2- Dünya üzerinde tam 2 milyar insan, proteini sadece böceklerden alıyor. Bir caterpillar tırtılında, bir porsiyon biftekten daha fazla protein var.
Bilim & Teknik
Sivil toplum örgütü HRW, yapay zekaya sahip robotların askeri amaçla kullanımını engellemek için çalışma başlattı.
Wall Street Journal'ın haberine göre Google X laboratuvarlarında bir mühendis grubun mobil ve giyilebilir cihazda kullanılacak bataryalar üzerinde çalıştığı belirtildi.
Yarışmanın organizatörlerinden Drew Glicker, yarışmanın amacının, genç bilişimcileri sektörün önde gelen firmalarıyla buluştururken kısa zamanda etkili projeleri hayata geçirme yeteneklerini geliştirmek ve ödüllerle öğrencileri teşvik etmek olduğunu belirtti.
NASA'nın önde gelen bilim insanlarından olan Ellen Stofan, insanlığın yakında uzaylılar ile tanışabileceğini söyledi.
Potala Sarayı – Tibet: Günümüzden yaklaşık 1300 yıl kadar önce 7 bin işçinin yaptığı, 13 katlı ve binlerce odası olan bu kışlık saray Liasa’dadır. UNESCO dinya mirası listesindeki önemli yapılardan biridir.
Samsung'un bilezik şeklinde esnek telefon için patent başvurusunda bulunduğu ve yakın zamanda patenti aldığı ortaya çıktı.
9- Nöromorfik teknolojisi"Nöromorfik teknolojisi" ile yeni bilgisayarların insan beyni gibi çalışması ve düşünebilme yeteneğine sahip olması sağlanacak. Teknoloji, her gün 1 milyon civarında nöron kaybetmesine rağmen işlevinde eksilme olmayan beyin gibi, çalışmayan bilgisayar parçalarının yerini dolduracak sistemlerin de önünü açacak.
Oxford Üniversitesi Profesörü Bryan Sykes bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sykes, 19. yüzyılda Çarlık Rusya'da bir serf olarak yaşamış olan ve "yarı insan yarı maymun" olarak bilinen Zana isimli kadının "kocaayak" olabileceğini duyurdu. Tanıklar, Zana isimli maymun kadının "vahşi bir hayvanın özelliği"ni taşıdığını söyledi. Yapılan DNA sonuçlarına göre 19. yüzyılda Rusya'da yaşamış olan ve 1.83 metre uzunluğunda olan Zana'nın bir insan olmadığı ortaya çıktı. Zana'nın torunu
Arkeologlar, erkek mumyanın kıyafetlerinin de bu Hanedanlık döneminden izler taşıdığını belirtti.
İstanbul Büyükçekmece Gölü'ne bakan ve eğimli bir arazide konumlanan camii, bulunduğu eğimin içine yerleşiyor ve gözlerden kayboluyor.
Gökbilimciler iki radyo teleskoptan aldıkları görüntülerle yeni bir yıldızın doğuşunun en kritik evrelerine tanıklık etti.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı "Ebabil" adı verilen insansız hava aracı, ABD'de düzenlenecek "19'uncu Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması"nda Türkiye'yi temsil edecek.
Yeşil köprüİngiltere’nin başkenti Londra’daki Thames Nehri üzerinde sadece yayalara açık bahçeli bir köprü yapılmasını öngören projeye izin verildi. 175 milyon sterline mal olacak 367 metre uzunluğundaki köprünün 2018’de kullanıma açılması planlanıyor.
Anhui Eyaleti`nin Chuzhou kentinde yapımına başlanan parktaki eserler demir ve çimentoyla yapılıyor.
Beynimiz acı hissetmez Beynimizde acı algılama reseptörü bulunmuyor.. Bir buçuk kiloluk sır küpü hakkında şaşırtan bilgiler
Geleceğin insanları tek gözlü olacak.. Dr. Thomas Hall Shastid 1933'te yazdığı bir makalede geleceğin insanlarının Cyclop yani tek gözlü olacağını iddia etmişti. Shastid'e göre insanoğlunun alınları da uzun olacaktı.
2- Yeni nesil robotlarListenin 2‘nci sırasında yeni nesil robotlar yer alıyor. Bu robotların insan eli gibi esnek bir yapıya sahip olmaları, çevre şartlarını daha iyi algılamaları ve buna göre hareket etmeleri sağlanacak. Daha çok tarım alanında kullanılmaya başlanacak robotlar sayesinde, tekrarlanan işlerin 24 saat boyunca daha ucuza yapılması ve büyük ekonomik yarar sağlanması hedefleniyor.
TÜBİTAK’ın THOR adını verdiği projede geleceğin uzay araçları ile hipersonik taşıma araçlarının tasarımı ve geliştirilmesi yapılacak.
1. Geleceğin insanları tek gözlü olacak..Dr. Thomas Hall Shastid 1933'te yazdığı bir makalede geleceğin insanlarının Cyclop yani tek gözlü olacağını iddia etmişti. Shastid'e göre insanoğlunun alınları da uzun olacaktı.
Ölü Bedenlerden Elektrik Üretimi:Bir Budizm inancına göre ölen baba en büyük erkek evlat tarafından yakılmalı ki cennet kapıları onlar için açılabilsin. Bedenler yakılınca yüksek derecede ısı açığa çıkıyor. Bu durumu başka pencereden izleyenler bu ısıyı eletrik üretmek içinde kullanma fikrine ulaşmışlar. Bu olay Tayvan’ın başkenti Taipei’de bir krematoryumunda geçmiştir.Not: Krematoryum, “Ölen kişinin yüksek sıcaklıklarda yakıldığı yer” şeklinde basitçe bir tanıma oturtulabilir.Burada üretilmesi düşünülen elektrik, krematoryumun havalandırma sisteminde kullanılmak istenmişse de Tayvan milletvekillerince karşı çıkılmış. Fakat elektrik üreten firma oldukça kararlı. Havalandırma için olmasa bile aydınlatma için kesin kullanacaklarını belirtmişler.
Sol taraftaki mavi renk ve sağ taraftaki sarı boya sizi yanıltmasın, küpte gösterilen noktalar yine aynı şekilde gri renk
1807 Temmuz'unda Bayan Thomasina Goddard'ın cesedi basit ahşap bir tabutla mezar odasının en üst katına konuldu.
Resimde gördüğünüz çekiç bir kum taşı içinde bulundu. Yani prensibe göre, bu kum taşı oluşurken çekiç oradaydı. Keşif 1844 yılında Fizikçi David Brewster tarafından yapıldı. (Kingoodie, Myinfield-İngiltere). İngiliz jeoloji arştırma merkezinden Dr. A. W. Med tarafından yapılan analizlerde bu kum taşının yaşının 360 ile 460 milyon yıl olduğu saptandı. Yani çekicin de o kadar eski olması gerekiyor. Ama bilim dünyasına göre böyle bir şey imkansız!