Sony a7s II inceleme
MenüKameramızın menusü biraz zor olsada. Alıştıktan sonra hızlı bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Menü Kameramızın menusü biraz zor olsada. Alıştıktan sonra hızlı bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Codec, Kayıt ortamı ve Renk Uzayı xavc_logo Kamera Sony’nin F55 ve F5 gibi 4K kamera ile beraber çıkarttığı XAVC codec’ini kullanıyor. Bu sayede kameraya takabileceğiniz Class 10 bir SDXC kartlarına 50mb/s (BBC Broadcast standardı) Full HD görüntü kayıt edebiliyorsunuz. Bunun haricinde bir diğer yenilikte böylesine küçük bir kamerada Renk uzayı olarak gene Sony’nin Sinema kameralarında sıkça gördüğümüz S-Log2. Logaritmik renk uzayı sayesinde high light ve low light değerlerinde sensörün performansı daha da artıyor. Bununla da kalmıyor eğer 4K kayıt etmek istiyorsanız kamera üzerindeki HDMI 2.0 çıkışından 4K (3.840 x 2.160 QFHD ) data gönderebiliyor. Şu an için kullanabileceğiniz tek kayıtçı Atomos’un çıkardığı yeni Shogun ürünü. Shogun ile ilgili inceleme videolarımıza resim linklerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Mount Tipi A7 serisinde olduğu gibi E-tercih edilmiş A7S’te de. E-mount hem APS-C hemde Full Frame sensörlere uygun bir mount tipi bu sayede bir birinden farklı lensler takılabiliyor. Bunun haricinde Flange focal mesafesinin kısa olması Sony ve 3. parti adaptörler ile bir çok lens tipini kullanabileceksiniz demek. Kısaca belirtmek gerekirse PL, Canon EF, Canon F, Nikon G ve Sony A mount lensleri kullanabileceğiz. Sony’nin yeni çıkardığı full frame e-mount lens gamında şu anda Canon kadar fazla lens seçeneğinin olmadığını düşünürsek bu iyi bir seçim.
Bu adaptörler arasında en çok öne çıkanları Metabones’a ait. Metabones’un ilk adaptörü Canon EF lensleri E mounta dönüştüren Mark IV adaptörü. Bu adaptör sayesinde fotoğraf lensinizin diafram kontrolünü kamera üzerinden yapabileceksiniz. MarK IV adaptörünü kullandığınızda her hangi bir netlik veya diafram probleminiz olmuyor. Lensinizin tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.
Metabones’un diğer bir adaptörü ise EF to E mount Speed booster Ultra. Bu adaptör MarK IV’ten farklı. lens ile sensör arasında optik bir elaman var. Bu optik elaman sayesinde makinayı crop modda kullansanız dahi full frame’e yakın bir görüntü alıyorsunuz. Şaşırtıcı dimi ? Bende ilk gördüğümde baya şaşır mıştım. Hatta bununlada kalmıyor lensiniz 1 stop daha kazanıyor. Evet yanlış okumadınız 1 stop daha yani F:4 bir lensiniz varsa F: 2.8 oluyo
120 Kare Slow Motion Eğer 720p çözünürlüğü de çekim yaparsanız kamera ile 120 kare çekim yapabiliyorsunuz. Bu gün izlediğimiz bir çok Vimeo ve Youtube videosunun 720p izlediğimizi düşünürsek bu da gayet uygun. Bir saniye 720p 120 kare ne diyorum ben bu inanılmaz
Her şey güzel olacak değil ya Kamerada en dikkat çeken rolling shutter etkisinin biraz fazla hissedilmesi. Aşağıda Phillip Bloom’un çektiği kısa ve anlaşılır bir video var. Crop modda rolling shutter etkisinin nasıl azaltıldığına dair.
Form Faktör Kısa kısa özelliklerinden bahsetmek gerekirse. A7 aynasız bir kamera, bu sebeple video için kullanılan DSLR’lardan daha küçük. Küçük bir kamera ile fark edilmeden çekim yapabileceksiniz demek.
Sensör A7S’in 35mm full frame sensörü DSLR kameralar gibi sığ bir alan derinliği sunuyor. 409.600 ISO ışık hassasiyeti olan sensör düşük ışık koşullarında çok güzel sonuçlar veriyor. Tabiki yüksek iso değerlerine çıktığınız zaman NOISE fark edilebilir bir hale geliyor. Eğer isterseniz APS-C krop’lu modunda da çekim yapabiliyorsunuz. Bunun sebebi de Sony E-mount lenslerin iki sensör tipi (APS-C ve Full frame) lensleri mevcut. Böylelikle APS-C bir sensör için yapılmış E-mount bir lens kullansanız da Vinyet problemi ile karşılaşmayacaksınız.