Teknoloji devlerinin en iyi bedava ürünleri
Picasa (Google)Picasa, fotoğrafları yönetmek ve işlemek için epey çok işlevi olan kullanışlı bir yazılım. Fotoğrafları tarihe göre organize edip, internette saklayabiliyor, e-mail ile gönderebiliyoruz.Bunun yanında sahip olduğu kullanışlı araçlarla kırmızı gözleri düzeltmek, slayt gösterisi oluşturmak ve daha fazlası mümkün.
Picasa (Google) Picasa, fotoğrafları yönetmek ve işlemek için epey çok işlevi olan kullanışlı bir yazılım. Fotoğrafları tarihe göre organize edip, internette saklayabiliyor, e-mail ile gönderebiliyoruz. Bunun yanında sahip olduğu kullanışlı araçlarla kırmızı gözleri düzeltmek, slayt gösterisi oluşturmak ve daha fazlası mümkün.
Google Chrome Hızlı ve güvenilir - Google Chrome bulabileceğiniz en iyi internet tarayıcılarından biri. Ücretsiz olan Chrome, buna rağmen oldukça fazla özelliğe sahip. Kendine has özellikleri arasında, bir siteyi Google Translate'i kullanarak tercüme edebilmesi, Gmail ile kusursuz bir uyumla çalışması ve eklentileri sayılabilir.
Google Drive Google Drive, ücretsiz bir çevrimiçi veri depolama ve senkronize hizmeti olarak Dropbox'a iyi bir alternatif. Gmail'deki dosyaları ve e-mail eklentilerini de rahatlıkla indirebilmesi size oldukça zaman kazandırabiliyor.
Flight (Microsoft) Microsoft Flight, pilot lisansı almakla uğraşmak istemeyen uçuş düşkünleri için bir uçak simülasyonu. Microsoft'un önceki Flight Simulator oyunlarından farkı ise tecrübesiz oyuncular için daha alışması kolay bir oyun yapısı sunmak.
Expression Design (Microsoft) Bu resim işleme programı, vektör ve piksel sanatını bir araya getirip bize yepyeni imkanlar sunuyor. Programın ücretsiz sürümünde herhangi bir işlevi eksik olmasa da, bu sürümde Microsoft teknik destek sunmuyor.
Internet Explorer (Microsoft) Arayüzü size eski sürümlerini anımsatabilir, ancak Internet Explorer zamanla içten içe güvenlik ve performans açısından çok yol kat etti.
Movie Maker (Microsoft) Windows Movie Maker ile dijital görüntüleri kesmek, birleştirmek ve bir çok şekilde düzenlemek mümkün. Çok sayıda efektiyle görüntülere kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.
Skype (Microsoft) Skype artık bir sesle konuşma programı olmanın ötesine geçti. En kullanışlı özelliklerinden biri, konuşanların masaüstünü paylaşıp birbirlerinin ekranında olan biteni görebilmeleri. Tabii ki Skype'ı yalnızca bir chat programı olarak kullanmak da hala mümkün.
Lotus Symphony (IBM) Bu ücretsiz ofis yazılımı, kelime işleme, hesap tablosu ve sunum özelliklerine sahip. Bilinen ofis dosya türlerinin hepsiyle uyumlu olan program, ayrıca PDF biçiminde dışa aktarma yapabiliyor. İşlevleri açısından Open Office ile benzer olsa da, tasarım olarak daha çok göze hitap ediyor.
VirtualBox (Sun ORACLE) VirtualBox, diğer işletim sistemlerini çalıştırmak için sanal bir ortam sağlayan bir program.
Java Runtime Environment (Sun ORACLE) "Java Runtime Environment", Java dilinde yazılan programların çalıştırılmasını sağlayan bir yazılım.
Cloud Drive (Amazon) Amazon, web hizmeti olan Cloud Drive'ı artık bir masaüstü uygulaması olarak da sunuyor. Bu sayede çevrimiçi 5 GB'lık alanınızı daha da kolay kullanabiliyorsunuz.
Amazon Kindle PC "Kindle for PC" ile, kitap önizlemelerine ve eskiden aldığımız kitaplara erişebiliyoruz. eBook mağazasından istediğimizi satın alıp indirmek de mümkün. Ama ne yazık ki Kindle for PC şu an için Türkiye'de kullanılamıyor.
Home Planner (IKEA) IKEA Home Planner, bir tarayıcı eklentisi olarak geliyor ve yeni mutfağınızı döşemenize yardımcı oluyor.
Kies (Samsung) Kies, Samsung bir cihazla Windows veya MAC bir PC arasında veri yedekleme, transfer etme ve firmware güncellemeleri gibi işlevleri yerine getirebilen bir yazılım.
SSD Magician Tool (Samsung) Samsung SSD Magician Tool, Samsung SSD disklerini optimize etmek için geliştirilmiş ücretsiz bir yazılım. Test etme, klonlama ve firmware güncellemesi gibi birçok kullanışlı özelliğe sahip.
iTunes (Apple) iTunes otomatik olarak müzik zevkinize uygun çalma listeleri oluşturabiliyor. Müzik CD'lerini içe aktarabildiğimiz gibi, kendi müzik CD'lerimizi de oluşturabiliyoruz.
QuickTime (Apple) Apple Quicktime, oldukça bilinen bir ses ve video oynatıcı. iTunes Media Manager'a entegre olan program, hem çevrimiçi akışları hem de çevrimdışı dosyaları oynatabiliyor.
Adobe Reader Adobe Reader, hem kişisel hem iş bilgisayarları için standart haline gelmiş bir program. PDF dosyalarını görüntüleme, düznleme ve yazdırma konusunda oldukça kullanışlı.
Adobe Flash Player Adobe Flash Player, internet üzerindeki Flash içeriği tarayıcının görüntüleyebilmesini sağlıyor. Videolar, oyunlar, animasyonlar, etkileşimli uygulamalar, ve hatta tamamen Flash üzerine dayalı siteler, Adobe Flash Player'i kullanıyor. Küçük bir sorunu ise, popülerliğinden dolayı sürekli hacker saldırılarına maruz kalması. Bu yüzden sürümü sürekli güncel tutmakta fayda var.
Truck Racing (Renault) Renault Truck Racing, normal bir yarış oyunu. Tek farkı ise kamyonlarla yarışıyor olmamız.
M3 Challenge (BMW) Bu yarış oyununda zamana karşı veya yapay zekaya karşı yarışabildiğimiz gibi, çevrimiçi diğer oyuncularla da yarışabiliyoruz. Dört kamera açısı seçeneğimiz var.
Messenger (Facebook) Facebook Messenger, www.facebook.com'a giriş yapmadan mesajlaşmanızı sağlayan oldukça kullanışlı bir program.
PC Companion (Sony) PC Companion, Sony tarafından Android cebiniz için sunulan bir uygulama portalı.
Acid XPress (Sony) Acid Xpress, profesyönel bir ses düzenleme yazılımı. Ücretsiz sürümünde 10 parça limiti var.
Digital Designer (Lego) Yüzlerce lego parçasıyla yapabilecekleriniz yalnızca hayalgücünüzle sınırlı.
Secure Browser (Dell) Bu 75 MB'lık büyük boyutlu program, Firefox'u sandbox içerisinde (yani izole ederek) çalıştırarak kabaca bir güvenlik oluşturuyor.
Nokia Suite Ücretsiz bir program olan Nokia Suite ile, Nokia cep sahibi olanlar tüm önemli verilerini bilgisayara yedekleyip istediği zaman da rahatlıkla geri yükleyebiliyor.
HTC Sync Müzik, email, kişiler ve takvim: HTC Sync ile cebiniz ve PC'nizi eşitlemek çok kolay.
Google Earth Google Earth, uydudan ve yerden çektiği yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla neredeyse dünyanın her yanının 3D haritasını çıkarıyor. Hatta çoğu ünlü şehirde sokaklarda solaşıp yeni yerler keşfedebiliyoruz.