Sonu gelecek 15 teknoloji
KameralarAkıllı cepler, bas-çek fotoğraf makinelerini ortadan kaldırmaya çoktan başladılar. Akıllı cepler, kameraların aksine resimlerimizi anında düzenleyebilmek ve paylaşabilmek için gerekli tüm araçları sunuyorlar.
Kameralar Akıllı cepler, bas-çek fotoğraf makinelerini ortadan kaldırmaya çoktan başladılar. Akıllı cepler, kameraların aksine resimlerimizi anında düzenleyebilmek ve paylaşabilmek için gerekli tüm araçları sunuyorlar.
Sabit telefonlar Sabit telefon kullanımının giderek düştüğü de bir gerçek. Herkes, evinde bir sabit telefona sahip olabilir ancak herkesin kendine ait bir cep telefonuna da sahip olma ihtmali yüksek.
Yavaş açılan bilgisayarlar Gelecekteki bilgisayarlar, kapanmak yerine gerçek anlamda gelişmiş uyku moduna geçeceğinden onları uyandırmak bir saniye alacak. Yeni işletim sistemleri, güncellemeleri yeniden başlatmaya gerek kalmadan yükleyebilecek.
Pencereli işletim sistemleri Her uygulamayı taşınabilir bir pencerenin içinde çalıştırma yöntemi, önümüzdeki senelerde ortadan kalkabilir. Microsoft, Metro arayüzü ile bu yönde bir girişimde bulundu bile.
Sabit diskler SSD'ler, mekanik parçalara sahip olmadıklarından çok daha hızlılar ve aynı zamanda darbelere karşı daha dayanıklılar. SSD'ler bugün oldukça pahalı olsalar da, önümüzdeki seneler içinde bunun değişmesini ve alt-uç PC'lerde bile SSD'leri görmeyi umabilirsiniz. Sabit diskler depolama alanının hızdan daha önemli olduğu sunucularda kullanılmaya devam edebilir.
Sinema salonları Sinema biletlerinin fiyatları artmaya devam ettikçe insanlar, çok daha düşük fiyatlı olan alternatifleri değerlendirmeye yöneleceklerdir.
Fare Kapasitif dokunmatik ekranların maliyeti giderek düşüyor ve düşmeye de devam edecek.. Fare ve touchpad gibi daha isabetli seçime izin veren cihazlar hemen yok olmasalar da, zamanla ikincil bir giriş yöntemine dönüşebilirler.
3D gözlükler Büyük iddia ile piyasayı dolduran 3D televizyonlar ve onlarla gelen 3D gözlükler, yine büyük bir hızla tarihin derinliklerine doğru gidiyor. Kimse, 3D'nin bu kadar az ilgi göreceğini herhalde beklemiyordu.
Uzaktan kumandalar Yakın bir zamanda çoğumuz televizyonumuzu hareketlerle veya ses komutlarıyla yönetebileceğiz.
Masaüstü PC'ler Bilgisayar üreticileri, önümüzdeki senelerde masaüstü PC üretimini büyük ölçüde durduracaklar. Ancak büyük ekranlı hepsi-bir-aradalar, sunucular ve uç nokta iş bilgisayarları yaşamını sürdürecektir. PC parçalarını toplayarak kendi PC'mizi meydana getirmeyi seviyoruz ve böyle bir seçeneğin ortadan kalkmamasını umuyoruz.
Telefon numaraları Skype, Google Talk gibi VoIP sohbet hizmetlerinin popüler hale gelmesiyle arkadaşlarınızı kullanıcı ismiyle arayabiliyorsunuz. Yakın gelecekte arkadaşlarınıza telefon numarası yerine kullanıcı kimliklerini sormaya başlayabilirsiniz.
Televizyon yayınları DVR'ler, birçok TV şovunu kasetlere gerek kalmadan kaydetmenize izin veriyor. Birçok TV kanalı, programlarını ücretsiz olarak internetten de sunuyor.
Faks makineleri Faks makinelerinin hala kullanılmasının sebeplerinden bir tanesi, bazı şirketlerin imzaları sadece bu yolla kabul etmeleri. Ancak şirketlerin elektronik imzaları geçerli saymaları ile faks makinesinin sonu gelecektir. İmzadan vazgeçemeyen şirketler ise bunu dokunmatik cihazlar yoluyla çözebilecektir.
Optik diskler İndirilebilir ve akış yapılabilir video hizmetlerinin sayısının giderek arttığını düşündüğümüzde, fiziksel medyaların ölümünün yaklaştığını düşünebiliriz.
Bugün kullandığımız elektronik cihazların birçoğu, belki şaşıracaksınız ama, yok olmanın eşiğindeler. VHS videolar ve 35mm'lik kameraların kaderini yakında paylaşacak olan bu cihazları yeni doğan çocuklarınız muhtemelen hiç kullanmayacak. İşte sonu yaklaşan 15 teknoloji...
Evde kablolu internet Bugün mobil internet teknolojileri bile, geleneksel kablolu internetle kıyaslanabilecek indirme hızları sunuyor, ancak tabi ki evde sürekli mobil genişbant ağından faydalanmak oldukça maliyetli. Ancak gelecek birkaç sene içinde genişbant sağlayıcıları, her sokağa kablolar döşemek yerine anten döşemenin daha uygun fiyatlı olduğunu farketmeye başlayabilirler. Bu noktaya geldiğimizde kablosuz internet, kabloluya göre daha ucuz olabilir. Kablolu internet bittiğinde Ethernet lambasını artık göremeyeceğiz.