Birebir Dünya'ya benzeyen keşfedilmiş 10 gezegen!
İnsanlık olarak yüzyıllardır evimiz olan Dünya'ya benzer gezegenleri araştırıyor, yaşanabilecek başka yerler bulmaya çalışıyoruz. Teknolojioku ekibi olarak sizlere; Dünya'ya benzerliğiyle tanınan 10 gezegeni listeledik.
Uzay ile biraz bile ilgilenmiş bir kişinin duyma ihtimali en yüksek olan gezegenlerdn birisi olan Kepler-186f, Dünya'ya benzerliği ile tanınıyor. 2014 yılında keşfedilen gezegen Dünya'dan 500 ışık yılı uzakta, bir gün bizi misafir etmeyi bekliyor.
Her ne kadar iki yıldız sisteminin arasında bulunsa ve bu yıldızların sıcaklıkları çok düşük olsa da bilim insanları OGLE-2013-BLG-0341LBb'nin içerisinde yaşam olabileceğini düşünüyor.
NASA'nın paylaşımlarına göre bizim solar sistemimizden daha yaşlı olan TRAPPIST-1, Dünyamızdan 40 ışık yılı uzaklıkta. Ayrıca bu gezegen sıcaklık bakımından da Venüs ve Dünya'ya çok benziyor.
Dünya'ya kıyasla kendi yıldızına 20 kat yakın olan Poxima Centauri b, bize 4.2 ışık yılı uzakta bulunuyor ve Dünya'nın 1.3 katı büyüklüğünde.
Kütlesi ve yarıçapı bakımından Dünya ile benzerlik gösteren Kepler-438b'nin yıldızı her an patlamayabilir. Hatta aradaki 470 ışık yılı mesafeyi düşünürsek Kepler-438b yıldızıyla birlikte yok olmuş olabilir.
Red Dwarf yıldızının etrafında dönen Gliese 876 b, Dünya'nın 840 katı büyüklüğünde ve yörüngesinde dönüşünü tamamlama süresi 61 gün.
İnsanlığın ilk defa uzaya ayak basmasının ardından 1 asır geçmeden hedefi haline gelen Mars, Elon Musk da dahil olmak üzere uzay ile ilgilenen bir çok kişinin gözünde yeni Dünya konumunda. Dünya ile neredeyse aynı koşulları barındırmasına rağmen içerisinde herhangi bir yaşam belirtisine rastlanmamıştır.
Dünya'dan 5 kat daha büyük olan GJ 832 c'nin, Dünya ile benzer sıcaklıklarda olduğu düşünülüyor. Ayrıca GJ 832 c'de geçirilen bir gün, Dünya üzerinde 36 güne eş değer.
2011 yılında Kepler uzay teleskopu ile keşfedilen Kepler-22b, Dünya'nın 2.4 katı büyüklüğündedir. Ayrıca bazı bilim insanlarına göre Kepler-22b'nin içerisinde okyanus bulunuyor olabilir.
Yüzeyinin yarısı sürekli gündüzken diğer yarısı sürekli gece olan GLIESE 581 G, insanlık için mükemmele yakın yaşam koşullarına sahip nadir gezengenlerden birisi.