Bu e-postaları sakın açmayın!

Son dönemde e-postalar üzerinden dolandırma yöntemlerinin sayısı önemli oranda arttı. O yüzden dikkat diyoruz.

Bu e-postaları sakın açmayın!

Uzmanlar siber saldırılara ve dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu. Yurt dışından gelen e-postalarda yer alan “iş teklifi", "yeşil kart", "para dağıtımı", "yakınınızdan miras kaldı" ve "hesabınıza para yattı" gibi ifadelerin yer aldığı farklı maillerle yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinde artış yaşanıyor.

Siber güvenlik uzmanları ve tüketici dernekleri yurt dışından dolandırıcılık amaçlı gönderilen e-postaların son zamanlarda arttığını ifade etti ve vatandaşları mağdur olmaması konusunda uyardı.

Son dönemde yurt dışından dolandırıcılık amaçlı gönderilen e-postalarda artış yaşanıyor. Söz konusu maillerde dünyanın önde gelen ülkelerinde iş vaadi sunularak, başvuru için linke tıklanılması isteniyor. İnsanları kandırmak için cazip tekliflerin yer aldığı maillerde ABD'de kalıcı oturma ve çalışma imkânı sağlayan Green Card için başvurulabileceği belirtiliyor.

Link tuzağına düşmeyin         

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, yaptığı açıklamada "Salgınla artan internet kullanımını ve insanların evde kalmasını fırsat bilen siber saldırganlar harekete geçmiş durumda."

"Bu yolla kimlik avcılığı dolandırıcılığı yapılmak istenmekte, özellikle banka bilgilerinin ele geçirilmesi hedeflenmektedir. Sonraki aşamalarda, işlemlerin sonuçlanması için bir miktar paranın gönderilmesi istenebilmekte, kişiler dolandırılabilmektedir. Vatandaşlarımızı, tüketicilerimizi bu tür e-posta mesajlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür içerikler taşıyan gereksiz e-posta mesajlarına itibar edilmemesini, linklere tıklanılmamasını, para transferi yapılmamasını ve kişisel bilgiler ile özellikle banka bilgilerinin kesinlikle gönderilmemesini öneriyoruz." diye konuştu.

Şifreleriniz farklı olsun

Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel bilgilerin çalınması ve şifrelerin ele geçirilmesini önlemek için sosyal medya ve banka hesapları şifrelerinin her biri için ayrı şifre kullanılmasını önerdi.

Türkiye’deki kullanıcılar hedef

Yüksel, Türkiye'nin "oltalama" ismi verilen dolandırıcılık yöntemi konusunda siber saldırganların odağında olduğunu belirtti ve e-postalara resmi bir kurumdan gönderilmiş süsü verildiğini ve bu konuda tuzağa düşmemek gerektiğini belirtti.