Dünyanın en garip 10 bilgisayarı!
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bazıları, garip tasarımlı bilgisayar üretti. İşte bugüne kadar üretilmiş en garip 10 bilgisayar.
PC kullanıcıları anlamsız tasarımlarla karşılaşmıştı ama hiç bu kadar garibini görmemişti. 2000 yılında Hot Wheels tarafından piyasaya sürülen Barbie PC, acayipliğe yeni bir anlam kattı.
2006 yılında Samsung, SPH-9000 isimli bir PC üretti. 5 inçlik ekranı ve 1 GHz Transmeta işlemcisi ile donatıldı. Yapım, maddi başarısızlığı nedeniyle kısa sürede piyasadan kaldırıldı.
2010 yılında satışa sunulan Jack PC, sadece çıkış portları ile gündeme geldi. Ne var ki Jack PC'nin kaderi de öncülerinden farklı olmadı.
2008 yılında Maxpoint adındaki bir üretici; bir netbook bilgisayarını Skype mikrofon-kulaklık mimarisi ile birleştirmeye karar verdi. Ne var ki bu birliktelik kullanıcılar tarafından kesinlikle kabul görmedi.
Sony'nin UFO benzeri bir tasarımla piyasaya sürdüğü Sony VAIO VGX-TP25E, kullanıcılardan kesinlikle kabul görmedi. Teknoloji otoriteleri cihazı yerden yere vurmakta tereddüt etmedi.
DreamCom tarafından üretilebilen DreamCom Serious 10, yükseltilebilir ekranı ile ilgi çekse de, bu ilgi asla satışlara yansımadı.
Shimafuji Corporation'ın ürünü Space 2006'da üretildi. 52mm X 52mm ve 55mm'lik ölçülere sahip olan cihaz; 300MHz MIPS-temelli işlemci ve 16 MB RAM gibi fazlasıyla düşük donanım değerlerine sahipti. Cihaz, kısa süre içinde piyasadan çekildi.
Bazı geliştiriciler, 1982 yılında hayat bulan Commodore 64, geliştirilmiş donanım ve yepyeni özelliklerle süslemeye karar verdiler. Bununla birlikte yeni Commodore 64 bekleneni orijinallikten ve bekleneni vermekten çok uzak kaldı.
Dizüstü bilgisayarlar, tasarımları nedeniyle kullanıcıları kolayca yorabiliyorlar. Tam da bu nedenle Çinli üretici Haier, pek çok yere erişebilen Heart 5 modelini geliştirdi. Ancak bilgisayar tutkunları söz konusu modelden pek haz etmedi.
2008 yılında piyasaya sürülen Lenovo ThinkPad W700DS, firma için tam bir facia oldu. Çift ekranı ve daha önemlisi 5000 dolarlık fiyatıyla piyasada yer bulmaya çalışan dizüstü bilgisayar, asla istenen başarıyı elde edemedi ve üretimden kaldırıldı.