1932 yılında, Amerika'da trafik polisleri üşümesin diye elektrikle ısınan bir yelek yapıldı. Gereken enerji sokaklardaki prizlerden sağlanıyordu.
Bilim & Teknik
Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek.
Yüksek hızı ve teknolojisinin yanı sıra Robo-AO; Hubble Uzay Teleskobu’nun çektiği görüntülere eşdeğer netlikte görüntüler sunmayı başarıyor.
Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz elbise gerçek oldu!
2002 yılında 5 olan teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısı bugün 58'e ulaştı.
UBeam adı verilen kablosuz elektrik akımı aktarılmasında yeni dönem başlıyor.
Yıldızlar mı daha çok yoksa Dünyamızın tüm kumsalları boyunca uzanan kum taneleri mi ? Hiç bu şekilde düşünmüş müydünüz ?
Sauna deyince aklınıza nasıl bir yer geliyor tahmin ediyoruz; ama eminiz bu fotoğraftaki obje değil! İşte karşınızda bir portatif sauna…
MIT, Microsoft ve Adobe bünyesinde çalışan araştırma grubu, muhtemelen casusluk filmlerinden de etkilenerek ilginç bir algoritma geliştirdi.
Gece görüşlü kontak lens: Geceleri kontak lensleriniz sayesinde her şeyi görmek ister miydiniz? Michigan University’de geliştirilen grafen isimli materyalden yapılan ışık dedektörü gelecek vaadediyor. Infrared ışınlarını algılayan cihaz şu anda tırnak büyüklüğünde. Fakat bu cihaz bir kontak lense ya da cep telefonuna yerleştirilebilecek kadar küçülecek.
Patlayan kafa sendromu... Gece olup rahat bir uyku çekeceksiniz umuduyla başınızı yastığa koyarsınız. Birdenbire kafanızın içinde korkunç bir gürültü duyarsınız.
Hayal bu ya, Dünyadan Ay’a merdiven olsa acaba bu merdiven kaç basamaklı olurdu ?
Olaf Diegel’in ürettiği bu 3D baskı harikası enstrümanlar da, 3D yazıcıların kullanım alanlarına bir yenisini ekliyor.
Bir bilgisayar çipi insan beyni gibi çalışabilir mi? IBM’e göre bu mümkün.
Harvard Üniversitesi'ndeki mühendisler, düz bir elektronik plakadan kendi kendisini inşa edebilen ve ardından yürüyebilen bir robot geliştirdi. Japon origami sanatından esinlenilen çalışmanın, girilmesi güç alanlarda kendisini çalışır hale getirebilecek araçlar geliştirilmesinde kullanılabileceği belirtiliyor. BBC
The Pew Research Internet Project, 2000’e yakın uzmandan fikir alarak yaptığı araştırma kapsamında 10 sene içerisinde robot kullanımının işsizliğe nasıl bir etkisi olabileceğinin cevabını aradı.
Daha çekici olması için özel boya ile boyanan karidesler sodyum tripolifosfat çözelti ile kurutuluyor.
Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi, 24 saat 34 dakika uçarak yeni bir rekora imza attı.
"Cannae Sürücüsü" olarak bilinen yeni nesil uzay gemisi motoru uzay aracı için yakıtsız itiş gücü sağlıyor.
Bilgi Cihazları1990'ların sonlarında PC'lerin öleceği, internete set üstü kutular ve TV'lerle bağlanacağımız düşünülüyordu. PC'ye alternatif "bilgi eşyaları", giderek PC'ye benzer hale gelerek başarısızlığa gömüldüler.
NASA bilim adamlarına göre Mars bundan dört milyar yıl önce üzerinde büyük su kütleleri olan bir gezegendi.
Japonya hükümeti uzay kuvvetleri projesini hayata geçirecek.
Doğal bitki köklerini taklit ederek hacmini büyüten robot teknolojisi hayatımıza giriyor.
1975 - Sony BetamaxSony Betamax'ler VHS ürünleri karşısında fazla dayanamamıştı.. Büyük markaların başarısız ürünleri!