Alışveriş merkezleri SMG’yi tercih ediyor
Türkiye genelinde 110 alışveriş merkezine hizmet veren SMG, ortak alanda reklam spotu yayınıyla AVM’lere ek gelir imkanı da sağlıyor.
SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, hedeflerinin en kısa sürede Türkiye’deki bütün AVM’lere müzik, anons ve reklam yayını hizmeti vermek olduğunu belirtiyor.
Türkiye’de perakende mağazaları, restoran ve kafeler, turistik mekanlar, spor ve sağlık merkezleri gibi 7000’e yakın halka açık noktada kapalı devre yasal müzik, anons ve reklam yayını hizmeti sunan SMG, alışveriş merkezlerinin de en fazla tercih ettiği müzik yayını şirketlerinin başında geliyor. Adeta bir DJ gibi her alışveriş merkezine özel müzik yayını hazırlayan SMG, şu anda Türkiye genelinde 110 alışveriş merkezine hizmet veriyor. Çalıştıkları alışveriş merkezi sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, hedeflerinin en kısa sürede Türkiye’deki bütün AVM’lere müzik, anons ve reklam yayını hizmeti vermek olduğunu belirtiyor.
Gül Gürer, SMG’nin fark yaratan noktalarını şöyle özetliyor: "Alanında uzman satış, pazarlama, müzik ve teknik departmanlarından oluşan geniş kadromuzla Türkiye’deki en iyi ve profesyonel müzik yayını hizmetini veren şirketiz. Yasallık ve teknolojiler konusunda önemli bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahibiz. Müşterimiz olsun ya da olmasın herkese yardımcı olmaya çalışıyor, müşteri memnuniyeti için hızlı, pratik ve ekonomik çözümlerle geri dönüş sağlıyoruz. Ancak en önemli ve ayırt edici özelliğimiz yayınları kendi yazılımımız aracılığıyla yapmamız. Bu müzik iletim yöntemini Türkiye’de ilk ve tek kullanan şirketiz”.
SMG, lisansı kendisine ait dijital yazılımı sayesinde, yayınları, AVM’nin kendi bilgisayarından veya SMG music-box üzerinden depola-çal yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Müzik listeleri SMG DJ’leri tarafından AVM’ye özel olarak hazırlanıp, farklı saatlere göre planlanıyor. Açılış-kapanış anonsları, kampanya veya reklam spotları istenilen sıklıkta ya da belirli bir saatte çalacak şekilde yayına eklenebiliyor. İnternet üzerinden sürekli akış yani streaming metoduyla yayın yapılmadığı için internet sadece ilk yükleme yapılırken ve güncellemeler sırasında kullanılıyor. Bu nedenle yayınlar herhangi bir internet kesintisinden etkilenmiyor.
Müzik seçiminin özenle yapıldığını anlatan Gül Gürer, şunları söylüyor: "Öncelikle müşterimize tüm tarzlara ait örnek şarkıların bulunduğu bir link iletiyoruz. Müşterimiz bu linkten şarkıları dinleyerek istediği tarzları bize söyleyebiliyor ya da tercihi bize bırakıyor. Müzik departmanımızdaki müzisyen ve DJ arkadaşlarımız en doğru seçimleri yaparak müşteriye özel müzik listelerini oluşturabiliyor. Yazılımımız sayesinde, sıkıştırılmış müzik listelerini müşterimizin bilgisayarına uzaktan bağlanarak yüklüyoruz ve yazılım yüklenen noktada açılarak müzik yayını iletmeye başlıyor".
SMG, AVM’lere sunduğu bu hizmetlerin yanı sıra ortak alanda reklam spotu yayınıyla ek gelir imkanı da tanıyor. “Hizmet verdiğimiz firmalardan aldığımız bilgiler ışığında medya planlama şirketleriyle ortaklaşa çalışarak, Alışveriş̧ Radyosu (AVR) reklam modelini oluşturduk" diyen Gül Gürer, bu model doğrultusunda aynı müzik yayınındaki gibi tüketiciyi rahatsız etmeden uygun teknoloji ve yazılımlarla markaların mesajlarını ulaştırmalarını mümkün hale getirdiklerinin altını çiziyor. Yayın aralarındaki reklam spotları da, anons ve duyurularla aynı yöntemle kolayca müzik yayını arasına eklenebiliyor.
Halka açık ticari alanlarda çalınan Türkçe ve yabancı popüler müzikler için şirket ve markaların, müzik meslek birliklerine telif haklarını ödemesi gerekiyor. SMG’nin kurduğu sistemin en önemli özelliği olan yayınların tek merkezden yönetilmesi sayesinde tüm yayınların yasallığı her koşulda garanti altına alınmış oluyor. Müzik meslek birliklerine, şirketler tarafından bildirilmesi gereken müzik kullanım raporları da SMG tarafından hazırlanarak şirket adına ilgili meslek birliklerine iletiliyor. Ayrıca SMG’nin yurt dışından satın aldığı çeşitli müzik katalogları da bulunuyor. Bu sayede SMG doğrudan lisanslama metoduyla popüler olmayan içerikleri de müşterilerine sunabiliyor. Bu müzik katalogları kullanıldığında lisans, içerik, yönetim gibi tüm işlemlerin tek noktadan yönetilmesi ve daha ekonomik bütçelerle gerçekleşmesi mümkün olabiliyor.