Apple'ın en kötü ürünleri
LisaJobs'ın kızının ismini Alan Apple Lisa, grafiksel arayüze sahip ilk PC olabilir. Ancak 10.000 dolarlık fiyatı ve garip tasarımı ile onu satın alan sadece birkaç kişi çıktı.
Lisa Jobs'ın kızının ismini Alan Apple Lisa, grafiksel arayüze sahip ilk PC olabilir. Ancak 10.000 dolarlık fiyatı ve garip tasarımı ile onu satın alan sadece birkaç kişi çıktı.
iMac USB Fare 1998'de iMac'le beraber tanıtılan fare, sadece tek bir düğmeye sahip olmasının yaında, bir hokey diski gibi tamamen yuvarlaktı.
iPod Hi-Fi Teknik olarak fena bir cihaz olmasa da kimse onu kullanmak istemedi. Ortalama tüketici, bu kadar büyük bir hoparlöre ihtiyaç duymuyordu.
Apple TV (1. jenerasyon) HDMI üzerinden 720p desteği, Intel işlemcisi, Wi-Fi bağlantı gibi iyi özelliklere sahip cihaz, bir takım kısıtlamalarla geliyordu. Apple TV sadece H.264 veya MP4 videolarını çalabiliyordu. iTunes'dan video çalabiliyor, ancak film kiralamaya izin verilmiyordu. Akış ise tamamen bilgisayarınızda kurulu iTunes üzerinden gerçekleştiriliyordu.
Düğmesiz iPod Shuffle (3. jenerasyon) Sadelik sevilen bir şey olsa da iPod Shuffle'da işler biraz tersine dönmüş, cihazı daha karışık hale getirmişti. Cihazın güç ve kilit düğmesi dışında düğmesi yoktu. Kontrol etmek için uyumlu kulaklığı ve uzaktan kumandayı kullanmanız gerekiyordu. Şarkılar arasında dolaşmak için Mors kodlarına benzer sistemi kullanmak, kullanıcıları çileden çıkartmaya yetmişti.
Final Cut Pro X Hollywood yapımcıları tarafından beğenilerek kullanılan Final Cut Pro'nun kullanımı kolay, arayüzü temizdi. Ancak Final Cut Pro X, bu sevgiyi bir nefrete çevirdi. Profesyoneller, programdaki önemli özelliklerin eksikliğinden ve iMovie ile benzerliğinden çok şikayetçilerdi.
Ping Ping'in radyonun icadından itibaren en inanılmaz şey olması bekleniyordu. Ancak Ping, ham bir haldeydi ve tam olarak gelişmemişti. iTunes'un kullanışsız bir alanında saklı bir besleme olan Ping, size sadece mağazada bulunan şarkılardan öneriler sunuyordu. Arkadaşlarınızın çalma listelerini görmek, Top 10 listeleri görmek gibi özellikleri ise yoktu.
Power Mac G4 Cube Apple, 90'ların sonlarında ve 2000'lerin başlarında, bazı ilginç ve garip fikirlerle ortaya çıkmaktan çekinmiyordu. Power Mac G4 Cube da şirketin başarısız olan bu deneylerinden bir tanesi. Fiyatı 1.800 dolardan başlayan cihazın kasası kolaylıkla çatlayabiliyordu, şekli ise kullanışsızdı. Mağazala raflarında sadece bir yıl kalmayı başarabildi.
iPod Photo 2004'de video gösterebilen bir iPod'a talep artmıştı. Apple ise bu talebe 220x176 gibi düşük çözünürlükte video oynatan, 500 dolarlık bir cihazla cevap verdi.
Her ne kadar hayatımızı birçok alanda değiştirmeyi başarsa da her insan gibi onun da verdiği yanlış kararlar, tutmayan ürünleri oldu. İşte Jobs döneminde başarı yakalamayan Apple ürünleri...