2013 Lexus LS - İnceleme

Sizler için Lexus serisinin yeni otomobilini inceledik, işte sonuç!

2013 Lexus LS - İnceleme

Lexus serisinde en çok beğendiğiniz model hangisi diye sorulduğunda hiç şüphe yok ki ilk cevaplardan biri LFA olacaktır. Ancak bu cevabı veren insanların yanıldığı bir nokta var, LS daha iyi bir modeldir. 1989’a döndüğümüzde serinin ilk elemanı L idi. Hep birlikte LS’nin ne kadar iyi olduğunu  inceleyerek görelim.

2013 LS model otomobil bu yılın en kapsamlı araçlarından biri olacak. Bir çok yeni özelliğe rağmen 2013 LS 460 hala 2012’deki modelle aynı özelliklerde 4.6-litre V-8 motoruyla çalışıyor. 386hp kapasite ile 6 kat daha fazla beygirgücünde ve 367 pound-feet değeri gösteriyor.

8-speed otomatik dönüştürücü yeniden programlanan ve en iyi özelliklerden biri. LS 600h L AWD'nin 5.0-litre, 438 beygirgücü daha öncekilere oranla çok büyük değişiklikler sayılmaz. Peki neler değişti? Tüm LS modelleri LED sistemli ön lambalara sahip (sis, çamurluklar, arka ışıklar vb.)

LS'ye GS modelindeki ile benzer olarak 4:3-oranlarındaki, 12.3-inç ekran yerleştirilmiş. Yeni ekran dokunmatik özelliği açısından çok stabil değil ve Lexus’un ikinci nesil dokunmatik uzaktan kumandasıyla da kontrol edilebiliyor. Uzaktan kumanda elinizin olduğu ikonu algılamak konusunda bazı sıkıntılar yaşayabiliyor.

Daha büyük ekran 2 bölüme ayrılmış ve sürüş sırasında kullanımı kolaylaştırmak amacıyla çoklu ekran sağlıyor. Burada bahsettiğimiz Web gezintisi ya da video izleme değil, fakat çoklu ekran kullanıcılara bir çok yönden fayda sağlıyor.

LS USB, Bluetooth (HF ve A2DP), HD Radyo, satellite radio ve daha fazlasına da sahip. LSes’i Pandora Internet Radio ve iHeartRadio uygulamasıyla test ediyoruz ve iyi sonuçlar verdiğini belirtmekte fayda var.

Bing Destination search, OpenTable reservasyonları, Yelp incelemeleri ve Facebook Places yer bildirimleri ile gitmek istediğiniz yeri sizler için düşünen bir araç.

Ses sistemi stereo 10 adet hoparlörden oluşuyor. 2013 modelindeki eklentilerden biri de güç tasarrufu sağlayabilmesi. Bu özelliğin HD Radio ya da USB ile takılan MP3’ler çok kullanıldığı zamanlar için avantaj sağladığını söyleyebiliriz.

LS’nin tüm koltukları ısıtma ve soğutma sistemlerinden en iyi şekilde yararlanacak şekilde donatılmış. Aynı zamanda tekerlekler de buna uygun tasarlanmış. 2013 Lexus  akıllı sistemleri sayesinde hangi koltuğun daha çok ısıya hanginin daha çok soğuğa ihtiyacını anlıyor ve ısı değerlerini buna göre değiştirebiliyor.

GPS sistem ve analog saat kabin içindeki tasarımsal şıklık sağlayan dokunuşlardan biri. Lexus LS’de güvenli sürüş de unutulmamış. Arka kamera, kör noktalar için monitör ve trafikte kaza alarmı ve park etmede kolaylık sağlayan sistemlere sahip.


Radar-dostu araç sahipleri artık hız seviyesini bir anda aşma endişesinden kurtulacak. Lexus LS’deki sistem sayesinde hız sabitleme yaparak sınırdaki hız seviyesinde uzun yollar gidebiliyorsunuz. Sabitlenen hız  seviyesi zorlandığında da otomobiliniz çeşitli yollarla alarm vererek sizi uyarıyor. Kapanış hızı 25mph ve çalışma ya da durma hızı oldukça stabil.

Güvenlik ve özellikler konusunda bir sıkıntı görünmüyor fakat Lexus LS’nin sürüş deneyimini merak ettiğinizi tahmin ediyorum. Diğer özellikler gibi bu araç için bu sorunun tek bir cevabı var: pürüzsüz. Model 5 ana sürüş modundan oluşuyor (Eco, Comfort, Normal, Sport ve Sport+).

Aracın ilk sürüşündeki deneyim için “uçan halı” benzetmesi yapmak sanıyorum yanlış olmaz. Özellikle “comfort” modu uzun  yolculuklarda sürücü dostu olarak karşımıza çıkıyor.

LS 600h L ile benzer özelliklerinden biri de elektrik güçleri. Öncelikle LS’yi tamamen elektrik modunda kullanmak kolay değil. Örneğin, Toyota Camry Hybrid daha büyük ve bu konuda daha başarılı bir araç. Lexus serisi LS modeli, herkesin dans etme konusunda tereddüt yaşamayacağı bir araç diyebiliriz.

Bu noktadan sonra düşünülecek konu ise fiyat. Lexus 2013 LS 460, LS 600h L ya da LS 460 F-Sport için henüz fiyat açıklaması yapmıyor, ancak 2012 modelin 67,630$ olarak gelmesi nedeniyle bazı tahminler yapılıyor.

Lexus LS 2013 fotoğraflarını görmek için buradan 'ye gidebilirsiniz.

Tanıtım videosu için !