Android telefonlar için en iyi 20 Widget
Android platformunun en önemli parçalarından birisi widget’lar. Özellikle de Android 4.2 Jelly Bean’in yayınlanmasından sonra Android cep telefonları daha bir renklendi.
Android kendi takvim widget’ına sahip olsa da kendi özel programınızı yapabileceğiniz, renk ve şekil seçeneklerini değiştirebileceğiniz daha işlevsel bir widget indirmeniz mümkün. Widget’ın adı Simple Calender Widget. En güzel tarafı ise ücretsiz olması. Yine Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.
Beğendiğiniz haber sitelerini sürekli takip etmenin en kolay yollarından birisi: Simple RSS Widget. İstediğiniz sayıda RSS kaynağından en son bilgileri elde edebiliyorsunuz. Üstelik uygulamayı özelleştirmenin çok farklı yolları bulunuyor. Ve üzerine ücretsiz indirebiliyorsunuz.
Big News Pro’yu haber taramaya minimalist bir bakış açısı olarak görebilirsiniz. Uygulama Google Reader hesabınıza bağlanarak oradan, ilgilendiğiniz en sonki haber başlıklarını takip etmenize izin veriyor. Uygulamayı 1.20 Dolar ödeyerek indirmeniz mümkün.
Yine de tam bir hava durumu uygulaması mı arıyorsunuz? 1Wheather size bir bölgeye ilişkin klasik bir hava durumu widget ekranı gösterebilir, ya da ayrıntılı hava durumu bilgilerini içeren kompakt bir hava durumu widget ekranı da gösterebilir. Ücretsiz olarak Google Play’den indirilebilir.
İlgi alanınız sporsa CBS SportCaster size göre. Bu widget sayesinde futbol, basketbol, beysbol, golf, hokey, Amerikan futbolu ve araba yarışlarındaki dakika dakika maç skorlarını takip edebilirsiniz. Ücretsiz…
Yoksa dizi tutkunu musunuz? TV Shows Favs sizin için favoriniz olan dizileri takip ediyor, dizilerin gösterim programlarını gösteriyor, yeni programlar konusunda bilgi veriyor. Kilitleme ekranı için seçilebilecek üç farklı widget tasarımı sunuyor. Ücretsiz…
Android’in iyi bir Twitter deneyimi sunduğuna şüphe yok. Kilitleme ekranına yerleştirilecek widget sayesinde ise Twitter’da hiçbir şeyi kaçırmayabilirsiniz. Bu konuda Falcon Widget for Twitter iyi bir seçenek. Bu widget sayesinden telefon kilidini açmanıza gerek kalmadan Twitter timeline’ınınızı tamamen kontrol edebilirsiniz. Ücretsiz.
Twitter timeline’ınınızı telefonunuzun kilitli ekranından kontrol edebileceğiniz başka bir widget seçeneğiniz de Echofon for Twitter olabilir. Üstelik Twitter hesabınıza gönderilen mesajları da kontrol etmeniz mümkün. İyi bir tasarıma sahip olduğunu da belirtmek gerek. Ücretsiz veya 4.99 Dolar fiyatlı versiyonunu indirmek mümkün.
Google+’ı etkin bir şekilde kullanıyorsanız sosyal ağın widget’ına da bayılacaksınız demektir. Tek bir panel üzerinde tüm paylaşımları takip edebiliyorsunuz. Ve elbette ücretsiz
Sürekli bataryasını kontrol etme ihtiyacı duyanlar için iyi bir widget: Battery Widget Reborn Pro. Uygulama bir yuvarlak içinde kalan batarya gücünü gösteriyor. Sınırlı beta versiyonu olan ücretsiz uygulamayı veya 1.99 Dolar fiyatlı sunulan tam uygulamayı indirmeniz mümkün.
Telefonda gösterilen saatten ekstra neler bekleyebilirsiniz? Merak edenler DashClack Widget’ı indirebilirler. Uygulama kilitlenmiş ekranda saat ile birlikte mevcut hava durumunu, kaçırılan aramaları, okunmamış mesajları ve hatta Gmail e-postalarını bile gösteriyor. Ücretsiz olması widget’ı daha bir çekici kılıyor.
Telefonunuzun arama özelliklerine çok hızlı ulaşabilmeye ne dersiniz? Simple Dealer Widget tam olarak kilitli telefon ekranınızdan telefon aramaları yapabilmenizi, sizi arayan numarayı geri arayabilmenizi ve kaçırdığınız numaralar içinde gezinebilmenizi sağlıyor. Ücretsiz…
Bazen telefon ayarlarını çok hızlı bir şekilde değiştirmeniz gerekir. Extended Controls telefonunuz kilitliyken Bluetooth, Wi-Fi, ses veya uçak modu gibi değişiklikleri hızlı bir şekilde yapmanıza izin veriyor. 99 cent karşılığında indirmeniz mümkün.
Tasks, Google Tasks hesabı ile senkronize bir şekilde çalışıyor. “Yapılması gereken” listesine sürekli ihtiyaç duyanlar için iyi bir uygulama. Reklam içeren versiyonunu ücretsiz bir şekilde, reklamsız versiyonu ise 99 cent karşılığında indirmeniz mümkün.
Yapılması gerekenler listesi yaratmak konusunda bir başka iyi seçenek de Any.do widget’ı. Hareketlere duyarlı ara yüzü ile günlük olarak yapılması gerekenler listenizi düzenliyor. Ücretsiz olarak indirmek mümkün.
Yoksa siz de telefonu iyi bir not defteri olarak düşünen kişilerden misiniz? O zaman NoNonsense Notes widget’ı kesinlikle işinize çok yarayacak. Uygulama telefonunuz kilitlitken almış olduğunuz notlardan bölümler görüntülemenize izin veriyor. Ücretsiz…
Kendinizi ne zaman karanlık bir ortamda bulabileceğiniz hiç belli olmaz. Tiny Flashlight+LED widget’ı telefonunuzun flaşını tek bir parmak hareketi ile açmanıza izin veriyor. Ücretsiz olduğunu belirtelim.
Dış ortamda çalınan şarkıların kime ait olduğunu öğrenmenizi sağlayan ünlü Shazam’ın widget halini hayal edin. İşte onun adı SoundHound. Üstelik telefon kilidini aç, uygulamayı başlat gibi şeyleri dert etmeden tek bir hareketle… Fiyatı ise 5.99 Dolar.
Widget’ların abisini sona sakladık. Ultimate Custom Widget (UCCW), WYSIWYG editörünü kullanarak istediğiniz widget’ı yaratmanıza izin veriyor. İşte budur! Ücretsiz indirebilirsiniz.
Hava durumunu kontrol edebileceğiniz widget’lar akla gelen ilk fiyakalı uygulamalardan. Android literatüründe bu uygulamalara HD Widget adı veriliyor. Bu uygulamalar sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden anlık hava durumunu kontrol edeceğiniz şekilde uygulamanızı ayarlamanız mümkün. Bu uygulamalara Google Play Store’dan 1.99 Dolar gibi bir fiyatla ulaşabiliyorsunuz.
Artık widget’ları akıllı telefonunuzun kilitleme ekranına bile yerleştirebiliyorsunuz. Bu, telefonunuzun kilidini açmadan hava durumunu kontrol edebilmeniz, haber başlıklarını takip edebilmeniz, telefonunuzun bataryasının ne kadar kaldığını görebilmeniz anlamına geliyor. Peki kilitleme ekranına yerleştirebileceğiniz hangi uygulamalar kaplayacağı yere değecek türden? Sizler için derledik…