Telefonunuzu pili bitmeden şarj etmeyin------- Elektronik cihazların Nikel-Kadmiyum pillerle çalıştığı zamanlardan kalan bu uygulama, çoğu cihazın artık Lityum-İyon pile geçmesiyle geçerliliğini yitirdi.
Bilim & Teknik
Kara deliklerin bazıların son derece hızlı büyümesi NASA ve diğer astronomları endişelendiriyor.
İsveç'te bulunan bir üniversitede görevli bir araştırmacı, engelli çocuklar için hayatı eğlenceli hale getirecek bir çözüm üretti.
Huawei, 5G standardı için Türk bilim adamının "Kutupsal Kodlar" adlı buluşunu temel alan yeni bir teknoloji geliştirdiğini açıkladı.
Şirketin sahibi ve robotların tasarlayıcıları iki genç. Şirketinin ürettiği Mk. II isimli robot 12 bin sterline mal oldu.
NASA GoPro kamera ile çekilen 1 saatlik uzay yürüyüşü videosunu yayınladı!
İznik'te elektronikçilikle uğraşan iki arkadaş tarafından geliştirilen uydu cihazı ile tüm kanalları çanak antene ve internete gerek kalmadan izleyebiliyorsunuz.
Dünya ABD'nin Mark 2 ve Japonya'nın Kuratas isimli robotlarının dev düellosuna hazırlanıyor.
Gökbilimciler Güneş'i yutabilecek büyüklükte 5 dev karadelik tespit ettiklerini açıkladı.
Elektronikçi Mehmet Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıl ilçedeki başka şirketlerde, aynı alanda çalıştıktan sonra geçen sene kendi işyerini açtığını söyledi.
2 - Otomobil alacak olsanız motor hakkında dataylı bilgi ister miydiniz? A) Hayır B) Kesinlikle. Beyniniz erkek gibi mi kadın gibi mi?
NASA'nın 100 GB’lık 95 bin 600 fotoğrafı bir araya getirilerek mükemmel bir video oluşturuldu.
İnsansız hava aracı "Dnipro-1" tarafından 20 Mayıs'ta çekilen görüntülerde, Rus askeri üssü inşaatı tespit edildi.
Parmak izi gibi dil izi de, her insanın kendine özgüdür.. Vücudunuz hakkında bilmedikleriniz
İddiaya göre Samsung 1 milyar dolar değerinde 30 kamyon dolusu bozuk parayı Apple’ın merkez üssüne gönderiyor. Apple’ın güvenliğinden geçemeyen kamyonlar ise şirketin kapısında kalıyor. Peki bu doğru mu?
Pembe renkli göl Hillier, Middle Adası’nın gür ormanlarla kaplı kıyılarına gerçekten de beklenmedik bir renk katıyor. Mliddle Adası ise, Batı Avustralya’nın güney sahilleri boyunca uzanan Recherche Takımadalarını oluşturan yüzden fazla küçük adadan biri.
Burnu olmadan doğan Tessa Evans 3D yazıcı sayesinde sağlıklı bir buruna kavuşacak.
Akıllı lens, diyabet hastaları için kilit bir adım olacak.
Her eve bir Dron lazım...
Tarihî kaynaklar Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'ın da uzun çalışmalar sonunda yeni bir keşifte bulunup bir cihaz yaptığını, üzerine kumaş geçirip kanat yerine büyük kuş kanatları taktığını ve bu âleti çalıştırarak havalanıp uçtuğunu kaydeder. Üstelik havada uzun süre kuşlar gibi süzüldüğünü, daha sonra da yavaşça yere indiğini söyler. İbn-i Firnas'ın bu başarısı Batı'da uçak yapıp uçmayı başaran Wright Kardeşler'den 1023 yıl öncesine rastlamaktadır.
Süper FotosentezFotosentez sayesinde bitkiler hem oksijen üretebiliyor hem de gelişip büyüyerek insanlar için besin üretiyorlar. Ancak bitkilerin fotosentez kapasitesinin bir sınırı var. Dünya geliştikçe, insanlar dünyaya yayıldıkça bitkilerin yaşam alanı daralıyor. Bilim insanları şimdi, süper fotosentez yapabilen bitkiler üretmek üzereler. Bu bitkiler hem çok büyük miktarda temiz oksijen üretebilecek hem de milyarlarca insanı doyurabilecek besini üretmek mümkün olacak. Daha da ötesi, bunlardan bir miktarını Mars’a yolladıkları zaman, önce Mars’ta kurulacak koloni için yeterince oksijen ve besin üretilecek, sonrasında da Mars’ın tüm atmosferine oksijen doldurmaya başlayacaklar. İnsanoğlunun uzaya yayılmasının anahtarı, süper fontosentez teknolojisinden geçiyor ve o teknoloji bu sene ortaya çıkacak gibi görünüyor.
Aracı yapabilmek için kullandığı otomobili sattığını kaydeden Afgan, 5 bin dolara mal olan aracın güneşli günlerde sınırsız yol alabildiğini, güneş olmadığı zaman da 7 saat gidebildiğini söyledi.
1930'lardan itibaren Nazi Almanyası'nın müttefiki olan imparatorluk, Pasifik'te saldırgan bir tutum göstermeye başladı. Bu durum, daha ilerleyen zamanlarda Birleşik Devletler ile anlaşmazlığa düşmesine sebep olarak, imparatorluğun çökmesine kadar gidecekti.
Her yeni teknolojik gelişimin veya yeni keşiflerin günlük yaşantımıza ve dolayısıyla dünyanın işleyişine yoğun ve hızlı bir etki bıraktığı bir çağı yaşıyoruz. Cep telefonlarının yaygın kullanıma girmesiyle günlük yaşantımızın nasıl değiştiği herkesin malu