Geçmişten günümüze oyun telefonları!
Teknolojinin gelişmesi ile cepte taşınabilen oyun konsollarının yerini, yavaş yavaş akıllı telefonlar alıyor. Oyun oynamak için özel olarak geliştirilen akıllı telefonları sizler için bir araya getirdik.
2000'li yılların başında Nintendo Gameboy Advanced tarzı cihazlara sahip olan kişiler, mahallenin en popüler çocuklarıydı. Akıllı telefonlar geliştikçe, bu tür konsollara ihtiyaç duymamaya başladık. Nokia, portatif oyun konsollarına rakip olabilecek N-Gage modelini 2003 yılında satışa sundu. N-Gage telefon ve portatif konsolların başarılı bir bileşimiydi. Akıllı telefonu 4 yıl boyunca üretildi ve istenen karların elde edilememesi nedeniyle 2007'de üretimine son verildi.
Android ve iOS temelli akıllı telefonların yüzünü göstermesiyle birlikte, Nokia eski gücünün büyük bir kısmını kaybetti. Sony Ericsson(Sony ve Ericsson o zamanlar birlikte hareket ediyordu) Xperia Play modelini 2011 yılında satışa sundu. Android temelli cihaz sadece bir akıllı telefon değil; Sony PlayStation kumandasıydı. Ne yazık ki cihaz düşük satış rakamlarına takılıp kaldı ve üretimine kısa sürede son verildi.
2015 yılında akıllı telefonlar tüm kapasitelerini gösterecek seviyeye ulaşmışlardı. Acer, bu gelişimden faydalanmak isteyerek Predator 6'ı geliştirdi. Acer'ın amacı PC oyun keyfini telefonlara taşımaktı. Predator 6, 10 çekirdekli Mediatek işlemci, 4 GB RAM ve 6 inçlik devasa bir ekrana sahipti. Ne yazık ki istenen satış rakamlarına ulaşamayan telefonunun üretimine 2016 yılında son verildi.
Moto GamePad, bir oyun telefonunun ziyade oyun aksesuarı konumunda. Zira söz konusu parça sonradan satın alınıp, belirli Motorola Z'ye monte edilebiliyor. Bir oyun kontrol ünitesinde bulunan D-pad ve tuşlar, Motorola Z'ye entegre oluyor.
Razer Phone, oyun telefonları tarihinin en güçlü modellerinden biri. Razer Phone süslü aksesuarlar sunmasa da 1440 X 2560 çözünürlük 5.7 inç ekranı, 120 Hz gibi inanılmaz bir tazeleme oranı ile dikkat çekiyor. Ne var ki Razer Phone şimdilik istenen satış rakamlarına ulaşmış değil. Razer, dünyanın en çok satan oyun bilgisayarlarından bazılarını üretiyor ama akıllı telefon dünyasında biraz daha tecrübe kazanmak zorunda.
Xiaomi'nin örtüsünü resmen kaldırdığı "Black Shark" donanımsal açıdan, en pahalı akıllı telefonları bile sürklase edecek nitelikte. 8 GB RAM, 128 GB dahili saklama alanı, 8 çekirdekli Snapdragon 845 işlemci Black Sharp hayalleri süsleyecek nitelikte. 6 inçlik ekrana sahip telefonda; çoklu yapay zeka ünitesi bulunuyor. Telefona ek olarak sıvı soğutma sistemi ve oyun kontrol ünitesi monte edilebiliyor.
ZTE'nin yan markalarından Nubia, Xiomi'nin Black Shark modeline meydan okumaya hazırlanıyor. Nubia Red Magic isimli modeli 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ve ve 8 GB RAM'e sahip olması sahip.