İsveçli araştırmacılar yeni bir meteor taşı (gök taşı) keşfetti.
Bilim & Teknik
Bu kez yalan makinesi üzerinde çalışılıyor.
Güneş bu hayati enerjiyi nasıl üretiyor?
Sabitlenen peruk - 1Kellik problemi yaşanlar için 1997'de tasarlanan bu icat, kafatasına vidalar ile sabitlenen peruk ile kellik sorununu kökten çözüyor. Ancak vidaların ilerleyen zamanlarda beyne zarar verebildiği söyleniyor.
2- Dünyanın en büyük enerji kaynağı güneş olacak.. İşte birbirinden ilginç gelecek tahminleri!
Kafkas Dağları'nda Gürcistan'da bulunan Krubera mağarasının dünyanın en derin mağarası ünvanına sahiptir.
Sadece makyaj ve kostüm hilesinden ibaret olan sahte Gollum’un aslında bir Reklam filminde oynayan bir aktör olduğu ortaya çıktı.
Beynimizin %10 nundan daha fazlasını kullanırız. Aslında beynimizin tamamını kullanırız sadece bunu tek seferde yapamayız.
Şimşek ve yıldırım aynı şey değildir !
Dünyamızın 5 katı büyüklüğündeki “Süper Dünya” Gliese 832c, yıldızının etrafındaki bir turu 36 günde tamamlıyor.
İzmirli çiftçiler, eşek sırtında elektrik ürettiler.
Uzmanlar öldürücü bir gök cisminin Dünya’ya çarpmasının sadece bir an meselesi olduğunu söylüyor.
GOOGLE’DAN ‘SUDAN UCUZ’ TELEFON: ANDROID ONEEtkinlik öncesi kullanıcılar Google’ın HTC veya LG ortaklığında yeni bir Nexus cihazını tanıtmasını beklerken, internet devi bambaşka bir stratejiyle yeni telefonu Android One’ı duyurdu.
GÜNDE 93 MİLYON SELFIEAndroid tablet pazarının gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çeken Pichai, tablet pazarında Android’in yüzde 62’lik pazar payına ulaştığını kaydetti. Android kullanıcılarının günde 20 milyar SMS gönderdiğini belirten Pichai, kullanıcıların günde 100 milyar kez cihazlarını kontrol ettiklerini dile getirdi. Tablet uygulama sayısının geçen yıla oranla yüzde 236 oranında büyüdüğünü belirten Pichai, son zamanlarda moda olan özçekim yani selfie için de şu rakamı paylaştı: “Her gün 93 milyon selfie çekiliyor.”
İlk baktığınıza insandan ayırt etmenin zor olduğu robotlarla gelecekte günlük yaşamın insanlar için daha kolay bir hale gelmesi hedefleniyor.
Global Firepower sitesi, yıllık yayımladığı en güçlü ordular listesini paylaştı. 11 ülkenin yer aldığı sıralamada Türk Silahlı Kuvvetleri de yer alıyor. Sıralama için personel gücü, ülkenin toplam iş gücü ve stratejik kaynaklara yakınlık gibi pek çok fakt
Çin'in süper bilgisayarı Tienhı-2, dünyanın en hızlı bilgisayarı unvanını koruyarak üçüncü kez birinci oldu.
Türk mühendislerin imzasını taşıyan projelerin birçoğunun dünyada benzeri yok. TÜBİTAK'ın hazırladığı raporda dikkat çekici AR-GE projeleri bulunuyor. Bunlardan öne çıkanlar şöyle: Füzeye yerli yakıt, sığınak delici, milli beyin, maden ro-botu, Terahertz devrimi, rayda milli sinyalizasyon ve gen şifrelerinin çözümü.
Türk mühendislerin, sadece askerî değil farklı alanlarda geliştirdiği ürünler dünyada ilk olma özelliğini taşıyor.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yeniköy Elektrik Üretim AŞ'nin talebiyle Yeniköy ve Yatağan Termik Santrallerinde kullanılmak üzere 92 üçüncü kademe buhar türbin kanadı üretti.
Bu yeni teknoloji, kırılgan indiyum-kalay oksitle (ITO) kaplanan alıştığımız dokunmatik ekranları sonsuza kadar değiştirecek gibi görünüyor.
Birleşmiş Arap Emirlikleri havayolu firması “Etihad Airlines” yepyeni bir lüks yolcu sınıfı yarattı. Residence Class ismi verilen bu sınıf, içi tamamen özel tasarlanmış Airbus A380 uzun mesafe yolcu uçaklarında mevcut olacak.
İleri seviye navigasyon ve güç ünitesiyle donatılan “Yasen K-560” serisine ait yeni saldırı denizaltısı 9 bin 500 ton ağırlığa sahip. 120 metre uzunluktaki denizaltı 600 metre derinliğe dalabiliyor. Saatte 57 km hıza ulaşabilen denizaltının 85 mürettebatla çalışması bekleniyor.
Çin’deki bilim adamları, lityum iyon pillerinin %600 oranında gerdirilebileceğini tespit etti.