63.000 dolarlık tuz tanesi boyutundaki çantanın detayları netleşiyor!

Boyut olarak dünyanın en küçük çantası olmasına rağmen inanılmaz düzeyde yüksek bir fiyata satılan çanta hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

63.000 dolarlık tuz tanesi boyutundaki çantanın detayları netleşiyor!

Bir çevrimiçi açık artırmada satılan ve sadece 657 x 222 x 700 mikron boyutlarındaki bir el çantası, 63.000 dolardan fazla bir fiyata alıcı buldu. Bu el çantası, insan gözüyle neredeyse seçilemiyor ve popüler bir Louis Vuitton tasarımından esinlenmiş. Ancak asıl üretici bu çantayı tasarlayan ve New York merkezli bir sanat kolektifi olan MSCHF.

MSCHF, bu minik yaratılışı "Mikroskobik El Çantası" olarak adlandırıyor. Grup, çantanın bir iğnenin deliğinden geçebilecek kadar küçük ve bir deniz tuzu tanesinden daha minik olduğunu belirtiyor. Ancak, tuzun boyutu değişkenlik gösterebileceği için bu tamamen kullanılan tuzun boyutuna bağlı.

Çanta, iki foton polimerizasyonu adı verilen teknik kullanılarak, mikro ölçekli plastik parçaların 3D olarak basılmasıyla üretildi. Çantanın gözlem yapılabilecek bir dijital ekranı var ve bu ekranla birlikte bir mikroskop da satın alınabiliyor. Tanıtım fotoğrafında, Louis Vuitton'un imzası olan "LV" monogramı detaylı bir şekilde görülebiliyor. Çanta, Fransız markanın şu anda 3.100 ila 4.300 dolar arasında satılan OnTheGo modeline dayanıyor gibi duruyor.

63.000 dolarlık tuz tanesi boyutundaki çantanın detayları netleşiyor! - Resim : 1

63.000 dolarlık tuz tanesi boyutundaki çantanın detayları netleşiyor!

Çevrimiçi açık artırmayı düzenleyen, Amerikalı müzisyen, plak yapımcısı ve tasarımcı Pharrell Williams tarafından kurulan bir çevrimiçi açık artırma evi olan Joopiter. Williams, şu anda Louis Vuitton'ın erkek giyim kreatif direktörü olarak çalışıyor. Ancak MSCHF'in baş yaratıcı sorumlusu Kevin Wiesner, New York Times'a markanın veya Pharrell Williams'ın iznini almadıklarını açıkladı.

MSCHF, 2016'da kuruldu ve o günden beri, tüketici kapitalizmini alaya alırken para kazanan saygısız sanat projeleriyle tanındı. Grup, "Şeytan Ayakkabıları" olarak bilinen ve içinde gerçek insan kanı damlaları bulunan 666 çift değiştirilmiş Nike spor ayakkabısıyla dikkat çekti. Bu durum Nike'ın dava açmasına sebep oldu ancak anlaşmazlık sonunda dışarıda çözüldü.

MSCHF kolektifi, sahte Andy Warhol çizimleri satması ve Damian Hirst tablolarını kesmesi gibi eylemleriyle de gündeme geldi.