Bilişimin ülkeler için önemi
Dikey sektörler Bilişim ve Teknoloji ihtiyaçlarını CeBIT Bilişim Eurasia’da bulabiliyor.
Teknolojik anlamda hızla gelişen ve güçlenen ülkeleri gözlediğimiz zaman, ivmelenme üzerinde bilişim sektörünün oynadığı rol rahatlıkla fark edilebilir. Bilişim ve teknoloji artık birbirinden bağımsız düşünülemeyecek kavramlar olarak dünya platformunda yerini almış durumda olduğubnu belirten Özer, çok değil, yalnızca son yirmi yılı incelediğimiz zaman, bilişim sektöründe yer alan firmaların çok hızlı bir şekilde yükseldiği ve ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Bunun en büyük sebebi; tüm sektörler içinde yer alan faaliyetlere bağlı sorunlara yönelik çözüm olabilen ve aynı şekilde gelişime yönelik cevap verebilen, tek sektörün yine bilişim sektörü olmasıdır diyor.
CeBIT Bilişim Eurasia Fuarının Tarihçesi
1999 yılından beri düzenlenmekte olan CeBIT Bilişim Eurasia, Avrasya ve Afrika bölgesi için gerçekleştirilerek bu çoğrafyadaki bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve Haberleşme etkinliği olma özelliğini taşıyor.CeBIT günümüz sektör trendleri, şebekeler ve üretim sunumları hakkında bilgileri karşılaştırmalı görmek için uluslararası bir ortam sunuyor.
Dikey Sektörler Bilişim ve Teknoloji İhtiyaçlarını CeBIT Bilişim Eurasia’da Bulabiliyor
Elektrik, Elektronik, Sağlık Enerji, Eğitim ve Öğretim, Finans, İnşaat , Makine, Tekstil, Lojistik, Turizm, gibi lokomotif sektörler başta olmak üzere tüm dikey sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için CeBIT Bilişim Eurasia, yeni teknolojilerle buşluşmak ve maaliyetleri düşürmek için en doğru platformdur.
17 Farklı Ülkeden Katılımın Gerçekleştiği CeBIT Bilİşim Eurasia’da bu yıl Hedef 20 Ülkeden Katılım !
CeBIT Bilisim Eurasia, EMEA Bilişim pazarlarının merkezidir. Geçtiğimiz sen Türkiye başta olmak üzere Almanya, Belçika, Bulgarİstan, Çin, Danimarka, İsviçre, Japonya, Güney Kore; Kore, Kanada, KKTC, Polonya;, Taiwan, UAE, UK ve Yunanistan’dan gerçekleşen katılımlar ile tam anlamıyla uluslararası ticari bir platform olan CeBIT Bilşim Eurasia’nın bu seneki hedefi 20 farkli ülkeyi İstanbul’ da katılımcı olarak ağırlamak.
Uluslararası Alıcılar CeBIT’ e Geliyor ; 90 dan fazla Ülkeden Potansiyel Alıcı Buluşmaları Hedefleniyor
4 saatlik bir uçuş measfesinde CeBIT Bilşim Eurasia 750 milyondan fazla insanın yaşadığı bu çoğrafyada bilim teknoloji ve haberleşme sektöründe son 15 yıllık iş tecrübesi ile 110 un üstünde ülkeye ev sahipliği yapmşıtır.
Sektörden gelen talepler ile birlikte kabuk değiştirmekte olan CeBIT Bilişim Eurasia 2014 yılı için ağırlıklı olarak İş Dünyasını hedeflemekte olduğunu söyliyen Murat Özer, bu doğrultuda 80 ni aşkın ülkeden Uluslararası Alım heyetlerini ve Uluslararası Ticari heyetleri CeBIT Bilşim Eurasia katılımcıları ile buluşturmak için çalışmalarına başladıklarını ve hedeflerinin geçen sene 93 olan ziyaretçi ülke sayısını geçmek olduğunu söyledi.
Yurtiçi Alım Heyetleri Ticaret ve Sanayi Odaları İş Birlikleri İle İvme Kazanarak Devam Ediyor !
Anadolunun dört bir yanından gelmekte olan ziyarteçilere ek olarak Anadoludaki, Ticaret Odaları, Sanayi Odalari, Universiteler ve Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte gerçekleştirmekte olduğumuz Anadolu bilişim ile CeBIT te buluşuyor çalışmalarımızla ivmelenerek devam edecek diyen Özer, bu seneki ziyaret edilecek hedef şehirler arasında ; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli ve Trabzon başı çekmekte olduğunu belirtti.
Örnek vermek gerekirse , 4 yılı aşkın bir süredir İzmir Ticaret Odası ile olan ilişkilerini örnek gösyteren Özer, dört yıl önce kıstlı bir ziyaretçi ile başlıyan İzmir Ticaret Odası ve CeBIT İş Birliğinin yıllar içinde büyüyerek, yalnızca ziyaretçi ile sınırlı kalmayıp geçtiğimiz sene İzmir Ticaret Odası Pavllion u olarak bir ilke imza atarak 30 u aşkın İzmir li firmayı katılımcı olarak CeBIT e getirdiklerini belirten Özer, bu ve buna benzer Ticari İş Birliklerinin Türkiye’nin tüm şehirlerindeki katılımcıları dünyanın dört bir yanından gelen alıcılar ile buluşturma adına Türk firmalara büyük imkan sağladığını belirtiyor.
CeBIT Etkinliklerinde Partner Ülke Kavramı:
2011 yılında Partner Ülke iş birliğinde ülke olarak Türkiye CeBIT Hannoverin en büyük katılımını gerçekleştirmis 5.500 m2 üzerinde katılım ve 100’ü aşkın firma ile Türk Bilişimcileri Alman İş ortakları ile buluşturmuştur.
Gerçekleştirilen muaazam işbirliği 2012 yılı itibari ile Partner Ülke kavramının Türkiye ve Türkiyenin stratejik iş birliği içinde olduğu veya yakın zamanda olmayı planladığı ülkeler ile birlikte Partner Ülke kavramını gerçekleştirme gerekliliği Azerbeycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ lerini CeBIT Bilşim Euasia nın Partner Ülkeleri arasına katmış ve ülkeler arasında ticari iş birlikleri B2B iş görüşmeleri ile dahada gelişmiştir.
2014 Yılı Potansiyel Partner Ülkeler
CeBIT Bilişim Eurasia 2014 Partner Ülke için görüşülen ülkeler arasında Polonya, Bulgaristan ve Taiwan yer almaktadır. Dünyanın en tanınmış ve en başarılı ticari fuarları arasında yealan CeBIT Bilişim Eurasia, Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarının yanı sıra işinde bilişimi kullanan tüm dikey sektör firmalarını, kamu kurumlarını ve medya kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturan tek etkinliktir.
Fuardan Daha Fazlası CeBIT Global Konferans Etkinliklerinde var ! Sinerji Büyüyor !
Fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenmekte olan CeBIT Global Konferans etkinlikleri Sinerji yaratmaya 2014 yılındada devam ediyor. CeBIT Global Konferans Türkiye ayağı, 11-14 Eylül tarihleri arasında aynı çatı altında IFM Fuar Merkezi Yeşilköy İstanbul’da ziyaretçileri ile buluşacak.
2014 CeBIT Global Conferans’ta Öne Çıkacak Konular
Dünyanın dört bir tarafından çok değerli uluslararası konuşmacıları ağırlayacak olan konferansın ana temaları;
- Mobil İletişim ile Değişen İş Yapış Şekilleri
- Metropolitan Solutions;
- Nesnelerin İnterneti
- Big Data ve Cloud
- Datability
- Güvenlik;
- E-Health
- E- Ticaret
- IT R&D
Kamu , STK’lar ve Akademisyenler ile birlikte en büyük bilgi paylaşımı platformu: CeBIT Bilişim Eurasia
CeBIT Bilişim Eurasia, Kamu kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği içindedir. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz başta TBD, YASAD, BASID, TUYAD, TOSYÖV ile olan iş birliklerimizi bu senede büyüterek devam ettirme anmacındayız diyen Murat Özer geçtiğimiz sene 7 Bakanlık ve Türkiye’nin dört bir yanından Üniversitelerin katılım sağladığını ve yine uluslararsı bakanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını ve üniversitelerin ağırladıklarını belirttiyor.
Katılımcı Bakanlıklardan Bazıları, Başbakanlık, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Bilim Sanayi Ve Teknolojı Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı