80 sonrası doğan neslin sık iş değiştirmesinin 17 nedeni
3. Çalışılan ortamın bunaltıcı ve rahatsız edici olması. Tamam Google ofisi beklemiyoruz ama pencere olmayan odalarda çalışmak da zor be kardeş.
3. Çalışılan ortamın bunaltıcı ve rahatsız edici olması. Tamam Google ofisi beklemiyoruz ama pencere olmayan odalarda çalışmak da zor be kardeş.
4. İş ilanında yazan işle gerçeklerin farklı olması. İş tanımında ne yazdığı kiiiiiimiiiiiin uuumruuunda.
5. Eleman 1 yıl kalırsa zam yapmam gerekir diye değiştirmek için mobbing yapanların artması. İmkansızı da isteseler nasıl olsa o işe başvuran çok.
6. Çalışanların büyük bir kısmının girişimcilik planlarının olması. Ufak bir restoran açmak mutlu edecekken, neden her gün aynı stresi yaşayım ki diye düşünmek de istifaları arttırıyor.
7. Harcamalarla maaş arasındaki dengesizlik. Hayaller Paris, gerçekler Eminönü olunca maaş yetmiyor, daha yüksek maaşlı iş aranıyor.
8. İş arkadaşlarının birbirini rakip gibi görmesi. Elbette eskiden de rekabet vardır, ama taht oyunları bu kadar şiddetli değildi. Şimdi dost ortamında söyledikleriniz, dost olmayan ortamlarda dökülebiliyor. Herkes birbirinin ayağını kaydırma peşinde. Sonuç istifalar.
9. Yeni iş kollarının ortaya çıkması ve eleman aranan sektör sayısındaki artış. Sosyal medya uzmanı olacağım diye üniversiteye gidene 10 yıl önce denk gelme ihtimaliniz "0"dı mesela.
10. Zorunlu iş kıyafetleri, her gün tıraş, topuklu ayakkabının bu nesli darlaması. Aynı maaşı alacaksam niye her sabah bu işkenceyi çekeyim diye dertlenen çok.
11. Maaş aldığınız için her şeyin normal olduğunu düşünen işverenler
12. Çalışanın değil günü kurtaranın yükseltilmesi, daha çok para alması. Adam senin 10'da 1'in kadar çalışıp 3 katın maaş alırsa dayanamıyorsun tabii.
13. Esnek çalışma saatlerinin özellikle ajanslarda baya bir esnemesi
14. Kolay bir şekilde zengin olan insanların varlığını görmek
15. Emeklilere sadece 24 TL zam gelmesi
16. Dışardan çalışayım, Olimpos'a taşınayım kafası.
17. Hayattan beklentilerimizin bir önceki nesle göre daha fazla olması.
1. Patron olmadan patron olanların sayısındaki artış. Hulusi Kentmen de çok kızar çalışanlarına ama kuvvetli bir patron imajıdır. Aşçısından, bahçivanına toplar herkesi masaya oturur Tarık Akan'ı diğer kıza aşık etmek için ne yapabiliriz diye sorar. Hata da yapar ama ben hatalıymışım der. Şimdi ise parası olan herkes patron olduğundan ne yazık ki sonuçlar belli.
2. İşveren hakkıyla ilgili her şey kurumsalken, çalışana gelince kurumun salması. 2 saat geç geldin diye ilkokuldaki müdür yardımcısından kağıt alan öğrenci gibi imzalar atarken, 2 saat geç çıkınca kimsenin hocam buyur mesai için para dememesi ne ilginç.