Huawei P30 Pro parçalarına ayrıldı!
Özellikle de 40 MP'lik kamerasıyla büyük ses getiren yeni amiral gemisi Huawei P30 Pro, iFixit tarafından parçalarına ayrıldı. Modelin tamir edilebilirlik derecesi ve diğer ayrıntıları haberimizden inceleyelim.
Huawei P30 Pro, iFixit tarafından adım adım parçalarına ayrıldı. Aldığı puanla tamirinin zor olan cihazlar arasına yerleşen Huawei P30 Pro ile ilgili detayları haberimizin devamından takip edebilirsiniz.
✔ Geçen yılın P20 Pro'su çıkarıldı ve bazı hızlı karşılaştırmalar için Huawei'nin en son kamera dahisinin yanına koyuldu. ✔ P30 Pro (sol / alt), 3 mm daha uzun, 0,61 mm daha kalın ve selefinden biraz daha az geniş (0,5 mm). ✔ Ana düğme ve ekran hoparlör ızgarasının ekranın gerisinde kaybolmasına rağmen, P30 Pro daha uzun boylu. ✔ Güç ve ses düğmeleri hala geçen yıl oldukları yerde. ✔ Telefonun alt kenarı boyunca, USB-C portunun kaldığını görüyoruz; hoparlör deliklerini yansıtan dört mikrofon deliği SIM kart yuvasına yer açmak için bire indirgenmiş durumda.
✔ Yırtmaya başlandığında, çerçeveyle arka cam arasında çıplak gözle zar zor fark edilebilen, oldukça sıkı bir boşluk olduğu fark ediliyor.
✔ Tabii ki, arka kapak camdan yapılmış. Bu durum cihazın kırılabilirlik derecesini arttırıyor fakat aynı zamanda kablosuz şarjı da mümkün kılıyor.
✔ Bir sonraki adımda, anakart kapağına takılı olan ve aynı zamanda iki bağlantıyı birbirine bağlayan bazı antenleri ve garip bir turuncu esnek kabloyu taşıyan kablosuz şarj bobinini görüyoruz.
✔ Bu şarj bobini sadece telefonu şarj etmekle kalmaz, aynı zamanda farenizi, elektrikli tıraş makinenizi veya diş fırçasını şarj etmek için tersine de çalışabilir. ✔ 2019 için, ters şarjın amiral gemisi telefonlarda standart ekipman haline geldiği görülüyor.
✔ Telefon şimdi tamamen açık durumdayken doğrudan kameralara yöneliyorlar. İlki 50x'e kadar zum yapabileceği söylenen yeni periskop tarzı kamera modülü.
✔ Bu modül açıklıktan 90 ° döndürülerek telefona düz bir şekilde yerleştirilmiş ve ışığı sensöre kıran bir prizmaya sahip. ✔ Aynı zamanda 1x-5x zoom arasında kullanılmıyor, sadece 5x zoom'un ötesine geçiyor.
✔ P30 Pro'da toplam beş kamera var. Sol üst kısımdan başlayarak: 20 MP ultra geniş açılı, yanında Uçuş Süresi kamerasıyla 40 MP geniş açılı, 8 MP telefoto ve tabii ki sağ üstte bulunan kamera ön tarafta etkileyici bir 32 MP bulunuyor.
✔ Kamera turu sona erdiğinde, bu anakartı yakınlaştırıp inceleyelim.
✔ Bu kompakt devre parçası çoklu istiflerde gelir. (Büyük olasılıkla) çok katmanlı PCB'lere sahip olmasının yanı sıra , bu anakart aslında birbiri üzerine yığılmış iki PCB'dir.
✔ Daha fazla bilgi için, kalkanları soyuluyor ve bazı cipsler aranıyor;
✔ SKhynix H9HKNNNFBMAU LPDDR4X — altına yerleştirilmiş Huawei Kirin 980 ile ✔ Micron JZ064 MTFC128GAOANAM-WT 128 GB flaş depolama ✔ HiSilicon HI6405 ✔ HiSilicon HI6363 GFCV100 RF alıcı verici ✔ WCDMA / LTE için Skyworks 78191-11 ön uç modülü ✔ Qorvo 77031 ön uç modülü
✔ Bu, bir titreşim hoparlörü Yani yapı kaynaklı sürücü gibi çalışan, Huawei'nin “Acoustic Display Technology” hoparlörü.
✔ Bu neredeyse "normal" bir hoparlör gibi çalışır, ancak ses dalgaları üretmek için bir zarı titretmek yerine, ekranı sert bir yüzeyde (cam ekran) titreştirerek, ekranı adeta bir hoparlöre dönüştürür.
✔ Bu modülün itici kısmı ortada bir mıknatıs bulunan bir bobinden oluşur. Ekranın arkasına yapıştırılmış olan ekranı titreştiren parça ile birleştirilmiştir. Not: Yanındaki metal çerçeveye monte edilen uyarılar için geleneksel titreşim motoruyla karıştırmayalım.
✔ Parmak izi sensörüne giderken, uzun bir ara bağlantı kablosuna bağlı olan USB-C portunun çıkarıldığını görüyoruz.
✔ Kablosuz olarak şarj etmeyi tercih ederseniz, bu bağlantı noktasındaki aşınma ve yıpranma büyük ölçüde azaltılır.
✔ Bu bağlantı noktasından anakartın ve SIM kart okuyucusunun ayrı bir şekilde çıktığını görmek güzel.
✔ Sonunda, telefonun alt kenarına oldukça yakın monte edilmiş parmak izi sensörüne ulaşıldı.
✔ Bu parmak izi sensörü, OnePlus 6T , Xiaomi Mi 9 ve Vivo Nex S'de görüldüğü gibi aynı Goodix GM185 optik tarayıcıdır.
✔ Optik sensör mü dedik? Bunu teknik olarak konuşacak olursak eğer, bu telefonda toplam altı kamera yapar .
✔ Pil, daha önce Mate 20 Pro'da görülen bu kullanışlı çekme tırnaklarıyla birlikte gelir .
✔ 1. ve 2. etiketli tırnaklar bir şekilde işe yaramaz olsa da (yapıştırıcı tırnakları yanlış kullanmayın), 3. etiketli tırnak, enerji hücresinin kasadan çıkarılmasına yardımcı olur.
✔ Bu batarya, Mate 20 Pro ile aynı olan, 16.04 Wh (4200 mAh @ 3.82 V) kapasiteye sahip .
✔ Ekrana ilerlerken, cam titreşimli kulaklık hoparlör modülünün ikinci yarısını, yapıştırıcı ile savaşırken ekranın arkasına sıkışmış olarak buluyoruz.
✔ Arka kapağa benzer şekilde, çerçeve ile ekran arasındaki boşluk neredeyse yok gibi. Bu ekranın ısındıktan ve kesildikten sonra yapıldığından eminiz. Çerçeve ve ekran arasındaki güçlü yapışkan ipler, adeta bir tekneyi tekrar monte etmeye çalışan Örümcek Adam gibi savaşıyor .
✔ Bizim için ortaya çıkan soru şudur: Ekranınız telefonun üst yarısına doğru kırılır veya çatlarsa, yeni kulaklık hoparlör teknolojisinde herhangi bir ses bozulması olabilir mi? İşe yarayacak mı? iFixit yakın zamanda bunu da araştıracağını açıklıyor, biz de siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.
P30 Pro'yu bitirdikten sonra önemli konulara odaklanıyoruz: ✔ Kapak arası boşluklar yapışkan şerit ile sıkıca yapıştırılmış ve kapatılmış bir cihaz. ✔ Cihazın içi periskop kamera ve ekran üstü parmak izi sensörü gibi şık optik teknolojisi ile doldurulmuş. ✔ Tutkalla tutunmak için çekme tırnaklarına sahip artı boyutlu bir pil. ✔ Son olarak kulaklık hoparlörü sırtına yapıştırılmış uzun bir perde. ✔ Her şeyi dikkate alarak, skoru hesaplamanın zamanı geldi.
(✔) Vidaları tutmamız için gereken tek şey sadece bir bir Phillips sürücüsü. (-) Çoğu bileşen modülerdir ve kulaklık hoparlörünün bir yarısı dışında bağımsız olarak değiştirilebilir. (-) Yapıştırıcı ile savaşmaya istekli iseniz pil değiştirmek mümkündür. (x) Hem ön hem de arkaya yoğun şekilde yapıştırılmış cam, daha büyük kırılma riski anlamına gelir ve onarımın başlamasını zorlaştırır. (x) Ekran onarımları, sert yapıştırıcılarla (sırt, batarya ve ekran) mücadele ederken çok sayıda sökme işlemi gerektirir. Onarılabilirlik 10 üzerinden 4 puan alıyor.