ABD'de Upside Foods isimli firma tarafından laboratuvarda üretilen yapay tavuk etine onay verildi. Bill Gates, Cargill, Tyson gibi isimler tarafından finanse edilen proje, denetlenmesi ardından etlerini piyasaya sürülecek. İşte tüm detaylar.
Bilim & Teknik
Uzaya götürülebilecek şeyler arasında soda da bulunmaktadır. Astronotlar bu alışkanlıklarından bir uzay görevi esnasında vazgeçmek zorundadır. İşte uzaya neden soda gitmediğinin cevabı.
Winthrop Niles Kellogg ve karısı, 1931 yılında bir deney yapmaya başladılar ancak bu deney genelde yapılan deneylerden oldukça farklı ve sıradışıydı. İşte küçük oğlullarına kardeş olarak seçtikleri yedi buçuk aylık bir şempanzeyi birlikte büyüttükleri "Kellogg Deneyi".
Shanghai Yueyang Hastanesinden doktorlar, geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde erken evre akciğer kanserini tespit edebiliyor. Bir arabanın GPS sistemine benzer şekilde işlev gören yeni teknoloji düşük maaliyet ve minimum zarar ile işliyor. İşte tüm detaylar.
Hindistan, ülkenin ticari bir uzay endüstrisi yaratma çabasında bir kilometre taşı olan ve bu amaçla özel olarak geliştirilen ilk roketi Vikram-S'yi cuma günü fırlattı.
NASA ve Michigan Üniversitesi araştırmacıları, doğru (veya daha doğrusu yanlış) koşullarda uzay araçları için tehdit oluşturabilecek bir güvenlik açığı buldular.
Yüzyılın sonuna kadar küresel sıcaklıkların 2,8 santigrat dereceye kadar yükselmesi beklenirken, ada ülkesi Tuvalu kendisinin dijital bir versiyonunu oluşturmaktan başka çaresi olmadığını söylüyor.
İki başarısız girişimin ardından NASA, devasa makinenin bir kasırgaya dayanmasının üzerinden henüz bir haftadan kısa bir süre geçmişken yeni mega Ay roketini Florida'dan çarşamba günü erken saatlerde fırlatmayı planlıyor.
Günümüzde yaralanma, yaşlılık veya ALS ve MS gibi hastalıklar nedeniyle hareket edemediğinizde kas atrofisi (çalışmayan kasın hacminin ve gücünün azalması) genellikle kaçınılmazdır.
İkinci Dünya Savaşı döneminden kalma uçak enkazını arayan bir belgesel ekibi, yakın zamanda “daha modern” tarihi eserler keşfetti.
Twitter’ı satın aldıktan sonra ilk iş olarak Mavi Tik uygulamasını değiştiren Elon Musk, bu konuda çıkan haberlere rağmen Türkiye’ye iltimas geçmedi ve Mavi Tik için oldukça yüksek bir bedel talep etti.
NASA, tehlikeli bir hava sistemi uyarısı sebebiyle Artemis 1'in fırlatılmasını bir kez daha erteledi. Ajans, lansmanı 14 Kasım sabahının erken saatlerinde gerçekleştirmeyi planlıyordu, ancak şimdi bu tarih 16 Kasım olarak yeniden belirlendi. Fırlatmanın yedek tarihi ise 19 Kasım olarak düzenlendi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen güneş fırtınası sonrasındaa Dünya'nın manyetik alanında oluşan yarıkın neden olduğu düşünülen ve nadir görülebilen "pembe auroralar" Norveç'te görüldü. İşte uzmanlar tarafından yapılan durum ile alakalı açıklamalar.
Teknoloji devi şirketlerden olan LG, değişik bir tasarım üzerinde çalıştığını duyurdu. Bükülen ve esnek ekranlar son zamanda duymaya alıştığımız teknolojilerden ancak çekilebilen ve bu sayede büyüyen hatta giysi gibi giyilmesi mümkün ekranlar hepimiz için yeni bir tasarım. İşte tasarımın detayları.
Bu yıl ikinci kez, bir Çin Uzun Yürüyüşü 5B'nin kontrolsüz kalıntıları Dünya'ya çarptı.
İnternet kullanımını bambaşka bir boyuta taşıyan Starlink, abonelerinin canını sıkacak bir karara imza attı.
Dünyanın en gelişmiş insansı robotu Ameca, ürkütücü bir hassasiyetle bir araştırmacının yüz ifadelerini gerçek zamanlı olarak taklit ediyor. İşte o görüntüler.
NASA'nın açıkladığı üzere 2025'e kadar bir daha görülmesi mümkün olmayacak olan ay tutulması 8 Kasım'da gerçekleşecek. Peki Türkiye'den görmek mümkün olacak mı? İşte tüm detaylar.
Mikroplastikler doğal hayata zarar veren baş belalarıdır, ama kahvaltınızda bu sorunun çözümüne bakıyor olabilirsiniz.
Tüm dünyayı alarma geçiren Çin’in Long March 5B roketi, bir felakete neden olmadan yok olmayı seçti, tüm dünya rahat bir nefes aldı.
Biyobaskılı vücut parçaları gelecekteki tıbbi tedaviler için hayati önem taşıyabilir ve bilim adamları bunu test etmek için çok çaba sarf ediyorlar, hem de kelimenin tam anlamıyla.
Bilim insanları tarafından geliştirilen yapay rahim, ileriki dönemde hamilelik ve aşermeyi tarihin tozlu sayfalarına gömebilir. İşte detaylar!
Günlük hayatta kullanılan yaygın eşyalar söz konusu olduğunda, kökenleri genellikle çok iyi bilinmiyor. Çoğu zaman buluşları hafife alınıyor, orijinal amaçları ve kullanımları geride kalıyor. İşte günlük yaşamda kullanılan ve asıl uzay teknolojisi için NASA'nın icat ettiği o eşyalar.
Her gün Dünya yüzeyinde tahmini 17 çarpışmanın meydana geldiğini belirtiliyor. Gezegenin büyük bir kısmının suyla kaplı olması ve karaların geniş kısmının ıssız ve seyrek nüfuslu olmasından çoğu göktaşı gözden kaçıyor. İşte bugüne kadar yeryüzüne düşmüş devasa büyüklükteki beş göktaşı.