründüğü gibi değil. Bir Kimyager maddelerin özelliklerini ve reaksiyonlarını inceler. Ayrıca yeni ürün geliştirme veya süreç verimliliği, verimsizliği gibi araştırmalarla uğraşır. Oldukça zor olan bu meslek çalışanlarının oldukça fazla kazandığı düşünülür aslında durum pek de öyle değil.
Biyomedikal mühendisler hastalıkların, uzun vadeli etkilerine ve yeni reaksiyonlarına çözümler bulmak için tıp ve biyoloji alanlarıyla etkileşim içerisinde çalışır. Biyomedikal mühendisinin tahmin edebileceğiniz gibi zeki ve kusursuz araştırma becerilerinin olması gerekir. Bir biyomedikal mühendisi, tıbbın yetersiz kaldığı bir hastalığa çözüm bulabilir. Oldukça önemli olan bu görevleri ise maaşlarına yansımaz.
Göz doktoru sahip olduğumuz en önemli organların bir tanesinden sorumludur. Yaptıkları göz testleri ve uyguladıkları tedavilerin takipleri onların asıl işidir. Göz doktorların eğitimi de diğer doktorlar gibi lisans derecesi ile yüksek lisans ve doktora gibi uzmanlık dereceleri gerektirir. Burada dikkat çeken husus ise neredeyse meslektaşlarının yarısı kadar ücret aldıklarıdır.
Amacınız, suç romanlarındaki gibi dedektif hayatı yaşamak ise özel araştırmacı kimliğiniz sizin için uygun olabilir. Bizim kültürümüze yabancı olan bu meslek kolunu daha çok yabancı filmlerden tanıyoruz. Bizlere oldukça fiyakalı gelen mesleğin gerçek çalışanları ise sanıldığı kadar kazanmıyor.
İtfaiyeciler, insanların hayatları için kendi hayatlarını tehlikeye soktuklarından belki de yeryüzündeki en kutsal mesleklerden birini icra ediyorlar. İtfaiyecilerin iş tanımı bile mesleğin önemini kanıtlar niteliktedir. Yangınları söndürmek için kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atarak insanların ya da canlıların hayatlarını kurtarmaktır. Eskiden beri düşünülen itfaiye en fazla kazanan meslek kollarından biridir oldukça yanlış bir varsayım. Can tehlikesine rağmen itfaiyeciler çok düşük ücretlere çalışıyor.
Neden bir işte çalışma ihtiyacı duyarız hiç düşündünüz mü? Verilen cevapları duyar gibiyim, tabi ki para kazanmak, daha rahat bir hayata sahip olmak gibi nedenler bizi çalışmaya zorlar. Daha fazla kazanıp iyi bir kariyere sahip olmak için senelerimizi harcarız. Daha iyi bir üniversite, daha iyi bir iş, daha çok para vs. dahalar aslında ömrümüz boyunca hiçbir zaman bitmez.
Çoğu insanın Deniz Ürünleri Biyoloji bölümünü zeka ile ilişkilendirmesi doğrudur. Deniz Biyologları kendi alanında uzman kişilerden oluşur. Onların amacı meslek gelişimlerinin yanı sıra; hayvanlar, onların özellikleri ve alışkanlıkları inceleyerek deniz yaşamını öğrenmektir. Bu sektörde işe başlamak için lisans diploması almanız gerekir. Gerçekten üst düzey bir pozisyon düşünüyorsanız muhtemelen bir doktora derecesi almanız gerekiyor. Ülkemizdeki bazı üniversitelerin öncelik etmesiyle açılan bölüm oldukça yeni bir oluşum. Uzman bir kimliğe sahip deniz biyoloğunun herkes oldukça fazla kazandığını düşünür ama bölüm mezunlarından edinilen bilgi pek de öyle olmadığını gösteriyor.