Binlerce hurda metal parçası kaynakla birleştirildi işte sonuç
Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır hurda metal parçalarını kullanarak insan figürleri ve film karakterlerinden oluşan birçok heykel yaptığını söyledi.
Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır hurda metal parçalarını kullanarak insan figürleri ve film karakterlerinden oluşan birçok heykel yaptığını söyledi.
Yaptığı heykeller arasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykelinin de bulunduğunu belirten Keçeci, son yaptığı "Eğitim Çınarı" adlı eseriyle insanlara mesaj vermeye çalıştığını dile getirdi.
Çınarın dalları arasına meyve olarak kitaplar yerleştirdiğini kaydeden Keçeci, "Ağaç üzerindeki biri kadın 3 insan figürüyle ağaca tırmanarak kitap meyvesini koparmış ve inmeye çalışan insanları tasvir ettim. Bu eseri göreceklerin yüzde biri dahi kitap okumaya başlasa amacıma ulaşacağımı düşünüyorum." dedi.
Binlerce hurda metal parçası kaynakla birleştirildi Keçeci, Türk toplumunda ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde apayrı bir değeri olduğu için çınar ağacını tasvir ettiğini bildirdi.
Hurda araçların dişli, çark, zincir, dingil, aks, kaporta gibi çeşitli parçalarını kullandığına işaret eden Keçeci, şöyle konuştu: "Atık endüstriyel malzemeleri kullanarak ve binlerce parçayı bir araya getirerek bu ağacı tasarladım. Yaklaşık 5-6 ton atık malzemeyi değerlendirdim.
Ağacımızda 3 insan figürü yer almakta ve bunları ağaçta bulunan meyvelerden kitapları toplayıp aşağıya doğru atlar pozisyonda yapmaya çalıştım. Ağaç üzerinde 47 kitabımız yer almakta. Sadece kitapların teşkil ettiği ağırlık 500 kilogram. Ağaç üzerinde çınar yapraklarını yansıtmaya çalıştım. Yaklaşık 2 bin civarında yaprağı tek tek kaynak makinesi kullanarak ağaç üzerine monte ettim."
"Büyük beğeni topluyor" Keçeci, fakülte avlusuna beton temel üzerine diktiği hurda metalden çınar ağacına insanların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.
Eseri bizzat ya da medya aracılığıyla görenlerin kendisine bir şekilde ulaşarak tebrik ettiklerini aktaran Keçeci, eğitim çınarının fotoğrafçıların da uğrak mekanlarından biri haline geldiğini anlattı.
Çınar ağacının önünden geçenlerin mutlaka fotoğraf çektirdiklerini vurgulayan Keçeci, eserin yapımında kendisine destek veren başta FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak olmak üzere herkese teşekkür etti.
Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, yaklaşık 4 ay süren çalışmayla ortaya koyduğu ve "Eğitim Çınarı" adını verdiği 6 ton ağırlık, 10 metre yükseklik ve 12 metre çapındaki eserle kitap okuma farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor.
Elazığ'da yaşayan bir akademisyenin kitap okumanın önemine dikkati çekmek için hurda kamyon ve otomobil parçalarından oluşturduğu 10 metre yüksekliğindeki ağaç şeklindeki eser beğeni topluyor.