Çinliler raylarında üzerinde ilerleyen bu dev makineyi kullanarak köprüyü inşa ediyor.. Bu dev makineleri daha önce görmediniz!
Bilim & Teknik
2) Santrallar kurulursa Türkiye nükleer güç mü olacak?Prof. Dr. Ahmet Ercan / İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Türkiye santralları yapsa bile kesinlikle nükleer güç olmayacak. İran’da bu konuda danışmanlık yaptım. Onlar yaptıkları anlaşmalarla sadece santralları kurmuyor, bütün teknik bilgiyi de alıyor. Bütün anlaşmalarını böyle yaptılar. Bizim, ne Japonlarla ne de Ruslarla yaptığımız anlaşmalarda böyle bir şey var.3) İstanbul tehdit altında mı?Baran Bozoğlu/ Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanıİğneada Trakya’da... Hâkim rüzgâr Balkanlar’dan Türkiye’ye doğru tam da buradan akıyor. Dolayısıyla olası bir kaza durumunda İstanbul dahil Türkiye’nin üçte birini barındıran Marmara Bölgesi’nin tamamı birinci derecede radyoaktif serpinti riski altında. Elbette ki bu, Anadolu’nun büyük bölümünün de aynı risk altında olması demek. Zaten bilimsel çalışmalar gösteriyor ki bir kaza anında ilk etapta 300 kilometre çapında bir alan direkt olarak etkileniyor.4) Türkiye nasıl bir teknoloji kullanacak?Filiz Yavuz / ‘Beni Akkuyular’da Yalnız Bıraktın’ kitabının yazarıTürkiye Atom Enerjisi Kurumu kriterlerine göre Türkiye’de denenmemiş bir teknoloji kurulamaz ama hem Mersin hem de Sinop’ta daha önce hiçbir yerde denenmemiş olan reaktörler kullanılacak. Anlaşmalarda Mersin için VVER-1200, Sinop için ise ATMEA1 reaktörlerinin adı geçiyor. Fransız AREVA firması tarafından geliştirilen ATMEA1 için Fransız Nükleer Güvenlik Ajansı, 2012’de reaktörün ana güvenlik özelliklerini onaylamasının hemen ardından bu onayın sadece pratik açıdan güvenilir olduğunu ve geniş kapsamlı teknik inceleme barındırmadığını açıkladı. Pek çok ülke bu teknolojiyi kabul etmek istemiyor.
Bazen güvenlik şifresini kırıp bazen de sizin şifre koymadığınız durumlarda kablosuz ağınızı sömürüyor olabilirler.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın iştiraki olan STM, robotik teknolojiler ve Türkiye’deki durumu ortaya koyan bir rapor yayınladı. Rapora göre robotlar ve yapay zeka 21. Yüzyıl ordularının belkemiği olacak.
38 yaşındaki Chen Gongke tarafından tasarlanan makineyle kafasını yıkamak isteyenler motosikletin kaskını kafasına geçirip su tanklarından gelen hortumlar sayesinde yıkamasını gerçekleştiriyor.
Xerox ve IBM’de görevli bilim insanları; beyin sinyallerini algılayarak, düşünce gücü ile farklı nesnelere komutlar vermemizi sağlayacak mobil cihaz ve uygulamaların yakın bir gelecekte günlük hayatımıza gireceğini söylüyor.
Eller için iç çamaşırı düşünmek kimin aklına gelmiş olabilir?. Bu icatlar kullanıcısını komik duruma düşürüyor
Dünyayı değiştirebilecek en etkileyici buluşlar!
Rusya'nın Hindistan'a sattığı INS Vikramaditya Kiev tipi uçak gemisi 285 metre uzunluğunda, 44.500 ton ağırlığında ve 2 bin personel kapasitesine sahip.
Beaver Brook tarafından yazılan Cabin Porn kitabı mimarideki basit ve estetiği bir araya getirmesi açısından eşsiz eserler barındırıyor. Klein ve arkadaşlarının birçok eseri yer almaktadır.
Haber aslında; I. Dünya Savaşı'nda klor geliştirip silah haline getirerek 6 nin gaz tüpüyle Fransız ve Cezayir askerinin ölümüne yol açtı.
Amerika'nın sahip olduğu Northrop Grumman B-2 Spirit, nükleer ve konvansiyonel silahlar taşıma kapasiteli, çok rollü, radara yakalanmayan (hayalet/stealth) bombardıman uçağı. Şu ana dek üretilen en pahalı uçaktır.
Bu keşfin kendileri açısından da bir sürpriz olduğunu belirten ABD'deki Eureka Scientific merkezinde çalılan Carol Grady,"Daha önce böyle bir şey gözlemlenmediği için bu nesneler ve nasıl oluştuklarına dair sadece hipotezler üretebiliriz" ifadelerini kullandı.
Dünyanın en büyük potas madeninde üretilen sofra tuzuyla ortaya çıkan 200 metrelik dağ, halk tarafından oldukça ilgi görmesine rağmen çevre için bir o kadar zararlı.
Günümüzde artık teknoloji çok hızlı gelişiyor, hatta gelişmeleri takip edemediğini söyleyenler bile oluyor.
Dört bir yanınız teknoloji tarafından sarıldı: “Klavyeler yukarı! Androidinizi de yere bırakıp hemen teslim olun!”
Mars'ta su bulunmasıyla Kızıl Gezegen'i keşfetme maceramızda yeni bir dönemin açıldığını söylemek mümkün.
Giyilebilir teknolojilerden gözle görülemeyen robotlara kadar öyle çok yenilik geliyor ki uzun uzun anlatmak gerek.
Işık, kentte, "Devrim otomobili"nin hikayesini bilmeyenin olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
Danimarka Teknik Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, gerçek zamanlı olarak su kirlenmesini algılayan biyo sensör geliştirdi.
New Horizons'tan Plüton Fotoğrafları! Detaylar haberimizde...
Saatte 32.000 kilometre ile dünyaya düşen bir uzay aracının içinden baktığınızda ne görürsünüz? Görünüşe göre astronotlar bu deneyimde çılgın ışık oyunlarına maruz kalıyorlar. Orion uzay aracının içerisine konulan bir kamera modülü sayesinde biz de nasıl bir şov izlediklerini görebiliyoruz.
“Nitrogen Triiodide” adı verilen bu madde üzerine bir sivrisine de konsa, ağırca bir toz parçası bile gelse patlıyor! Bu aşırı hassas maddenin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. (Onedio)
İsviçre'deki Zürih Üniversitesi'nde çalışan bir grup bilim insanı, Star Wars filminin ünlü robot karakteri "C-3PO"ya tıpatıp benzeyen bir robot tasarladı.