İşte akıllı aletlerimiz için iç ve dış temizlik yöntemleri
‘Password manager-şifre yöneticisi’programına yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.Bu program sayesinde dizüstü ve mobildeki bütün platformlarda yer alan şifrelerinizi yöneterek eşzamanlayabilirsiniz. Sizin için hatırlaması kolay, bir şifre seçin.
‘Password manager-şifre yöneticisi’programına yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.Bu program sayesinde dizüstü ve mobildeki bütün platformlarda yer alan şifrelerinizi yöneterek eşzamanlayabilirsiniz. Sizin için hatırlaması kolay, bir şifre seçin.
İşletim sistemindeki gereksiz her şeyi temizlediniz ve güvenlik açıklarını kapattınız. Şimdi sıra sistemin yedeğini almaya geldi. Bir sorun olduğunda bilgilerinize ulaşabilmeniz için yedeklemeyi önemseyin. Bunun için harici bellek kullanabilirsiniz.
GEREKSİZLERLE VEDALAŞIN Bilgisayarınızda temizliğe ilk olarak kullanılmayan programları, tarayıcı uzantılarını, eskimiş kayıtları silmekle başlayabilirsiniz. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarınızda faydası olmayan ve kullanılmayan programları kaldırın
Nadiren ya da hiç kullanmadığınız programları kaldırın. Google kullanıcıları, hesaplarının güvenlik ekranına giderek ‘bağlı uygulama ve siteler’ seçeneğini seçip eski kullanmadıkları uygulamaları yok edebilir.
Cep telefonu veya tabletinizde hiç kullanmadığınız ama indirip unuttuğunuz uygulamaları kaldırın.Mobil platformlardaki bütün uygulamalarınızın güncelliğini sağlayın.Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız kullanın sisteminizin güncel olduğundan emin olun
Gereksiz başlangıç dosyalarından kurtulun.Bilgisayarınızı başlattığınızda otomatik olarak başlayan programlar hafızayı zayıflatır.İhtiyacınız olmayan anlık mesajlaşma ve video yöneticisi gibi programlardan kurtularak sisteminizi hızlandırabilirsiniz.
Cihazınızın içini temizledikten sonra sıra dışına geliyor. Bu kez fiziksel temizlik zamanı. Temizliğe başlamadan bilgisayarınızı ve mobil cihazınızı kapatmayı unutmayın. Yüzeyini nemli bir bezle veya vakumla temizleyebilirsiniz.
Kış boyunca tuşların aralarına giren kırıntı ve tozların temizlendiğinden emin olun. Unutmayın, Laptoplarda tuş boşluklarındaki toz ve kırıntılar makinenin daha fazla ısınmasına neden olabilir. Ekranı özel losyonla veya hafif nemli bezle silebilirsiniz.
Bahar aylarıyla beraber yarı donmuş şekilde çalışan, uzun kış gecelerinin ağırlığı ve kasvetini taşıyan cihazlarınızı yenileme zamanı geldi.
Milliyet'te yer alan habere göre, cihazlarınızın hem iç hem dış temizliği için izlemeniz gereken adımlar şunlar:
GÜNCELLEMELERİ UNUTMAYIN İşletim sisteminini elden geçirip temel performansını artırdıktan sonra bu kez sıra korumayı güçlendirmeye geliyor. Güvenlik duvarını (firewall) ve antivirüs programınızı güncelleyin.
Ağır çalışan, gereksiz programların bulunduğu kişisel cihazları; kullanılmayan programları silerek, yeni uygulamaları güncelleyerek hızlandırmanız mümkün.
Ayrıca toz, yiyecek kırıntısı, kir, bilgisayar ve mobil cihazların sağlıklı çalışmasını engeller.