Bugün varolan mükemmel 10 teknoloji!
10. Taşınabilir oyun cihazları2000'e girmeden hemen önce taşınabilir oyun cihazlarında bir patlama yaşandı. Bazılarımız Gameboy ile tanışırken aramızdan daha şanslı olan bir kısmımız Gameboy Color'a sahip oldular.Çok fazla geçmeden taşınabilir oyun dünyasında büyük bir değişim yaşandı. Gameboy Advance, Super Nintendo'dan biraz daha üstün grafikler sunarken birkaç sene sonra çıkan Nintendo DS, N64 kalitesindeki oyunu dokunmatik ekranlı taşınabilir bir konsola sığdırmayı başardı ve yepyeni bir oyun dünyasının kapılarını araladı.Sony ise PS2'yi kullanımı kolay bir el konsolunun içerisine sıkıştırmayı başardı. PSP'nin 4.3 inçlik ekranında sağlanan grafik kalitesi ve ses kalitesi inanılmazdı.
10. Taşınabilir oyun cihazları 2000'e girmeden hemen önce taşınabilir oyun cihazlarında bir patlama yaşandı. Bazılarımız Gameboy ile tanışırken aramızdan daha şanslı olan bir kısmımız Gameboy Color'a sahip oldular. Çok fazla geçmeden taşınabilir oyun dünyasında büyük bir değişim yaşandı. Gameboy Advance, Super Nintendo'dan biraz daha üstün grafikler sunarken birkaç sene sonra çıkan Nintendo DS, N64 kalitesindeki oyunu dokunmatik ekranlı taşınabilir bir konsola sığdırmayı başardı ve yepyeni bir oyun dünyasının kapılarını araladı. Sony ise PS2'yi kullanımı kolay bir el konsolunun içerisine sıkıştırmayı başardı. PSP'nin 4.3 inçlik ekranında sağlanan grafik kalitesi ve ses kalitesi inanılmazdı.
9. Hibrit arabalar Elektrikli arabalar senelerdir tüketicilerin aklında ve dilinde dolaşıyor. Elektrikle çalışan arabalar, kirliliği azalttığı gibi yolları daha sessiz ve daha güvenli hale getirebilir. Elektrikli arabalar, sessizler ve herhangi bir kirlilik oluşturmuyorlar, ancak her 100-150 kilometrede bir yeniden şarj olma ihtiyacı duyuyorlar. Benzinli arabalar ise iş görse de çok fazla kirliğe yol açıyor. Bu nedenle hem elektrikle hem de benzile çalışan arabalar, şu an için en iyi çözüm. Şüphesiz, sokakta gördüğümüz her arabanın elektrikli olmasına henüz birkaç sene var.
8. SSD depolama 1999'da 8GB'lık bir sabit diske sahip olmak sizi özel yapabilirdi. O zamanlar bu boyutta bir diske sahip olanlar ise mutemelen arkadaşlarınıdan 'Bu kadar çok boş alanı nasıl dolduracaksın?' gibi sorular işitmiştir. O zamanlar 150 dolara aldığımız 8GB sabit disk ile aynı kapasitede, ancak parmağınız boyutunda olan bir sürümünü şimdi 15 dolara almak mümkün.
7. Geniş bant internet Neredeyse birkaç sene önce birçoğumuz internete 56k modemlerle bağlanıyorduk. Bazılarımız ise 14.4k veya 5.400 baud'luk modemlerle internete girmeye çalışıyordu. O zamanlar internet çok daha basit bir yerdi; bir web sitesinden en çok beklenen şey bazı metinler, resimler ve belki gömülü bir MIDI dosyasıydı. Animasyonlu GIF'ler gelecek vaadediyordu, Flash ise önemli bir potansiyele sahipti. Bugün ise bant genişliğini yiyip tüketen birçok şey mevcut. Video ve müzik akışları, BitTorrent ve bulut depolama hizmetleri artık her gün kullanılan hizmetler ve neredeyse sabit diskimiz kadar bant genişliğine ihtiyaç duyuyorlar. 10 dakikalık bir YouTube videosunu 1999'da seyretmeye çalışsaydınız, bu o zaman 68 dakika sürebilirdi; bugün ise durum oldukça farklı.
6. iPhone Birçok kişi iPhone'u ilk duyduğunda bunun bir şaka olduğunu düşünmüştür. İster sevelim ister sevmeyelim, iPhone son 10 yılda elektronik dünyasına en büyük etkiyi yaptı ve cep telefonlarına bakış açımızı değiştirdi. Bugünlerde cep telefonuyla hiç ilgisi olmayan cihazlar bile iPhone'daki özelliklere adapte ediliyor. iPhone, herkesin istediği ama kimsenin henüz yapmadığı birşeyi yerine getirdi. WAP tabanlı olmayan internet, büyük kitlelerin ilgisini çekti. Şu an diğer birçok cihaz (Android, WebOS, vs.) benzer özellikler sunuyor ve bu da endüstri üzerindeki büyük etkinin işareti.
5. Nintendo Wii Grafik kalitesi rakip konsollar kadar iyi olmasa da ve medya özellikleri eksik olsa da satış rakamları gerçeği söylüyor: Getirdiği yeniliklerle Wii, önemli bir yere sahip. Hareket yakalama teknolojisi ve farklı eşsiz ara yüzleri, konsolu diğerlerinden farklı kılıyordu.
4. HD televizyonlar Bir çok teknolojik gelişmede olduğu gibi, gelişmeyi görmeden nasıl bir şey olacağını bilemiyoruz. Bugünkü televizyonlar, 1999'dakilere göre çok daha iyi bir görüntü kalitesine sahipler. HD TV'ler, yüksek çözünürlükleri sayesinde eski televizyonlardan çok daha fazla ayrıntıyı net olarak görüntüleyebiliyorlar.
3. iPod'lar iPod'un piyasadaki tek MP3 çalıcısı olmadığı doğru, ancak herkesin cebine girmeyi başaran ilk MP3 çalıcısı olduğunu düşündüğümüzde cihaz bu listeye girmeyi hak ediyor. iPod'un MP3 ses biçiminde önemli bir rol de oynadığını söyleyelim.
2. WiFi Kablosuz ağ teknolojisi, 1999'da hala gelişmemiş bir durumdaydı. O yıllarda cep telefonları yaygın olsa da lüks sayılıyordu ve biraz da büyüktüler. Metin mesajları pek fazla kullanılmıyordu, veri planları ise bugünkünün çok gerilerindeydi. İnternete genellikle evde veya okulun laboratuvarında bağlanıyorduk. Yerel ağlar (LAN), oyunlar ve iş iletişimi için giderek önemli bir hal alıyordu. Sorun ise kablolu bağlantıların taşınabilirliği zorlaştırmasıydı. Laptop'unuzu işe götürdüğünüzde duvardan gelen kablolu ağa muhtaçtınız. 90'larda LAN oyunlarını oynayanlar ise her bilgisayarı doğru bir şekilde ağa bağlayabilmenin ne kadar uzun süren bir işlem olduğunu bilirler. 1999'da, bir arkadaşınıza 10 sene sonra bir videoyu bir odadan diğer odaya 'ışınlayabileceğinizi' söyleseydiniz bunun bir bilim kurgu olduğu cevabını alabilirdiniz.
1. WikiReader WikiReader ile Wikipedia içeriğini cebinizde taşımanız mümkün hale geldi. Cep telefonunuzla da WikiPedia'ya bağlanmanız mümkün, ancak WikiReader'da nerede olursanız olun hiçbir bağlantıya gerek duymadan istediğiniz bilgiyi anında getirebiliyorsunuz. Tüm ihtiyacınız olan WikiReader ve üç adet AAA boyutunda pil. Herhangi bir konuda şüpheye düştüğünüzde veya arkadaşınıza bildiğiniz bir şeyi ispatlamanız gerektiğinde isterseniz çölde olun, bu cihazla bilgiye anında ulaşabiliyorsunuz.