Bilgisayarlarınızı yedeklemek için kullanabileceğiniz 10 önemli yazılım
2-Macrium Reflect Free Her şeyi tek seferde koruma altına almak için sabit diskinizin tam bir kopyasını alır. Sabit diskinizi byte byte kopyalayarak yedekleme ünitenizde tam bir yansımasını oluşturan uygulama bu konudaki en başarılı uygulamaların tepesinde yer alıyor. Ayrıca isterseniz, tüm sabit diski değil ama Windows'unuzu komple kopyalayarak ileride meydana gelebilecek sorunlar sırasında bozulan dosyaların yedeklerini kullanabilirsiniz. Kriz anlarında kullanmanız için bir açılış diski oluşturmanızı sağladığını da unutmayalım.
2-Macrium Reflect Free Her şeyi tek seferde koruma altına almak için sabit diskinizin tam bir kopyasını alır. Sabit diskinizi byte byte kopyalayarak yedekleme ünitenizde tam bir yansımasını oluşturan uygulama bu konudaki en başarılı uygulamaların tepesinde yer alıyor. Ayrıca isterseniz, tüm sabit diski değil ama Windows'unuzu komple kopyalayarak ileride meydana gelebilecek sorunlar sırasında bozulan dosyaların yedeklerini kullanabilirsiniz. Kriz anlarında kullanmanız için bir açılış diski oluşturmanızı sağladığını da unutmayalım.
3-Toucan Portable Windows sistemlerinde back-up almak, eski dosyalarınızla senkronizasyon yapmak ve verilerinizi şifrelemek için kullanabileceğiniz bir yazılım. Uygulamanın güzel yanı, USB üzerinden çalışıyor olması. Böylece harici cihazlarınız üzerine kurarak, yine bu cihazlara yedeklediğiniz dosyalarınızı istediğiniz her bilgisayara kurabilirsiniz. Ayrıca, harici USB cihazlara depolama yapacağınızı düşünerek, backup dosyalarını sıkıştırması ve yerden tasarruf etmesi de bir başka güzelliği.
4-BuddyBackup Ailenizin ve arkadaşlarınızın kullanabileceği kendi kişisel bulut servisinizi kurmanızı sağlar. Bulut servisleri aslında artık çok yaygın ancak veri saklama kapasiteleri sınırlı ve daha fazlası için ücret ödemek zorundasınız. Oysa evinizde internete bağlı, yüzlerce GB boyutundaki hard diskinizi dururken niçin para ödeyesiniz. Bu uygualam sayesinde, elinizdeki depolama araçlarını, bulut bilişim servisine dönüştürebilir ve her kullanıcının dosyalarını ayrı ayrı depolamasına imkan verebilirsiniz. Uygulama ayrıca, saklanan verilerin şifrelenmesi ve başka depolama alanlarına yedeklenmesini de sağlıyor.
5-FreeFileSync İki farklı klasörü birbiriyle senkronize etmek ve güncel tutmak için kullanabileceğiniz kullanışlı bir yazılım. Bu sayede örneğin dahili ve harici sabit disklerdeki ve USB disk üzerindeki iki klasörü birbiriyle senkronize edebilirsiniz. Ayrıca bir klasörü diğerinin yedeği olarak belirleyip sürekli güncellemesini de sağlayabilirsiniz.
6-FreeNAS Bu uygulama sayesinde, evdeki ikinci bir PC'yi, backup sunucunuz haline dönüştürebilirsiniz. Eski laptopunuz veya masa üstü PC'niz boş duracağına veya çöpe gideceğine, sizin için verileri yedekleyen bir sunucuya dönüşebilir. FreeNas'ın en önemli özelliği, ugyulama ile yedeklediğiniz dosyaları tek tuşla geri yükleyebilmeniz. Hatta PC'niz bozulduğunda tüm sistem dosyalarını yeniden geri yükleyerek son çalışan noktaya dönebilirsiniz.
7-FavBackup Tarayıcı dosyalarınızı yedekleyerek onları daha sonra istediğiniz bilgisayara veya yeniden kurulan tarayıcıya kopyalayabilmenizi sağlıyor. Aslıdna Web tarayıcıları artık online senkronizasyon yapabiliyor ve bu sayede hesabınıza kaydettiğiniz tüm veriyi daha sonra başka bilgsayarda yeniden açabiliyorsunuz ama yine de online kaydetmek istemediğiniz bir tarayıcı hesabınız olabilir ve onun için eski yöntemleri kullanmak isterseniz, FavBackup işinizi görecektir. Uygulama IE ve Firefox ile otomatik olarak çalışıyor ancak Chrome kullanıcıları ayarlarını elle yapmak durumundalar.
8-Erunt PC'nizi her açtığınızda kayıt defterinizin bir kopyasını almaya yarar. Eskiden bozuk kayıt defteri girdilerinin tüm PC'yi kullanılmaz hale getirdiğini hatırlayanlar vardır. Kayıt defterindeki sorunlar artık eskisi kadar büyük problemler yaratmıyor ama hala hepimiz kayıt defteri sorunlarından öcü görmüş gibi korkabiliyoruz. Zira, sorunlar büyük olmasa da can sıkabiliyor, uygulamaların çalışmasını engelliyor veya bilgisayarda performans sorunları yaratabiliyor. Erunt yazılımı ise, hergün kayıt defterinizin düzenli backuplarını alarak, bir sorunla karşılaştığınızda, sorunsuz çalışan eski yedeğe dönmenizi sağlayabiliyor.
9- Dust Signs File Copier Sorunlu ve bozulmuş olabilecek dosyaları düzeltmeye ve yedeklemeye yardımcı olan bir yazılım. Uygulamanın ayarları içinden "Error concealment" seçeneğini seçtiğinizde, bozulmuş ve okunmakta zorluk çekilen dosyaları tamir etmek mümkün olabiliyor ancak bunun garantisi yok. Uygulama yeteneklerini kullanarak, bozuk dosyaları olabildiğince kurtarmaya çalışıyor.
10- KLS Mail Backup E-postalarınızı yedeklemek aslında çok önemli bir işlevdir. Bugün okuyup cevapladığınız, işinizin bittiğini düşündüğünüz bir e-posta aylarca sonra lazım olabilir. Özellikle işleriniz, kariyeriniz açısından, her e-posta birgün önem arz edebilir ve geri dönüp onu bulamadığınızda büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bilgisayarınıza indirip sunucudan sildiğiniz e-postalarınızı yine sabit diskinizde veya bulut üzerinde saklamanız hayatınızı kolaylaştırabilir. Thunderbird, Windows Mail/Outlook Express, Windows Live Mail ve Opera yazılımları ile uyumlu çalışan uygulamaya mutlaka göz atmalısınız.
1- COMODO Backup En kapsamlı dosya yedekleme programı. Yazılım aynı zamanda bulut üzerine de depolama yapıyor ancak ücretli bulut sistemlerine depolama yapmak istemezseniz, cCloud seçeneğini devre dışı bırakmalısınız. Ardından hangi dosyaları yedeklemek istediğinizi seçmelisiniz. Bunlar dosyalar olabileceği gibi, tüm bir klasörü veya klasörleri de yedekleyebilirsiniz. Tüm bir diski, disk parçalarını, e-postalarınızı, internet ve kayıt bilgilerinizi de yedekleyebilirsiniz. Programın bedava bir sürümü olduğu gibi, ücretli, daha kapsamlı bir sürümü de mevcut.