Kettle’a zarar vermeden temizlemenin tek yolu- Kireç su gibi akıp gidiyor! Doğru uygulamalısınız
Mutfağınızın küçük emektarı kettle’ları temizlerken bilmeniz gereken temizlik tüyosu
Mutfakların emektarı kettle’ı temizlerken dikkat etmeniz gereken temizlik tüyosu var. Uzun süreli kullanıma bağlı olarak kireç bağlayan bu küçük ev aletlerini temizlemek büyük titizlik gerektiriyor.
Aksi durumda cihazınız büyük zarar görebilir. Sürekli su kaynattığınız kettle, belirli bir süre kullanımın ardından istenmeyen kireçleri bağlayabilir. Bu kireçler temizlenmediğinde ise görsel zevkin yanı sıra insan sağlığını da tehdit edebilir. Peki kettle temizliği nasıl yapılır? işte adım adım pratik temizlik tarifi…
LİMON SUYU + SU
Kettle içindeki kireçten kurtulmak, limon ile oldukça kolay! İhtiyacınız olan tek şey bir adet limon ve su.
Bir limonun suyu ve bir bardak suyu kettle içerisine koyun ve beklemeye bırakın. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra bir bardak daha su ekleyerek karışımı kaynamaya bırakın. Kaynayan limonlu suyu, soğuyana kadar bekletin ve dökün. Limonlu su, kettle’daki kirecin temizliği için etkili bir yardımcıdır. Son olarak iyice duruladığınızdan emin olun.
Su ısıtıcısının içine koymanız gereken en düşük miktarda su koyun. Çok su koymayın. Minimum çizgi sınırına gelecek kadar eklemeniz yeterli. Ovalamanıza bile gerek kalmadan tertemiz olacak.
LİMON TUZU İLE KETTLE TEMİZLİĞİ
Çaydanlık veya kettle içerisine kireçli alanı kaplayacak kadar limon tuzu koyun.
En az yarısını dolduracak kadar su ekleyin. Kettle içindeki kireç çok fazla yayılmışsa daha fazla su ekleyerek karışımın kireçli alanlarla temas etmesini sağlayabilirsiniz.
Kettle ya da çaycı kullanıyorsanız, kaynayana kadar çalıştırın ve bekletin. Bu yöntemi çaydanlık için uyguluyorsanız, yarım saat veya kireçler çözülünceye kadar ocakta kaynatın.
Soğumaya başlayınca gerekirse bir fırça yardımıyla çaycının içini temizleyin.
Soğuk su ile durulayın ve dilediğinizde yeniden kullanmaya başlayın.
Kaynak: yeniakit.com.tr
Derleme: teknolojioku.com